REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Dainų dainelėje“ išgarsėjusiai ir vėliau mokytoja dirbusiai Vaidai Genytei lemtingu tapo televizijos konkursas. Po sėkmingo dueto su Alanu Chošnau ji nusprendė nebepaleisti savo šanso. Tad moteris metė pedagoginį darbą ir atsidavė savo didžiausiai aistrai – dainavimui.

„Dainų dainelėje“ išgarsėjusiai ir vėliau mokytoja dirbusiai Vaidai Genytei lemtingu tapo televizijos konkursas. Po sėkmingo dueto su Alanu Chošnau ji nusprendė nebepaleisti savo šanso. Tad moteris metė pedagoginį darbą ir atsidavė savo didžiausiai aistrai – dainavimui.

REKLAMA

TV3 laidoje „Visi mes žmonės“ Vaida pasakoja apie tai, kaip keitėsi jos gyvenimas ir kas privertė jos gyvenimą apsiversti aukštyn kojomis.

 „1986 metais paskutinį kartą sudalyvavau „Dainų dainelėje“. Buvau paauglė. Aišku, paauglystė yra neapsisprendimo laikotarpis. Tu nežinai, apskritai nesupranti, kas vyksta.

Pati labai keitiesi ir tai, ką visą laiką siūlė dainuoti mama lyg ir nebetinka dainuoti. Nori visai kitką dainuoti, bet lyg ir nelabai dar gali, nes esi tam laikotarpyje, kai tu nelabai subrendusi moteris, bet nelabai ir vaikas“, – šypteli dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris pasakoja, kad tas gyvenimo laikotarpis buvo sunkus: buvo daug konfliktų su mama. Jie atsirasdavo todėl, kad paauglei siūlydavo dainuoti dainas, kurių ji nenorėjo, todėl Vaida vis atmesdavo mamos pasiūlymus.

REKLAMA

Po šlovės vaikystėje – tyla

„Bakalauro studijos, magistro studijos. Laiko veltui neleidau. 13 metų dirbau pedagoginį darbą, kuris, tuo metu atrodė, užpildo mano gyvenimą ir kad aš puikiai save jame realizuoju, ir esu laiminga“, – sako žinoma moteris.

Didieji pokyčiai gyvenime prasidėjo tuomet, kai sulaukė pakvietimo dalyvauti duetų projekte. Tai buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Pasibaigus projektui Vaida nusprendė nebepaleisti jai suteiktos galimybės: ji įdėjo daugybę pastangų, kad išliktų ten, kur atsidūrė.

„Kai imi ir svajoji, svajoji ir kažkuria prasme, kaip sakoma, tu svajok atsargiai, o ta svajonė ėmė ir išsipildė. Buvo tikrai labai gyvas sugrįžimas. Ilgas sugrįžimas, nes projektą rodė apie pusę metų. Tu pusę metų esi televizijoje, todėl žmonėms įsiminti vėl, kad grįžai, tikrai buvo laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek man įsitvirtinti, tiek jiems. Ir aišku po to, tikrai aš pati labai daug pastangų įdėjau, kad likti televizijoje, likti didžiojoje scenoje, nes galvojau šitiek metų lyg ir nebuvo tų šansų ir galimybių, o čia ima ir atsiranda. Galvojau, kad šito, tai aš nepaleisiu iš savo gyvenimo. Tikrai pati įdėjau daug pastangų, ko prieš tai aš nedariau“,  – džiaugiasi ji.

Tačiau Vaida nenuvertina metų, kuriuos praleido dirbdama mokykloje. Ji labai vertino savo atliekamą darbą ir stengėsi jį atlikti kokybiškai. Tačiau svajonės vedė kita linkme.

„Kai mokai muzikos yra ta teorinė dalis ir muzikuojanti dalis. Mane visada traukė muzikuojanti dalis ir žinau, kad išpildžiau ją geriausiai, dirbdama pedagoginį darbą. Ta trauka į sceną, sceninis darbas, kad ir per vaikus, visada atsispindėjo mano gyvenime“, – apie tai, kaip atrodė jos mokytojos darbas pasakoja ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausias žmogus

Vaidos sūnus Ainius gimė 2003 metais. Jis buvo labai lauktas kūdikis. Žymi moteris, teigia, kad atsiradus sūnui, jos gyvenimas ėmė akivaizdžiai keistis ir ją vis aplankydavo sėkmė. Todėl juokdamasi moteris sako, kad jis yra jos gyvenimo talismanas.

„Mano gyvenimas labai pasikeitė, kai jis atėjo į mano gyvenimą. Viskas keitėsi į gerą: sulaukiau pakvietimų dalyvauti projektuose ir viskas taip apsivertė, kaip smėlio laikrodis, absoliučiai. Apvertė aukštyn kojom mano gyvenimą. Požiūrį pakeitė. Gyvenimo kokybė keitėsi. Bendravimas su žmonėmis, kad ir su savo šeima. Viskas keitėsi“, – sako dainininkė.

Vaida teigia, kad saugoti savo vaikus reikia labai atsargiai ir apgalvotai. Būtent dėl noro ją apsaugoti, Vaidos mama bandė atkalbėti žinomą dainininkę nuo dalyvavimo projekte, nes bijojo, kad ji gali likti įskaudinta ir nusivylusi, nes vis dėlto duetų projektas buvo konkursas.

REKLAMA

„Ji man sakė: „O jeigu nepasiseks? O jeigu iškrisi? O jeigu blogai įvertins?“. Vis tiek ten ir kritimai, ir komisijos vertinimai, bet niekas man nebuvo svarbu. Žinojau, kad aš būsiu, išliksiu ir niekur neiškrisiu.

O šiaip paskatinimo aš daug sulaukiau iš šeimos ir nuo pat vaikystės mane skatino eiti pirmyn, bet tuo pačiu ji mane labai ir saugojo. Tas saugojimas kartais ne visada būna teisingas. Saugoti vaikus reikia labai apgalvotai, nes gali per tą saugojimą kažkuria prasme ir nesuteikti vaikui“, – įsitikinusi moteris.

Intensyvus gyvenimo ritmas

„Kai esi matęs to šilto ir šalto, esi buvęs šlovėje, turiu omenyje vaikystę. Didžiulėje šlovėje, kai būni, o po to tavęs praktiškai ir nebėra, tai aš jau nebeturėjau jokių baimių. Kaip bus, taip bus. Bet rizikuoti verta. Va taip ir buvo. Aš surizikavau, be abejo, bet labai sėkmingai“, – džiaugiasi žinoma atlikėja.

REKLAMA

Ji teigia, kad būtent ši rizika ir atvedė ją į kelią, kuriame šiuo metu yra pati laimingiausia. Dabar kartais ji susimąsto apie tai, kiek daug ir intensyviai tekdavo dirbti pasibaigus projektui, tačiau ji visiškai nesigaili to laiko.

„Dabar prisiminus tą laiką, kai to darbo buvo begalė daug. Beprotiškai daug dirbau. Koncertai po koncertų pasipylė. Aš kokius metus ar du, koncertuodavau beveik kasdien arba kas antrą dieną. Dar laidų vedimas... bet aš buvau labai laiminga“, – sako ji.

Didelių stabdymų iš šeimos Vaida tikina nesulaukusi. Tiesa, kartais ją pasiekdavo šeimos narių burbėjimas apie tai, kad daug dirba, tačiau tai netrukdė eiti pirmyn ir darbuotis. Tačiau dabar ji kartais graužia save dėl to, kad galbūt sūnui skyrė per mažai dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ O dabar dažnai grįžtu į tą laiką – intensyvų intensyvų, tai taip, aš kartais apie sūnų pagalvoju. Dažnai susimąstau, kad tada, kai jam tiek daug reikėjo, atrodė, kad jis laimingas ir jam užteko tos mamos, bet dabar sunku pasakyti. Gal ir ne visai užteko, tiek, kiek jam norėjosi būti su mama. Bet mūsų su sūnumi ryšys visada buvo šiltas, draugiškumas labai stiprus yra ir mes iki šiolei labai suprantam vienas kitą“, – šypteli moteris.

Vaida sako, kad šiuo metu yra laiminga, nes daro tai, ką moka geriausiai, bei priduria, kad pati laimingiausia ji būna tik dainuodama scenoje ir niekur kitur.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų