REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Vienas namuose: 5 praktiški sprendimai jūsų svetainei
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Kai namuose gyvenate vienas (-a), įsirengti svetainę galite taip, kaip iš tiesų norite. Jaučiate, kad atėjo laikas atsinaujinti, tačiau kosmetinių pagražinimų jau nebepakanka? IKEA interjero dizaineriai turi jums keletą naudingų patarimų, kad svetainė taptų ne tik jauki, bet ir superpraktiška.

11

Kai namuose gyvenate vienas (-a), įsirengti svetainę galite taip, kaip iš tiesų norite. Jaučiate, kad atėjo laikas atsinaujinti, tačiau kosmetinių pagražinimų jau nebepakanka? IKEA interjero dizaineriai turi jums keletą naudingų patarimų, kad svetainė taptų ne tik jauki, bet ir superpraktiška.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Kaip išsirinkti sofą?

Jeigu senoji sofa nebedžiugina, galbūt atėjo laikas ieškoti kitos. Tačiau prieš imdamiesi pokyčių, trumpam sustokite ir pagalvokite, ko joje trūko. Buvo per didelė ar per maža? Netiko spalva, paseno dizainas, o gal buvo nepatogu miegoti? Susidarę pliusų ir minusų sąrašą, naujo baldo svetainei ieškokite pagal jį.

REKLAMA

Tiems, kas nori suderinti stilių ir funkcijas, tikrai patiks originalaus dizaino sofa FLOTTEBO. Ji ne tik gerai atrodo, bet ir yra itin patogi sėdėti ar gulėti, o prireikus greitai ir lengvai taps erdvia lova – reikia tik nuimti atlošo pagalves, kurios, beje, nepritvirtintos, kad galėtumėte pasidėti, kaip jums patogiau.

Žinoma, verta pagalvoti ar apie kitas sofos-lovos funkcijas. Pavyzdžiui, papildomą vietą daiktams. Sofa-lova FRIHETEN – puiki slėptuvė antklodėms, pagalvėms ar sezoniniams drabužiams, nes po jos gulimuoju foteliu įrengta talpi patalynės dėžė. Pakėlus sėdimąją dalį, ji lieka fiksuotoje padėtyje, todėl paslėpti ir prireikus vėl išimti daiktus bus ne tik patogu, bet ir saugu.

REKLAMA
REKLAMA

Kad sofa-lova tarnautų ilgiau, ieškokite modelių su keičiamais užvalkalais, kuriuos nuėmus galima skalbti ar atnaujinti, kai pabosta spalva.

Vis tiek nerandate tinkamos? Tuomet susikurkite savo. Minkštieji baldai VALLENTUNA – itin funkcionalūs, nes moduliniai. Juos galima naudoti atskirai bei jungti į norimo dydžio ir formos derinius. Galite rinktis vienvietes dalis su miegojimo funkcija, kad būtų kur paguldyti nakvoti likusius draugus ar giminaičius; su daiktadėžėmis, nes visada atsiranda daiktų, kuriuos reikia kažkur padėti; taip pat – pritaisyti aukštus arba žemus atlošus ir porankius arba sukurti žaismingą baldą su skirtingų spalvų užvalkalais. Eksperimentuokite!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Daiktų laikymas svetainėje

Nuo televizoriaus staliuko iki lentyna knygoms ar funkcionalaus spintelių komplekto garsiakalbiams, nuotolinio valdymo pulteliams ir interjero dekoracijoms – kad ir kokio baldo reikia jūsų daiktams, jį susikomplektuosite patys, be baldžių ar interjero dizainerių pagalbos.

Jungdami įvairių dydžių rėmus su stalčiais, durelėmis ir rankenėlėmis BESTÅ, galite susikurti pačių įvairiausių derinių pagal svetainės plotą ir savo skonį, o pasikeitus aplinkybėms ar poreikiams – padidinti, sumažinti, performuoti. Spintelių rėmai parduodami atskirai nuo fasadų, todėl turite laisvę rinktis tuos, kurie jums gražiausi. Taip pat galite rinktis, ar baldai bus su rankenėlėmis, ar atidaromi spustelėjus (IKEA‘oje galite įsigyti specialių mechanizmų), su kojelėmis, su viršutinėmis plokštėmis ar be jų.

REKLAMA

3. Viso gero, nuobodžios sienos

Jeigu norite, kad svetainė atrodytų gyva, pasistenkite, kad televizorius nebūtų vienintelis objektas, į kurį galima paganyti akis – prakalbinkite sienas!

Įsivaizduokite, kad jūsų televizorius – paveikslas, ir įtraukite jį į bendrą kompoziciją su ant sienos įrėmintomis nuotraukomis. Kad žiūrint televizorių, ši „galerija“ neblaškytų dėmesio, parinkite neutralių arba tarpusavyje derančių spalvų rėmus, o formos ir dydžiai gali būti patys įvairiausi. Televizoriaus ir kitų prietaisų laidus patogu paslėpti spintelėje BESTÅ su specialiai tam skirtomis angomis. Beje, šis baldas labai patogus, nes jį galite naudoti trejopai: statyti ant grindų, kabinti ant sienos arba pritvirtinti kojeles.

REKLAMA

Labiau mėgstate knygas? Tegu jūsų televizorių įrėmina turimų knygų kolekcija, išdidžiai demonstruojama įvairių aukščių ir pločių knygų spintose BILLY arba sieninėse lentynose EKET. Pastarąsias galite jungti lyg mozaiką ir rinktis įvairių spalvų, tad net ir būdamos tuščios, šios lentynos neliks nepastebėtos.

4. Pagrindinis vaidmuo – apšvietimui 

Kad svetainėje norėtųsi praleisti daugiau laiko, įrenginėjant ją, svarbu pagalvoti ne tik apie baldų dizainą ar išdėstymą, bet ir apie kambario apšvietimą: bendrąjį, funkcinį, akcentinį. Akivaizdu, kad vienintelio lubinio šviestuvo kambario centre tam nepakaks. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pritaikyti svetainę įvairioms veikloms padės funkcinis apšvietimas. Skirkite daugiau dėmesio tiems svetainės kampeliams, kuriuose praleidžiate daugiausia laiko. Jeigu skaitote ar dirbate kompiuteriu, prie sofos pravers grindinis-skaitymo šviestuvas, o ant kavos staliuko – papildomas stalinis.

Akcentinis apšvietimas skirtas išryškinti daiktams, kuriais norite grožėtis geriausioje šviesoje. Papildomi šviestuvai gali atsirasti virš paveikslų, šalia vazonų su kambariniais augalais ar spintelių viduje – jie gražiai apšvies už stiklinių durų laikomus indus.

REKLAMA

5. Daugiau vietos sveikiems įpročiams 

Kartu su pokyčiais svetainėje galima keisti ir gyvenimo būdą. Ypač jei dirbate sėdimą darbą ir bent namuose norite šiek tiek daugiau pajudėti. Laikas tempimo pratimams! 

Nesijaudinkite – vietos sveikiems įpročiams atsiras net ir labai nedideliame kambaryje. Tereikia tinkamai parinkti baldus. Geriausia – mobilius ir lengvai perkeliamus į kitą vietą. Sunkų fotelį galite pakeisti keliais pufais SANDARED, o ieškodami naujo kavos staliuko, atkreipkite dėmesį į tuos, kurie turi ratukus. Tuomet beliks priešais sofą patiesti didelį minkštą kilimą ir, išstumdę baldus, turėsite pakankamai erdvią aikštelę atpalaiduojančioms mankštoms. 

Dar vienas kelias sveikesnės svetainės link – gyvi augalai. Jie ne tik atgaivins interjerą, bet ir pagerins oro kokybę. Norite tik kelių žalių akcentų, o gal visos oranžerijos? Kad ir ką nuspręsite – pirmyn.

Daugiau naudingų patarimų ir įkvėpimo namams rasite čia.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų