REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar esate pastebėję, kad daugelis žmonių aplink riešą dėvi raudoną siūlą? Neabejotinai savo aplinkoje turite tokių žmonių – o gal ir jūs esate vienas iš jų? Tačiau ne visi žino tikrąją raudono siūlo reikšmę.

Ar esate pastebėję, kad daugelis žmonių aplink riešą dėvi raudoną siūlą? Neabejotinai savo aplinkoje turite tokių žmonių – o gal ir jūs esate vienas iš jų? Tačiau ne visi žino tikrąją raudono siūlo reikšmę.

REKLAMA

Pirmas dalykas, kurį reikia žinoti, yra tai, kad raudonas siūlas jau nuo senų senovės yra naudojamas kaip amuletas. Taigi, pagrindinė jo funkcija yra pritraukti teigiamą energiją tokį siūlą aplink riešą dėvinčiam žmogui.

Be to, šis amuletas turi daugelį įvairių prasmių skirtingiems žmonėms. Kabalistai tiki, kad tokią apyrankę turi užrišti artimas ar mylimas žmogus – tuomet ji įgaus magiškų galių. Raudonas siūlas yra galingas žmogiškojo pavydo ir blogų ketinimų barjeras.

Madona daugelį kartų yra sakiusi, kad Kabalos mokymas jai padėjo įgauti pasitikėjimo savimi ir pasisekimo. Laikui bėgant ią madą perėmė tiek kitos įžymybės (Demi Moore, Paris Hilton Britney Spears), tiek paprasti žmonės, tačiau ne visi jie žino, ką iš tikrųjų reiškia raudonas siūlas. Viena populiariausių versijų yra kabalizmas – pasak šio mokymo, aplink riešą dėvimas raudonas kaspinas apsaugo nuo blogos energijos.

REKLAMA
REKLAMA

Taip yra todėl, kad neigiamos energijos cirkuliacija apribojama kairiąja ranka. Anot kitų tradicijų, raudonas siūlas užtikrina jį nešiojančiajam pasisekimą ir gerbūvį. Tačiau raudonas siūlas taip pat naudojamas ritualų saugojimui. Svarbiausia įsitikinti, kad šis siūlas yra natūralios vilnos, ir kad jį ant riešo jums rišantis žmogus tai daro su geromis intencijomis.

REKLAMA

Raudonas siūlas ant kairiojo riešo

Kabalizmo idėjų šalininkai tiki, kad kūno vartai ir neigiamos energijos aura yra kairiojoje rankoje. Noras gyvenime sulaukti pasisekimo ir gauti tai, ko norite, yra siejamas su kairiąja ranka. Jei dėvėsite tokį talismaną, jis atbaidys blogio jėgas ir kitų žmonių siunčiamus magiškus gyvius. Labai svarbu dėvėti raudoną siūlą, kurį įsigijote šventoje vietoje – Jeruzalėje ar Izraelio Netivot mieste.

Raudonas siūlas ant dešiniojo riešo

Raudonas siūlas ant dešiniojoj riešo reiškia, kad mergina yra netekėjusi. Šis ženklas randamas hinduistų šventyklose. Neaišku, kodėl būtent jaunoms merginoms raudonas siūlas rišamas ant dešiniojo riešo.

REKLAMA
REKLAMA

Galbūt tai tik ryškus objektas, kurio tikslas yra pritraukti dėmesį. Kai kurios slavų tautos tiki, kad raudonas siūlas neša sėkmę ir laimę. Vis dėlto, stačiatikiai retai naudoja tokius su magija susijusius simbolius.

Šis talismanas taip pat turi dar vieną pusę. Jį nešiojantis žmogus prieštarauja stačiatikybei, nes pats ritualas prieštarauja krikščionių tikėjimui.

Krikščionybė yra labai neigiamai nusiteikusi kabalos atžvilgiu ir kritiškai žiūri į tikėjimą paslaptingomis doktrinomis. Stačiatikių kunigai turėdavo raudoną siūlą nusiimti įeidami į bažnyčią, nes tai buvo laikoma ženklu, kad žmogus yra susijęs su konspiracijomis ir yra puolusios dvasios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl vilna ir raudona spalva

Užsiriškite tiesiog bet kokį siūlą, ir jis neturės jokios religinės ir magiškos prasmės. Tokiu atveju nereikia, kad jums padėtų draugai ar mylimieji. Tuo tarpu vilnoniai siūlai pagerina kraujotaką kapiliaruose. Vilna saugo nuo uždegimų, atpalaiduoja įsitempusius raiščius ir greitina gijimo procesus. Vilna yra silpnas statinės elektros energijos šaltinis, o ši turi terapeutinį poveikį.

Ši natūrali medžiaga gali: palengvinti sąnarių skausmus; numalšinti galvos, dantų ir pilvo skausmus; padėti organizmui sustiprėti (senovėje neišnešioti kūdikiai būdavo dedami ant avies vilnos); normalizuoti kraujotaką. Jei pastebite sveikatos sutrikimų, galite ramiai užsirišti ant riešo raudoną siūlą. Tokiu atveju visai nereikia laikytis kokių nors ypatingų ritualų. Yra įvairių versijų, kodėl šio siūlo spalva turi būti būtent raudona, nes kiekviena religija pateikia vis kitokią versiją.

REKLAMA

Daugeliu atvejų tikima, kad raudonas vilnonis siūlas aplink riešą padeda nuo įvairių ligų. Budizme kaip talismanas naudojami ne tik raudoni, net ir žali bei mėlyni siūlai. Kabalos versija teigia, kad Rachelės, žmonijos motinos, kapas buvo apvytas raudonais siūlais. Tai taip pat Marso planetos, apsaugos ir stiprybės simbolio, spalva.

Kaip aplink riešą apsirišti siūlą

Visų pirma reikės nusipirkti ar užsisakyti raudono siūlo iš šventos vietos. Tam pinigų gailėti nereikėtų, ir rekomenduojama jį įsigyti patiems – tai neturi būti kieno nors dovana. Paprašykite mylimo žmogaus pagalbos. Raudonas siūlas ant riešo rišamas septyniais mazgais. Tuo pačiu metu jūsų asistentas turėtų skaityti žydišką maldą. Siūlas ant riešo turi kabėti laisvai, jis neturėtų veržti venų.

REKLAMA

Ką daryti, jei burtas neveikia

Jei siūlas po kurio laiko nutrūksta, jį pakeiskite. Tai reiškia, kad šis talismanas jau prisigėrė pakankamai blogos energijos. Tokiu atveju siūlui reikia padėkoti už jo pagalbą, kadangi jis sugėrė tą blogį, kuris buvo skirtas jums. Jei siūlas nutrūksta labai dažnai, susimąstykite – galbūt kažkas jums kenkia.

Susidėvėjusį talismaną išmeskite arba dar geriau – sudeginkite. Dėvėkite jį kaip galėdami dažniau, net ir visą gyvenimą, jei jaučiate, kad jums reikia apsaugos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų