REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Atnaujino emigrantų šeimos namus: pokyčiais sunku patikėti

TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“ rytoj padės grįžusių emigrantų šeimai – Viktorijai, Tomui ir dviem jų sūnums – įsirengti naujus namus Lietuvoje. Jie Airijoje praleido 11 metų, bet prieš kelis mėnesius grįžo į Lietuvą ir bando iš naujo kurti gyvenimą gimtinėje.

10

TV3 ir IKEA interjero pokyčių TV projektas „Namų idėja su IKEA“ rytoj padės grįžusių emigrantų šeimai – Viktorijai, Tomui ir dviem jų sūnums – įsirengti naujus namus Lietuvoje. Jie Airijoje praleido 11 metų, bet prieš kelis mėnesius grįžo į Lietuvą ir bando iš naujo kurti gyvenimą gimtinėje.

REKLAMA

Viktorija prieš daugiau nei dešimtmetį išvyko į Airiją trumpam – tik mamos aplankyti. Bet likimas sumaišė visas kortas – Airijoje Viktorija sutiko dabartinį sutuoktinį ir, įsiplieskus jausmams, liko svetimoje šalyje.

„Su Tomu susipažinau ieškodama darbo. Nunešiau savo gyvenimo aprašymą į parduotuvę, kurioje jis dirbo vadovu. Darbo aš negavau, bet Tomas gavo mano telefono numerį“, – šypsodamasi pažinties istoriją pasakoja moteris.

Pora netrukus sukūrė šeimą, augina du sūnus. Atėjus laikui vyresnėliui eiti į pirmą klasę, šeima nutarė grįžti į gimtinę. Čia jie nusipirko namą, kurį po truputį bando įsirengti. Viktorija ir Tomas IKEA ekspertų pagalbos paprašė įrengiant nestandartinį, palėpėje esantį 11 kv. m. poros miegamąjį.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėčiau jaukesnio kambario, nes dabar jis neatrodo taip, kad norėtųsi jame ilsėtis. Aš labai mėgstu lyginti, visi mano rūbai išlyginti, taigi norėčiau, kad būtų kur juos sukabinti“, – savo norus atskleidė namų šeimininkė.

REKLAMA

Įrengti nestandartinį miegamąjį porai padės IKEA dizainerė Irina Nechvedovičienė. Pagrindiniai iššūkiai, prie kurių interjero specialistei teko derinti savo sumanymus – nuožulnios palėpės lubos ir maža erdvė.

„Kambarys tarnauja dviem funkcijoms: miegamojo ir drabužinės. Tad teko ieškoti sprendimų, kaip palėpę paversti jaukia erdve poilsiui, bei talpia vieta laikyti poros drabužiams bei asmeniniams daiktams. Iškart buvo akivaizdu, kad standartinė spinta čia netilps, o ir visiems daiktams sutalpinti jos nepakaktų. Tad didžiausias iššūkis ir buvo spintos suprojektavimas šioje nestandartinėje erdvėje su nuožulniomis lubomis“, – sako interjero specialistė.  

REKLAMA
REKLAMA

Didelę dalį daiktų pora laikė po lova, tačiau norint juos ten padėti ar pasiimti – lovą kas kartą tekdavo pakelti. „Paprastai erdvę po lova išnaudoti padeda lengvai ištraukiamos daiktadėžės su ratukais arba lovadėžės. Jos kainuoja vos kelis eurus, o talpina daugybę rečiau naudojamų daiktų. Taip pat, pravartu rinktis lovas, jau turinčias stalčius, kuriuose taip pat galima laikyti patalynę, sezoninius drabužius”, - pataria interjero specialistė.

Tačiau šie variantai tinkami, kuomet kambaryje yra vietos stalčius ištraukti ir patogiai prieiti. Šiuo atveju tokios galimybės nebuvo, todėl IKEA dizainerė pritaikė sumanų sprendimą – lovą su didžiule patalynės dėže, kurią atidaryti patogiai leidžia įmontuotas čiužinį pakeliantis mechanizmas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar vienas nepamainomas sprendimas palėpės erdvėse – prie nuožulnių lubų pritaikytos spintos. Tokias susikomplektuoti galima iš atskirų įvairaus aukščio, pločio ir gylio rėmų, taip maksimaliai išnaudojant spintai skirtą plotą“, - sako I. Nechvedovičienė.

Interjero dizainerė sako, kad visos situacijos yra išsprendžiamos, o vienintelė klaida, kurią žmonės daro savo namų interjere – abejingumas ir susitaikymas su netenkinančia padėtimi, galvojant kad reikia daug investuoti į namų atnaujinimą ir vis atidėliojant pradėti. Tačiau įvairių elementų iš atskirų dalių jungimas į visumą, anot jos, ir yra interjero kūrimas. 

Dar daugiau praktinių patarimų interjero dizainerė atskleis ir palėpės kambaryje pritaikytus sprendimus parodys jau šį penktadienį 17.55 val. per TV3 laidoje „Namų idėja su IKEA“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų