REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Algirdas Butkevičius vėl žada asmeniškai susitikti su neterminuotą streiką pirmadienį planuojančių pradėti mokytojų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad irgi turėsiu galimybę susitikti su švietimo darbuotojų profsąjungų lyderiais. Tikrai aš manau, kad dialogo būdu reikia spręsti šituos klausimus“, - ketvirtadienį žurnalistams sakė premjeras.

REKLAMA

Po to, kai premjeras asmeniškai su profsąjungų atstovais susitiko sausį, jie atidėjo planus neterminuotą streiką pradėti mėnesio pabaigoje.

Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo Rimanto Vaitkaus teigimu, profsąjungos tartis dar kartą kviečiamos į Vyriausybę penktadienį.

Neterminuotą pedagogų streiką organizuojančios profsąjungos sako, kad Vyriausybės atstovas klaidina ir bando įbauginti švietimo bendruomenę. Taip profsąjungos įvertino R.Vaitkaus teiginius, kad streikas gali būti neteisėtas ir dėl to gali grėsti pasekmės.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį išplatintu pareiškimu profsąjungos „reiškia viešą nepasitikėjimą“ R.Vaitkumi. Jos sako R.Vaitkaus išsakytus teiginius vertinančios kaip klaidinančią informaciją ir šiurkštų Konstitucijos garantuojamos teisės streikuoti varžymą bei „tiesioginį bandymą įbauginti švietimo bendruomenę“.

Pats R.Vaitkus laikosi savo pozicijos, kad streikas gali būti neteisėtas ir tai gali turėti pasekmių.

„Jeigu streikas yra neteisėtas, kyla atitinkamos teisinės pasekmės. Aš nesakiau, kad bus baudos, aš sakiau, kad reikia išsiaiškinti, ar streikas teisėtas profsąjungoms pasitraukus iš derybų“, - BNS ketvirtadienį sakė R.Vaitkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis nesukonkretino, kokias ir kam pasekmes turi omenyje.

„Steigėjas visuomet atsako už darbo drausmę ir jeigu streikas yra neteisėtas, steigėjas turi imtis priemonių, numatytų Darbo kodekse. Mes esame teisinė valstybė - pirmiausia streikas turi būti pripažintas teisėtu, tik tada galima jį organizuoti. Ana pusės sako, kad streikas teisėtas, bet aš sakau, kad jie patys pasitraukė iš derybų“, - dėstė Vyriausybės vicekancleris.

Siekdami didesnių algų ir kitų pertvarkų pedagogai gruodį rengė įspėjamuosius streikus, o šią savaitę Vilniuje vyko mitingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų