REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad žemiausios infliacijos laikai JAV jau praeityje. „Danske Bank“ analitikai prognozuoja, kad liepos mėnesį infliacija sieks 0,2 procento.

Panašu, kad žemiausios infliacijos laikai JAV jau praeityje. „Danske Bank“ analitikai prognozuoja, kad liepos mėnesį infliacija sieks 0,2 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didina kėlimo galimybę

Tokia infliacija reikštų, kad metinis kainų augimas sieks 1,9 proc. Jei infliacijos duomenys demonstruos teigiamas tendencijas, išaugs tikimybė, kad JAV FED bazinę palūkanų normą didins jau rugsėjį. Tokia tikimybė, šiuo metu, anot daugumos analitikų, siekia apie 50 procentų.

REKLAMA

Tuo tarpu JAV nekilnojamojo turto rinka turėtų išlikti pozityvi: tikimasi, kad naujų namų statybos rodikliai toliau gerės, statybos leidimų išdavimo skaičius bus kiek mažesnis, bet vis dar labai teigiamas, ir pardavimo rinkoje nusimato tik mažas nuosmukis.

Mėnesio infliacija bei nekilnojamojo turto rinkos rodikliai šią savaitę bus esminiai JAV makroekonominiai duomenys.

Nuvylė investuotojus

Praėjusį penktadienį skelbti antrojo šių metų ketvirčio euro zonos bendrojo vidaus produkto (BVP) duomenys kiek nuvylė investuotojus. Vietoje laukto kuklaus 0,4 proc. ekonomikos augimo paskelbtas dar kuklesnis 0,3 proc. augimas, palyginti su tuo pačiu praeitų metų ketvirčiu.

REKLAMA
REKLAMA

Iš šią savaitę investuotojų laukiamų duomenų svarbiausi bus rugpjūčio vartotojų pasitikėjimo indeksas ir pirminis šio mėnesio gamintojų pasitikėjimo indeksas (angl. PMI).

„Danske Bank“ prognozuoja, kad vartotojų pasitikėjimo indeksas turėtų augti dėl naujas žemumas pasiekusios naftos kainos ir sutarto jau trečio per paskutinius kelis metus Graikijos finansinės pagalbos paketo. daug svarbesnių ekonominių euro zonos makroekonominių rodiklių nebus skelbiama.

Laukiama mažėjimo

Didžioji Britanija šią savaitę skelbs liepos mėnesio infliacijos statistiką. Dėl kritusių naftos kainų, ir paskutiniu metu labai sustiprėjusio Didžiosios Britanijos svarų sterlingo prieš pagrindines pasaulio valiutas, laukiama apie 0,3 proc. mėnesinio kainų kritimo.

Liepos mažmeninės prekybos duomenys turėtų būti geresni negu birželį. Laukiama apie 0,4 proc. mažmeninės prekybos augimo. Birželį fiksuotas 0,2 proc. kritimas.

Informaciją parengė Kęstutis Celiešius, „Danske Bank“ Finansų maklerio skyriaus vadovas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų