REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį, posėdyje Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pateiktiems Vidaus tarnybos statuto pakeitimams, kurie sudaro sąlygas gerokai padidinti visuomenės saugumą bei sustiprinti teisėsaugos sistemą.

Trečiadienį, posėdyje Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos pateiktiems Vidaus tarnybos statuto pakeitimams, kurie sudaro sąlygas gerokai padidinti visuomenės saugumą bei sustiprinti teisėsaugos sistemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

„Iki tikrai saugios visuomenėms mums beliko vienas žingsnis – reikia sulaukti Seimo pritarimo. Manau, kad parlamentarai pataisas vieningai palaikys, nes jiems juk tikrai rūpi, kad žmonės bei jų turtas būtų saugūs, o teisėsauga – moderni ir stipri“, – sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

REKLAMA

 

Jo žodžiais, visuomenė pagrįstai nori matyti daugiau pareigūnų gatvėse. Nori, kad policija greičiau atvyktų į nelaimės vietą, kad skubėtų ne bausti, o padėti. Žmonės turi būti tikri, kad prireikus gaus operatyvią, kvalifikuotą ir profesionalią paslaugą. Tai, pasak S. Skvernelio, ir leis įgyvendinti Vidaus tarnybos statuto pataisos.

 

„Ko šiandien galime reikalauti iš vidurinės ir žemesniosios grandies pareigūno, kuriam vos pavyksta sudurti galą su galu? Kuriam, norint išlaikyti šeimą, reikia ieškotis papildomų galimybių užsidirbti: saugoti sandėlį, remontuoti butus, prekiauti turguje? Nusikaltėliai tobulėja valandomis – jei ne greičiau. Norint su jais kovoti, būtina turėti kvalifikuotus, nuolat tobulėjančius pareigūnus. Kurie ne sektų nusikaltėliams iš paskos, o eitų bent per žingsnį priekyje. Kurie numatytų, prognozuotų ir užkirstų kelią“, – tvirtina ministras.

REKLAMA
REKLAMA

 

Jis pabrėžia, jog pataisos leis pritraukti į vidaus reikalų sistemą jaunus, energingus, ryžtingus pareigūnus. Įgyvendinus reformas teisėsaugininkai nebegalės teisintis dėl žmogiškųjų išteklių, motyvacijos, technikos stygiaus, per mažo atlyginimo. „Teisėsaugai bus sudarytos maksimaliai geros sąlygos, o visuomenė savo ruožtu turės pilną teisę reikalauti geriausių rezultatų“, – teigia S. Skvernelis.

 

Statuto pakeitimai leis sukurti tokią sistemą, kuri skatintų pareigūnus siekti geresnių veiklos rezultatų, karjeros, tobulėti, taip pat skatintų jaunimą pasirinkti policininko, pasieniečio, ugniagesio gelbėtojo profesijas. Statute įtvirtinama pareigūnų darbo užmokesčio sistema, tiesiogiai susieta su pareigūnų veiklos rezultatais, taip pat nustatoma tokia pareigūnų tarnybinės veiklos vertinimo tvarka, kuri leis įgyvendinti ne tik vertikalios, bet ir horizontalios karjeros galimybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Tarp svarbių naujovių – suvienodinamas pareigūnams taikytinas darbo laiko režimas, nustatant 40 valandų savaitės darbo laiko normą. Statute numatomos ir naujos socialinės garantijos, tarp jų – pareigūno profesinių studijų finansavimas valstybės biudžeto lėšomis, draudimas visomis įstatymiškai nustatytomis valstybinio socialinio draudimo rūšimis, pareigūno ir jo šeimos narių ar jų nuosavybės apsauga, kai dėl pareigūno vidaus tarnybos kyla reali grėsmė jų gyvybei, sveikatai ar turtui.

 

Naujomis nuostatomis taip pat praplečiamas rotuojamų pareigūnų sąrašas – visų vidaus reikalų įstaigų vadovai ir jų pavaduotojai taps rotuojamais pareigūnais. Įsigaliojus įstatymui jiems nustatomas penkerių metų laikotarpis eiti pareigas, kurioms taikoma rotacija.

 

Vidaus tarnybos statuto pakeitimo įstatymo projektui pritarta atsižvelgiant į Vyriausybės 2012-2016 m. programos nuostatas. Šiam projektui dar turės pritarti Seimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų