REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Drabužių ir kitų valymo paslaugų ekspertai „Dr. Beckmann“ išsiaiškino, su kokiomis dėmėmis dažniausiai susiduriame vasarą ir pasidalino geriausiais patarimais, kaip jų atsikratyti.

Drabužių ir kitų valymo paslaugų ekspertai „Dr. Beckmann“ išsiaiškino, su kokiomis dėmėmis dažniausiai susiduriame vasarą ir pasidalino geriausiais patarimais, kaip jų atsikratyti.

REKLAMA

Raudonas vynas

Visi žino, kad raudono vyno dėmės yra vienos sunkiausiai šalinamų, bet ekspertai atskleidė, kad geriausias būdas jų atsikratyti – tiesiog išskalauti audinį gazuotame vandenyje. Burbuliukai padeda išjudinti dėmes, kad jos dingtų nuo audinio.

Vaisių sultys

Vaisių sulčių ir žolės dėmes galima šalinti actu, nors vaisių sulčių dėmės turėtų išnykti ir drabužius paprasčiausiai išskalbus.

Avokadai

Jei avokado dėmei leisite išdžiūti, jos pašalinti bus beveik neįmanoma. Švelniai ją trinkite skystu skalbimo skysčiu.

Arbūzai

Suteptą audinį patapšnokite šlapia šluoste ir tuomet paruoškite drabužį skalbimui. Naudokite skalbiklį su enzimais, kad dėmė suirtų. Jei dėmė neišnyksta, drabužio nedžiovinkite, o tiesiog dar kartą jį išskalbkite rankomis šiltame vandenyje su deguonies pagrindo balikliu, ir tuomet leiskite išdžiūti.

REKLAMA
REKLAMA

Kiaušiniai

Kruopščiai nukrapštykite nuo audinio kiaušinio likučius ir tuomet maždaug pusvalandį jį pamirkykite šaltame vandenyje, kad dėmė suminkštėtų.

REKLAMA

Žolės dėmės

Jas šalinti gali būti labai sunku, todėl gali būti naudinga suteptą drabužį prieš skalbimą 30 minučių pamirkyti 1:3 acto ir šilto vandens mišinyje.

Šalta kava

Taip pat ir šaltą kavą iš šviesių vasarinių drabužių šalinti gali būti labai sudėtinga. Ekspertai rekomenduoja su savimi nešiotis drėgnų servetėlių, kad netikėtai išsitepus drabužį šalta kava galėtumėte veikti skubiai.

Vaisiniai ledai

Laimei, vaisių sulčių dėmės išnyksta drabužį tiesiog išmirkius vandenyje, tačiau dirbtinių maisto dažų dėmėms reikės papildomų priemonių – padeda ant jų išsunkti truputį citrinos sulčių, nes rūgštis padeda suskaidyti dažus.

Kečupas

Padažų dėmės šalinti yra sunku – jų atveju reikia veikti kaip įmanoma greičiau. Ekspertai rekomenduoja kruopščiai nuvalyti nuo audinio padažo likučius ir tuomet švelniai dėmę patrinti indų plovikliu bei išskalauti vandeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų