REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie krūtis yra įvairiausių mitų – ar formuojančios liemenėlės iš tiesų suteikia krūtims putlumo ir ar saugu miegoti su liemenėle. Ekspertė pagaliau atsakė į visus klausimus.

Apie krūtis yra įvairiausių mitų – ar formuojančios liemenėlės iš tiesų suteikia krūtims putlumo ir ar saugu miegoti su liemenėle. Ekspertė pagaliau atsakė į visus klausimus.

REKLAMA

Gyd. Jacqueline Lewis, onkoplastinių operacijų ir estetinės krūtų chirurgijos konsultantė ir chirurgė išsklaidė labiausiai paplitusius mitus apie moterų krūtinę, rašoma dailymail.co.uk.

Neseniai inovatyvių formuojančių liemenėlių gamintojų „Sloggi“ atlikta apklausa parodė, kad penktadalis visų Didžiojoje Britanijoje gyvenančių moterų mėgsta krūtims duoti laisvės – nuo liemenėlių keliamo diskomforto krūtis jos pailsina kas savaitę.

Išskirtiniame interviu „FEMAIL“ gyd. J. Lewis atskleidė, ką tiksliai daryti, kad krūtys atrodytų kuo geriau.

MITAS: Pratimai krūtinei ir atsispaudimai krūtis daro putlesnes ir stangresnes

TIESA: Krūtų stangrumas priklauso nuo odos kokybės ir nuo to, kiek riebalinio ir krūtų audinio turite.

REKLAMA
REKLAMA

Reguliarūs atsispaudimai padeda lavinti krūtinės raumenis, o tai jaunesnėms moterims, kurių krūtinės oda dar nėra sukritusi, gali padėti džiaugtis putlesnėmis krūtimis.

REKLAMA

Su amžiumi oda praranda elastiškumą, stangrus liaukinis audinys pakeičiamas ne tokiu putliu riebaliniu audiniu ir odos bei krūtinės sienelės raiščiai išsitampo, todėl krūtys atrodo nukarusios.

MITAS: Kad krūtinė nebūtų nukarusi, reikia dėvėti liemenėlę su vielutėmis

TIESA: Tai – nesusipratimas. Liemenėlės dėvėjimas gali padėti tuo metu suteikti krūtims norimą formą ir išvaizdą, bet ją nusiėmus, krūtys grįš į natūralią poziciją.

Tačiau ilguoju laikotarpiu krūtų svorio prilaikymas bet kokio tipo liemenėle gali padėti sumažinti gravitacijos poveikį odai ir raiščiams, ypač kai nėštumo ir maitinimo krūtimi laikotarpiu krūtys būna sunkesnės.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbu dėvėti patogią ir tinkamo dydžio liemenėlę, kuri nespaudžia liaukinių audinių.

MITAS: Kad krūtys išliktų stangrios, reikia miegoti su liemenėle

TIESA: Didesnes krūtis turinčios moterys kartais mėgsta miegoti su liemenėle, kad jaustųsi patogiau, tačiau nėra jokių įrodymų, kad tai padeda joms išlaikyti stangrumą.

Jei miegate su liemenėle, reikėtų vengti liemenėlių su vielutėmis ir miegoti tik su liemenėle minkštomis pagalvėlėmis. Jei miegate su liemenėle su vielutėmis, kur yra per siaura, taip galite sutrikdyti kraujotaką ir limfinių skysčių tekėjimą į krūtų audinius.

MITAS: Krūtys nustoja augti 17 metų

TIESA: Krūtys paprastai pradeda formuotis nuo 9 iki 11 metų amžiaus, o iki 17 metų susiformuoja galutinai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau visiškai normalu, jei jums krūtys pradėjo augti anksčiau ar vėliau.

Krūtų forma keičiasi skirtingais gyvenimo laikotarpiais – prieš mėnesines jos dažnai patinsta, padidėja laukiantis ir krūtimi maitinant kūdikį, o su amžiumi ir po menopauzės krūtys būna labiau nusvirusios.

MITAS: Kmynų arbata krūtis padaro didesnes

TIESA: Kmynų arbata pasižymi estrogeniniu poveikiu krūtų audiniams, dėl kurio kai kurios moterys pajunta panašų patinimo jausmą, kaip ir prieš mėnesines.

Todėl kmynų arbata gali būti natūralus būdas vos vos padidinti krūtis, tačiau toks poveikis yra tik laikinas ir ilgam laikui nepakeis krūtų formos ar dydžio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų