• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų grikių (miltai)
  • 130 gramų miežių (salyklas)
  • 10 gramų pipirmečių (džiovinta)
  • 250 gramų rugių (rugių salyklas)
  • 1 kilogramas ruginių miltų
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 10 litrų vandens (verdantis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsiskiria ypatingomis skoninėmis savybėmis. Ją gamindavo dvaruose kruopščiai parinkdami produktus ir laikydamiesi senovinės technologijos. Salyklą gamindavo atskirai. Paprastai paimdavo 250 g rugių ir 130 g miežių salyklo. Šią masę maišydavo su šaltinio vandeniu, kol gaudavo skystą tešlą. Paskui gamindavo miltų tešlą, kuriai reikėdavo 1 kg ruginių miltų, 250 g grikinių miltų ir 250 g kvietinių miltų. Mišinį pildavo į skystą salyklą nedidelėmis porcijomis, tuo pačiu metu pildavo karštą vandenį ir maišydavo, kad nesusidarytų gumuliukų. Vandens pildavo 4 kartus daugiau (tūrio atžvilgiu), nei dėdavo miltų ir salyklo. Tešlą perdėdavo į kitą indą ir pastatydavo šiltai 5 valandoms. Paskui įpildavo 10 litrų verdančio vandens, kruopščiai išmaišydavo ir pridėdavo šaltmėčių (džiovintų). Skystį pastatydavo šiltai 12 valandų, kad įrūgtų. Išrūgusią girą išpilstydavo į butelius. Laikydavo šaltoje vietoje.

Autorius: Vincentas Sakas

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų grikių (miltai)
  • 130 gramų miežių (salyklas)
  • 10 gramų pipirmečių (džiovinta)
  • 250 gramų rugių (rugių salyklas)
  • 1 kilogramas ruginių miltų
  • 250 gramų kvietinių miltų
  • 10 litrų vandens (verdantis)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Išsiskiria ypatingomis skoninėmis savybėmis. Ją gamindavo dvaruose kruopščiai parinkdami produktus ir laikydamiesi senovinės technologijos. Salyklą gamindavo atskirai. Paprastai paimdavo 250 g rugių ir 130 g miežių salyklo. Šią masę maišydavo su šaltinio vandeniu, kol gaudavo skystą tešlą. Paskui gamindavo miltų tešlą, kuriai reikėdavo 1 kg ruginių miltų, 250 g grikinių miltų ir 250 g kvietinių miltų. Mišinį pildavo į skystą salyklą nedidelėmis porcijomis, tuo pačiu metu pildavo karštą vandenį ir maišydavo, kad nesusidarytų gumuliukų. Vandens pildavo 4 kartus daugiau (tūrio atžvilgiu), nei dėdavo miltų ir salyklo. Tešlą perdėdavo į kitą indą ir pastatydavo šiltai 5 valandoms. Paskui įpildavo 10 litrų verdančio vandens, kruopščiai išmaišydavo ir pridėdavo šaltmėčių (džiovintų). Skystį pastatydavo šiltai 12 valandų, kad įrūgtų. Išrūgusią girą išpilstydavo į butelius. Laikydavo šaltoje vietoje.

Autorius: Vincentas Sakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų