REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balta mišrainė jau yra tapusi visiškai įprastu lietuviams patiekalu, kad kiekviena virtuvės šeimininkė turi savo nuosavą ir labai ištobulintą receptą.

Balta mišrainė jau yra tapusi visiškai įprastu lietuviams patiekalu, kad kiekviena virtuvės šeimininkė turi savo nuosavą ir labai ištobulintą receptą.

REKLAMA

Nepaisant šios priežasties, labai dažna iš jų daro klaidą, kurią mano močiutė pavadino didžiuliu nusikaltimu kulinarijai. Kad tai yra didžiulis nusikaltimas, supratau tik paragavusi baltos mišrainės pas draugę (pasiūlė savo tradicinį variantą). Viskas tarsi buvo gerai, išskyrus - svogūnus.

Atrodo, patys paprasčiausi svogūnai, sukapoti ganėtinai stambokais gabalais ir šitaip sumaišyti su visomis kitomis daržovėmis. Žalias svogūnas mišrainėse, o ypač baltoje mišrainėje - išskyrus šviežių daržovių salotas - yra didžiulė virtuvės klaida, bet kurį kulinarijos šedevrą paverčianti rūgščiu ir gaižiu maisto ingredientų kratiniu.

Bet viskas ganėtinai paprasta - svogūną privalu apkepinti. Tai yra didžiausia baltos mišrainės paslaptis. O toliau apie viską iš eilės, kaip pagaminti skaniausią baltą mišrainę.

REKLAMA
REKLAMA

bulvės: 6 morkos: 2 kiaušiniai: 4 rauginti agurkai: 2 švieži ilgavaisiai agurkai: 0,5 konservuoti žalieji žirneliai: 1 stiklainio svogūnai: 1 rapsų aliejus: 6-8 šaukštų kokybiškas majonezas: 4 valgomųjų šaukštų (naudoju Hellmann's) natūralus jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio cukrus: 1 arbatinio šaukštelio malti juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio

REKLAMA

Pirmiausia baltai mišrainei išvirkite bulves, morkas bei kiaušinius. Bulves ir morkas, nuo tos akimirkos, kai užvirs vanduo, kaitinkite dar apie 30 minučių, kol suminkštės, bet nesukris. Kiaušinius virkite 7 minutes (to visiškai pakanka). Po to juos perliekite šaltu vandeniu, kad lengviau luptųsi.

Kai jau daržovės bei kiaušiniai atvėsta, juos nulupkite.

uomet svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais ir apkepinkite nemažame kiekyje aliejaus. Vienam vidutinio dydžio svogūnui apkepti reikia maždaug 6-8 šaukštų rapsų aliejaus.

Aliejų keptuvėje įkaitinkite, suberkite susmulkintus svogūnus ir, nuolatos maišydamos mentele, kepinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, kol svogūnai pabals ir suminkštės. Saugome, kad svogūnai nesudegtų, nes tokie iškart apkartins visą baltą mišrainę.

REKLAMA
REKLAMA

Bulves bei morkas supjaustykite maždaug pusės centimetro dydžio kubeliais. Ant daržovių supilkite atvėsusius kepintus svogūnus su visu aliejumi, atsargiai išmaišykite.

Tada supjaustykite kiaušinius, taipogi - raugintus bei šviežius agurkus. Šviežias agurkas baltą mišrainę padaro kur kas gaivesnę bei skanesnę.

Po to suberkite konservuotus žalius žirnelius.

Padažas: Sumaišykite kokybišką majonezą (majonezas šioje mišrainėje labai svarbus) su keliais šaukštais natūralaus riebaus jogurto. Natūralus riebus jogurtas paverčia mišrainę daug gaivesne.

Paskui į padažą įberkite pusę šaukštelio druskos, šiek tiek maltų juodųjų pipirų bei šaukštelį cukraus. Pastarasis ingredientas yra privalomas (pamatysite patys)! Cukrus tarsi "suriša" visų ingredientų skonius, juos sustiprina bei pabrėžia. Tik, žinoma, nekraukite šaukštais - nurodytas kiekis yra pats optimaliausias.

Sumaišykite padažą su balta mišraine, patiekite ir skanaukite. Jeigu niekur neskubate, galite dar kuriam laikui palikti šaldytuve, kad skoniai susidraugautų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų