REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Česnakai yra augalas, kurį kiekvienas iš mūsų yra bandęs bent kartą. Mes taip įpratę prie šio produkto, kad net nepastebime jo unikalumo, rašoma brightside.me. Ar žinote, kad naudingosios šio maisto savybės nėra vien tik apsisaugojimas nuo peršalimo?

Česnakai yra augalas, kurį kiekvienas iš mūsų yra bandęs bent kartą. Mes taip įpratę prie šio produkto, kad net nepastebime jo unikalumo, rašoma brightside.me. Ar žinote, kad naudingosios šio maisto savybės nėra vien tik apsisaugojimas nuo peršalimo?

REKLAMA

Tapsite patrauklesnis.

Česnakai daro vyrus patrauklesnius. Tačiau visada buvo manoma, kad česnako kvapas atbaido bet kokį norą bendrauti. Naujausi tyrimai įrodo, kad toks nusistatymas klaidingas. Vienintelis apribojimas – vyras turi suvalgyti 2 skilteles česnako 12 valandų prieš pasimatymą, kad sužavėtų moterį.

Pasirodo, moterys pamišusios dėl vyro, kuris valgė česnaką, kūno kvapo. Tačiau mokslininkams sunku paaiškinti šį reiškinį. Gal priežastis slypi jos antibakterinėse savybėse, dėl kurių prakaito kvapas nėra toks aštrus.

Pagerės imuninė sistema.

Tai, kad česnakai apsaugo mus nuo įvairių virusų ir peršalimo, žinojo net mūsų močiutės. Tačiau mokslininkai dar kartą patvirtino, kad reikia nuolat vartoti česnakus, kad žiemą nesirgtumėte. Viskas dėl to, kad jame yra krūva vitaminų, naudingų aliejų ir amino rūgščių.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, jis turi alicino - organinio junginio, naikinančio bakterijas ir grybelius. Svarbi pastaba: česnakai turėtų būti švieži, kad apsaugotų jus nuo ligų.

REKLAMA

Stabilizuosis kraujospūdis.

Įtraukite česnaką į savo racioną, jei kenčiate nuo aukšto kraujo spaudimo. Jis plečia kraujagysles ir mažina arterinį spaudimą. Galvos skausmai išnyks kartu su padidėjusiu kraujospūdžiu.

Norint išgydyti hipertenziją, reikėtų kasdien suvalgyti 4 skilteles česnako. Be to, česnakai sumažina „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje 10–15%. Ką tai reiškia mums? Širdies ligos ar insulto rizika sumažėja beveik dvigubai.

Tačiau atminkite, kad šis metodas negali būti naudojamas kaip vienintelė terapija, todėl prieš vartodami česnaką ar maisto papildus turėtumėte pasitarti su gydytoju.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerės atmintis

Remiantis viena teorija, žmogaus kūnas ir smegenys sensta dėl cheminės oksidacijos reakcijos, kai mes vartojame maistą ir deguonį, o iš jų gaminame energiją. Tačiau šis procesas sunaikina ląsteles ir laikui bėgant oda apdrimba, o smegenys nustoja būti tokios aštrios kaip anksčiau.

Antioksidantai kovoja su per dideliu oksidacija ir padeda mums išlaikyti jaunystę. Farmacijos kompanijos parduoda antioksidantų papildus už beprotiškus pinigus. Tačiau paprastuose česnakuose yra krūva komponentų, kurie neleidžia smegenims sensti, ir tai nėra brangu. Senyviems žmonėms, kurie vartoja česnakus, sumažėja Alzheimerio ligos išsivystymo rizika, o jaunesni žmonės gali pagerinti atmintį ir padidinti smegenų produktyvumą. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai reguliariai valgyti česnaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padidės ištvermė.

Česnakai verčia širdį ir raumenis veikti efektyviau. Jei sportuojate, tada šio produkto vartojimas pagerins jūsų rezultatus. Senovės Graikijoje, kai niekas nežinojo apie dopingo vartojimą, olimpiniai sportininkai buvo maitinami česnakais, kurie padėjo bėgti ir mesti rutulį geriau nei konkurentai.

Be to, šis produktas buvo naudingas žmonėms, nesusijusiems su sportu, nes jis sumažino nuovargį, padidino produktyvumą ir padėjo žmonėms išgyventi šaltuoju metų laiku.

Pagerės plaukai ir oda.

Plaukai. Česnakai skatina plaukų augimą, todėl jie tampa ilgesni ir storesni. Tai netgi gali gydyti lokalizuotą plikimą. Norint pasiekti šį rezultatą, reikėtų tepti jį ant galvos odos. Laimei, kosmetikos gamintojai išmoko gaminti bekvapį česnakinį plaukų aliejų.

REKLAMA

Oda. Fibroblastai (ląstelės, atsakingos už odos atnaujinimą) teigiamai reaguoja į česnakus. Natūralaus kolageno ir elastino gamybai užtenka kasdien suvalgyti 2 skilteles.

Apsauga nuo saulės. Česnakų sudėtyje esantys komponentai apsaugo nuo senėjimo. Saulės spinduliai neišsausins odos, jei sunaudosite daugiau česnako.

Sumažins dantų skausmą.

Dėl savo antibakterinių ir priešgrybelinių savybių česnakai gerai veikia burnos ertmę. Jis žudo kenksmingus mikrobus ir gydo dantenų uždegimą. Be to, šis naudingas produktas sumažina karieso riziką, tad jei jūs pradėsite valgyti česnaką reguliariai, jums nereikės dažnai lankytis pas odontologą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų