REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrai visą gyvenimą vaikosi meilę, pinigus ir laimę. Pinigus teks uždirbti, o ar laimę galima užsitarnauti seksu? Ar dažnesnis seksas užtikrina didesnę laimę?

Vyrai visą gyvenimą vaikosi meilę, pinigus ir laimę. Pinigus teks uždirbti, o ar laimę galima užsitarnauti seksu? Ar dažnesnis seksas užtikrina didesnę laimę?

REKLAMA

Klausimas gali pasirodyti keistas, tačiau seksas vyrams yra labai svarbus. Daugybė vienišų vyrų, kurie dėl savo būdo savybių ar kitų priežasčių negali susirasti partnerių, yra išties liūdni. Tačiau laimę galima pelnyti daugybe skirtingų būdų ir seksas tam nėra būtinas.

Kita vertus, daugiau sekso užtikrina didesnę laimę. Kolorado Boulderio universiteto tyrimas patvirtino, kad lyginant su lytiškai neaktyviais vyrais, tie, kurie seksu mėgaujasi 2-3 kartus per mėnesį yra 33 % laimingesni. Tuo tarpu tie, kurie lovą jaukia bent kartą per savaitę yra 44 % laimingesni, o tie, kuriems sekasi 2-3 kartus per savaitę yra 55 % laimingesni.

Ir tai net nėra taip keista. Seksas daro žmones laimingais. Iš dalies dėl to, kad smagu turėti tokį artimą žmogų. Iš dalies ir dėl fiziologinių pokyčių, išsiskiriančių laimės hormonų ir mankštos.

REKLAMA
REKLAMA

Žinote, kokie žmonės yra laimingi? Tie, kurie yra sveiki. Ne vienas tyrimas įrodė, kad seksas gerina miegą, mažina širdies ligų riziką, stiprina imuninę sistemą, padeda kovoti su stresu, gerina atmintį,  padeda pasiruošti intensyviai protinei veiklai. Dažna ejakuliacija taip pat mažina prostatos vėžio riziką. Jau vien tai, kad gerėja miegas ir atsitraukia stresas žmones paverčia laimingesniais.

REKLAMA

Tačiau ne viskas taip paprasta. Svarbus ne tik sekso kiekis, bet ir jo kokybė. Karnegio Melono universiteto atliktas tyrimas rodo, kad seksas gali turėti ir neigiamą įtaką laimei. Mokslininkai liepė poroms daugiau mylėtis, tai tapo namų darbais ir laimės nuo to nepadaugėjo.

Tyrimai taip pat rodo, kad nuolatinis seksas su prostitutėmis ar nuolatinis partnerių keitimas vyrams neatneša tiek laimės, kiek glaudus emocinis ir fizinis ryšys su viena moterimi. Taip yra dėl to paties vienišumo. Vienatvę nugali ne buvimas šalia kito žmogaus, o ryšys su juo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų