• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Kai pritrūksta idėjų, ką greitai pagaminti pusryčiams, šis patiekalas – puiki išeitis. Siūlome išbandyti šią, užjūriuose populiarią – „overnight oats", kitaip tariant – tai  pati per naktį pasigaminanti avižų košė.

Ir iš tiesų užtruksite vakare mažiau nei minutę viską susimaišyt, o ryte galėsite pasimėgauti skaniais pusryčiais. Ypač tokia košė tinka keliaujant, nes gaminti, tiesiogine prasme nieko nereikia, rašoma spaudos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Receptas

Vienai porcijai jums reikės:

pusės puodelio stambių avižinių dribsnių; nugriebto šaukšto čija sėklų; puodelio augalinio pieno; pasirinkti saldiklio pagal skonį (tinka rudas cukrus, sirupai); priedų košei gardinti (riešutai, vaisiai, sėklos ir pan.).

REKLAMA

Kaip gaminti:

Viską sumaišote, dedate į šaldytuvą, o ryte gardinate bet kokiais šviežiais ar džiovintais ar šaldytais vaisiais, uogomis, žemės riešutų ar kokiu kitu sviestu, taip pat tinka jogurtas, šokoladas, bet kas saldaus.

Ši košė gaminta su čija sėklomis, o joms išbrinkti reikia šiek tiek daugiau augalinio pieno. Jei gaminsite be čija sėklų – avižinių dribsnių ir pieno santykis turėtų būti vienodas.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos  „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @everyspecialday.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų