REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinio mamų sambūrio atstovai kreipėsi į visuomenę atvirų laišku dėl matematikos egzamino.

Nacionalinio mamų sambūrio atstovai kreipėsi į visuomenę atvirų laišku dėl matematikos egzamino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kreipiamės į visuomenę dėl susidariusios situacijos po matematikos bandomojo egzamino, kurio neišlaikė net 34 proc. abiturientų. Organizacijos atstovaujamiems tėvams neramu, nes trečdalis mokinių neturi net minimalių reikiamų žinių, tačiau situacija nėra sprendžiama. Paaiškėjus bandomojo egzamino rezultatams, bijodami neišlaikyti valstybinio matematikos egzamino, abiturientai masiškai samdosi korepetitorius.

REKLAMA

Jie bando užpildyti žinių spragas, kurios atsirado matematiką dvylika metų mokantis bendruoju kursu. Korepetitorių samdymas tėvams kainuoja nemažus pinigus, o vaikai eikvoja laiką, kurį turėtų skirti kitų žinių tobulinimui. Mes esame susirūpinę, nes matematikos egzaminą šiais metais laikys ir tie mokiniai, kuriems tikslieji mokslai yra sunkiau suprantami.

Dėl privalomojo matematikos egzamino, šie mokiniai patiria daug streso bei negali tobulinti žinių savo mėgiamose ar pasirinktose srityse. Šių metų matematikos bandomąjį egzaminą, kurį rengė „Egzaminatorius.lt BANDOMASIS“, laikė 4156 – dvyliktokai. Net 1407 abiturientai nesurinko reikiamo balų skaičius. Žinant, kad 2015 m. bandomojo egzamino ir valstybinio brandos egzamino rezultatai buvo labai panašūs, manome, kad šiemet situacija gali būti panaši. Neabejojame, jog matematikos žinios yra naudingos ir reikalingos, tačiau abejojame, kad privalomas matematikos egzaminas atneš naudos, adekvačios patiriamam papildomam stresui. Ypač mokiniams, kurie savo ateities neketina sieti su tiksliaisiais mokslais. Mes, kaip tėvai, išgyvename kartu su jais ir suprantame, kad informacijos krūvis yra per didelis.

REKLAMA
REKLAMA

Nuolatinis sunkiais suprantamų žinių brukimas į galvą ir baimė neįstoti į universitetą ir / ar negauti valstybės finansuojamos vietos, stipriai veikia vaikų psichologinę būseną. Kita vertus, mokymasis korepetitorių pagalba akivaizdžiai didina atskirtį, kai nepakankamai mokių tėvų vaikai neturi lygiavertės statinės pozicijos švietimo sistemoje ir galimai pažeidžia konstitucinę nuostatą garantuoti nemokamas švietimo paslaugas kiekvienam vaikui. Todėl skatiname visus atkreipti dėmesį į esamą situaciją ir ieškoti problemos sprendimo būdų. Juk brandos egzaminai yra reikšmingas etapas kiekvieno vaiko gyvenime. Neleiskime, kad jis nepagrįstai būtų kupinas baimės ir nuolatinio streso“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų