REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įvardijo TOP grožio patarimus rudeniui: svarbu kiekvienai

Artėjantis ruduo – improvizacijų laikotarpis, kurio metu galime pamiršti minimalistinį įvaizdį ir leisti sau žaisti spalvomis, tekstūromis. Tačiau tendencijų daug, o kosmetinėje vietos ne per daugiausiai.

Artėjantis ruduo – improvizacijų laikotarpis, kurio metu galime pamiršti minimalistinį įvaizdį ir leisti sau žaisti spalvomis, tekstūromis. Tačiau tendencijų daug, o kosmetinėje vietos ne per daugiausiai.

REKLAMA

Kaip sukurti makiažą, kuris taptų stiliaus akcentu, nepasimesti tarp mados tendencijų, kurios nuolat kinta, pataria „Mary Kay“ makiažo specialistė Jelena Liaudinienė, paruošdama sąrašą akcentų, kuriuos privalu žinoti šį sezoną.

Šiais metais ieškoti spalvų paprasta – tiesiog pažvelkite pro langą. Madingos rudos, samaninės, rausvos bei gelsvos spalvos, kurios taip pat lengvai priderinamos ir prie daugumos jau spintoje esančių drabužių.

„Šį rudenį madoje populiarūs išlieka žemės tonai: smėlinė, įvairių atspalvių žalia, ruda, tačiau, jei siekiate išsiskirti, siūlau neprisirišti tik prie neutralių spalvų. Makiažą pagyvinkite prie natūralių tonų puikiai tinkančiomis vario, samanų, vyšnine ar geltona spalvomis“, – teigia makiažo specialistė Jelena Liaudinienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tirštesnė konsistencija

Keičiantis sezonui, keičiasi ir odos priežiūra bei naudojamos priemonės. Svarbu, kad produktų ir kasdieninės rutinos kaita vyktų nuosekliai – tik pasibaigus vasarai nereikėtų apkrauti odos storu kreminės pudros sluoksniu.

REKLAMA

„Leiskite švytinčiai bei skaisčiai veido odai išlikti tokiai dar ilgiau – ryškus makiažo pagrindo sluoksnis pirmąją rudens dieną tikrai nėra būtinas. Prisitaikykite prie oro sąlygų ir odos būklės – jei ji išlaikiusi vasarišką įdegį ir spindesį, užteks visa tai puoselėti ir tepti lengvesnes makiažo priemones“, – teigia ekspertė.

Atvėsus orams, turėtume rinktis tolygesnės, tačiau tirštesnės konsistencijos kreminę pudrą. Rudeniui keičiant vasarą, pravartu turėti priemonių, kuriomis galima užmaskuoti pašiurpusią bei paraudusią odą.

REKLAMA
REKLAMA

Šlapias vokas

Besidarydamos akių makiažą, galime drąsiai žaisti su spalvomis. Tegul spalvos atsiduria jūsų akių apvade, nugula ant apatinių blakstienų linijos ar išlenda akių kraštuose. Beje, vis dar madingas monochromatinis makiažo įvaizdis, kurį drąsiai galite derinti prie savo aprangos.

„Be ryškesnių šešėlių spalvų rudens makiažo paletėje, rekomenduoju išbandyti šlapio voko įvaizdį: jį atlikti galite su specialiai tam skirtomis priemonėmis, kreminiais dažais ar paprasčiausiu lūpų blizgiu. Tai tikrai nėra klasikinis akių makiažo variantas, todėl su juo būsite išskirtinė. Manau, kad ši tendencija suteiks gyvumo bei ryškumo bendram įvaizdžiui“, – komentuoja J. Liaudinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tamsus akių apvadas

90-ųjų mada vis dar nesitraukia iš populiariausiųjų tendencijų, tačiau kasmet atsiskleidžia vis kitomis formomis. Šiemet – tamsiu akių apvadu, kurį siūloma dažyti apink visą akį, sudarant įspūdį, kad ką tik atsikėlėte po gilaus miego. Toks akių apvedimas tinka ne kiekvienai, tačiau suderinus jį su likusiu makiažu bei atitinkamais aksesuarais, galite sukurti išskirtinai „rokerišką“ įvaizdį.

Ryškus, juodas, grafinis akių pravedimas taip pat yra tendencija, be kurios šį sezoną neišsivers jokia mados mylėtoja. Tokiam įvaizdžiui sukurti užteks turėti kreminės konsistencijos produktą, jį tepti ligi pat voko vidurio ar netgi aukščiau – tai priklauso nuo jūsų fantazijos ir nuotaikos. Toks makiažas suteiks dramatišką akių įvaizdį, kurį galėsite derinti prie neutralesnės lūpų spalvos.

REKLAMA

J. Liaudinienė primena, kad spalvos svarbios ir renkantis akių pieštukus ar apvadus: „iš mados taip pat neišeina spalvoti akių pravedimai, kurie puikiai pasitarnauja siekiant sukurti ryškų bei išskirtinį įvaizdį. Vasarą karaliavusios neoninės spalvos, rudenį vietą užleidžia tamsesnėms: mėlynai, žaliai, bordinei ar sidabrinei“.

Vidinės lūpų dalies ryškinimas

Lūpų spalva dažnai diktuoja įvaizdžio nuotaiką: ryškiau padažytos iškart suteikia puošnumo jausmą, o neutralios spalvos puikiai tinka norint atrodyti kasdieniškiau. Spalvos, kurios atitinka nūdienos tendencijas dažnai kartojasi, tačiau kasmet skiriasi jų tekstūros, atspalviai bei padengimo būdai.

REKLAMA

„Klasikinė raudona mados topuose yra ir šiemet, bet atsižvelgus į vyraujančias tendencijas, šį rudenį turėtume rinktis daugiau šilto atspalvio lūpdažių: vyno, vario tonų. Beje, kalbėdama apie dažymo techniką, norėčiau akcentuoti, kad ryškus lūpų kontūras lieka praeitimi ir jo šį rudenį reikėtų atsisakyti. Išbandykite naujausią tendenciją – vidinės lūpų dalies ryškinimą. Pasirinktą spalvą pirštų galiukais užtapšnokite ties viduriu lūpos“, – sako J. Liaudinienė.

Natūralūs antakiai

Natūralūs, vešlūs antakiai taip pat neapleidžia savo pozicijų. Visažistė skatina moteris palikti antakius tokius, kokie jie yra – vengti ryškių apvedimų ar tobulų formų.

„Siūlyčiau bent trumpam į šoną padėti ir pincetą – vešlūs, ne visai tolygūs antakiai jau kurį laiką yra „ant bangos“. Ryte pakanka juos perbraukti antakių tušu, o norinčioms tolygesnio įvaizdžio, pieštuku ar šešėliais galima užpildyti tuštesnes vietas. Natūrali antakių forma bei spalva palieka mums laisvę eksperimentuoti su akių makiažu, lūpų spalvomis – atrodysite skoningai ir neperkrautai“, – pasakoja Jelena Liaudinienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų