REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Klaipėdos eglutė

Lapkričio 30-osios vakarą, kartu su pirmuoju iškritusiu sniegu ir įžiebta Kalėdų eglute buvo pasitikta tikroji kalendorinė žiema ir pradėtas didžiųjų metų švenčių laukimas bei šventinių renginių mėnuo.

6

Lapkričio 30-osios vakarą, kartu su pirmuoju iškritusiu sniegu ir įžiebta Kalėdų eglute buvo pasitikta tikroji kalendorinė žiema ir pradėtas didžiųjų metų švenčių laukimas bei šventinių renginių mėnuo.

REKLAMA

Jau sutemus, nekantriai laukiančiuosius Kalėdinio stebuklo pasveikino Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas. „Visi laukiame to klaipėdiečiams jau gerai pažįstamo stebuklo. O jis čia, visai šalia, jis paprastas, bet tikrai neprastas. Šiandien įžiebsime eglutę nuostabiomis šviesomis, tačiau ji šviečia, blizga, tviska pati iš savęs, todėl, kad ji tikra. O tai reiškia - nuoširdi dovana visiems jums“, – džiaugėsi meras Vytautas Grubliauskas. Jis dar kartą padėkojo Svetlanos ir Igorio Stepanovų šeimai, padovanojusiems Klaipėdai savo užaugintą ir išpuoselėtą eglutę.

Netrukus pats Kalėdų Senelis pradėjo teatralizuotą pasirodymą „Kalėdų eglutės pasaka“. Dramos Teatro balkonuose Kalėdų Seneliui talkino ištikimieji draugai – elfai ir miško gyventojai – kiškiai, voverės ir paukščiai, kurie padėjo atkurti Hanso Kristiano Anderseno užrašytą istoriją apie vienos eglutės svajonę būti kam nors reikalinga. Pasaką vainikavo tikros žaliaskarės įžiebimas ir įspūdingi šventiniai fejerverkai.

REKLAMA
REKLAMA

Teatro aikštėje susirinkusi publika pirmąkart išgirdo naują legendinės „Kardiofono“ dainos „Kalėdų eglutė“ versiją, kurią atliko klaipėdiečių grupė ROYCE. Nauja dainos versija buvo sukurta specialiai šiai progai, bendradarbiaujant su miesto kalėdinių renginių organizatoriumi – Viešąja įstaiga „Klaipėdos šventės“. Grupė ROYCE padovanojo ir daugiau savo dainų.

REKLAMA

Iškart po Kalėdų eglutės įžiebimo šventės Teatro aikštėje prasidės intensyvūs darbai, o gruodžio 7-ąją, šeštadienį, čia jau turėtų būti sekama dar viena pasaka, tik šįkart – „Ledo pasaka“, kurią pačiūžomis išrašys talentingi uostamiesčio dailiojo čiuožimo entuziastai  –  klubas „Speigas“. Stačiakampio formos čiuožykla, ledo taku apjuosianti ir Taravos Anikės fontaną, klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus atvira kiekvieną dieną, o savaitgalio vakarais čia vyks čiuožimo pamokos bei teminiai pačiūžų vakarėliai. Turintieji savo čiuožimo batelius, čiuožykla galės naudotis už simbolinį mokestį, neturintieji – pačiūžas galės išsinuomoti greta įkurtame nuomos punkte.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai neabejoja, jog norinčiųjų romantiškai pačiuožinėti pačioje senamiesčio širdyje, neturėtų trūkti, ir visiems, o tuo pačiu ir sau linki sauso ir žiemiško gruodžio, kad gerų ketinimų ir užmanymų nenuplautų lietūs.

Rytoj, gruodžio 1 –ąją lėkštei labdaringos sriubos į Teatro aikštę tradiciškai kviečia „Maltiečiai“, renkantys aukas vienišiems, nepritekliuje gyvenantiems senoliams. Kviečiame prisijungti!

Kaip Klaipėda ruošiasi kalėdų eglės įžiebimui galite pamatyti galerijoje:

Daugiau vaizdų TV3 siužete apie didmiesčių pasiruošimą kalėdoms:

 

Kitas renginys Teatro aikštėje – sekmadienį, gruodžio 1 –ąją. Lėkštei labdaringos sriubos į Teatro aikštę tradiciškai kviečia „Maltiečiai“, renkantys aukas vienišiems, nepritekliuje gyvenantiems senoliams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų