REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Smulkinta mėsa ar faršas yra visapusiškas ingredientas, iš kurio žmonės gamina įvairiausius patiekalus. Dažniausiaiją  naudojame ją kotletams, kaip įdarą cepelinams, koldūnams ar blynams. Tačiau ar žinote kaip atskirti smulkintą mėsą nuo faršo?

Smulkinta mėsa ar faršas yra visapusiškas ingredientas, iš kurio žmonės gamina įvairiausius patiekalus. Dažniausiaiją  naudojame ją kotletams, kaip įdarą cepelinams, koldūnams ar blynams. Tačiau ar žinote kaip atskirti smulkintą mėsą nuo faršo?

REKLAMA

„Ar žinote, kad smulkinta mėsa ir faršas – du skirtingi produktai? Prekyboje galima rasti ir vienos ir kitos rūšies, todėl labai svarbu žinoti šių dviejų produktų skirtumus ir atidžiai skaityti etiketes!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo „Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba“.

Rinkdamiesi šią produkciją, atkreipkite dėmesį į pavadinimą ir į:

Sudėtį

Jei tai faršas – į šviežiai maltą mėsą gali būti pridėta tokių ingredientų, kaip prieskoniai, druska, maisto priedai ir t.t.

Jei tai smulkinta mėsa – papildomai gali būti pridėta tik šiek tiek (mažiau nei 1 %) druskos, ir jokių papildomų ingredientų.

REKLAMA
REKLAMA

Laikymo sąlygas

Smulkinta mėsa laikoma iki ne aukštesnės kaip 2°C temperatūros.

Faršas laikomas iki ne aukštesnės kaip 4°C temperatūros.

Galiojimo laiką:

Smulkintos mėsos galiojimo terminas dažniausiai yra nuo 12 val. iki 72 val., faršo gali būti ilgesnis, socialiniame tinkle „Facebook“ rašo „Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų