REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savanoriu su specialiųjų poreikių vaikais nuo 14 metų dirbęs vyras papasakojo, kaip džiaugiasi įsivaikinęs mergaitę, kurios dėl jos sveikatos būklės nenorėjo niekas, rašoma dailymail.co.uk.

Savanoriu su specialiųjų poreikių vaikais nuo 14 metų dirbęs vyras papasakojo, kaip džiaugiasi įsivaikinęs mergaitę, kurios dėl jos sveikatos būklės nenorėjo niekas, rašoma dailymail.co.uk.

REKLAMA

Luca Trapanese (41) iš Neapolio, Italijos, savo dukrą Albą įsivaikino, kai jai tebuvo 13 dienų – judviejų gyvenimu jis dalinasi instagrame ir turi tūkstančius sekėjų. Albos mama ją atidavė įvaikinti, kadangi mergaitė serga Dauno sindromu – jos atsisakė ir kitos 20 šeimų, prieš ją įsivaikinant Lucai.

„Kai pirmą kartą laikiau ją rankose, mane apėmė džiaugsmas. Iškart pajutau, kad ji – mano dukra.“ – „Bored Panda“ pasakojo jis.

Luca su neįgaliaisiais savanoriauja ir dirba nuo ankstyvos paauglystės ir sako, kad jam buvo pranešta, kad jis galės įsivaikinti tik sveikatos ar elgesio sutrikimų turintį vaiką.

REKLAMA
REKLAMA

Vienišas vyras visuomet norėjo tapti tėčiu, tačiau jis puikiai žinojo, kad socialinės tarnybos Italijoje paprastai vienišiems homoseksualiems vyrams neleidžia įsivaikinti. Jo tapimo laimingu tėčiu procesas buvo ilgas, bet dabar jis griauna mitus apie vaikus auginančius vienišus vyrus.

REKLAMA

Jis sako: „Nuo tada, kai man buvo 14, savanoriavau ir dirbau su neįgaliaisiais, todėl žinojau, kad tam turiu reikiamas žinias ir patirtį.“

Vis dėlto Luca pripažįsta, kad prieš paimdamas į rankas naujagimę labai bijojo, kad neras su ja ryšio.

„Tada pirmą kartą gyvenime rankose laikiau naujagimę. Iki tos akimirkos labai bijojau. Tačiau pirmąkart paėmęs Albą į rankas žinojau, kad esu pasiruošęs būti jos tėčiu.“ – pridūrė jis.

KAS YRA DAUNO SINDROMAS?

Dauno sindromas yra genetinis sutrikimas, kuris paprastai sukelia tam tikro sunkumo mokymosi negalią ir tam tikrus fizinius požymius. Šis sutrikimas pasireiškia tokiais simptomais:

REKLAMA
REKLAMA

Silpnumas gimus; Į apačią nusvirusios ir išsišokusios akys; Nedidelė burna; Plokščias pakaušis.

Tyrimais gali nustatyti Dauno sindromą dar nėštumo laikotarpiu, bet šimtaprocentinis tikslumas negarantuojamas. Dauno sindromą sukelia papildoma kūdikio ląstelių chromosoma, kuri atsiranda dėl genetinių pokyčių spermoje ar kiaušialąstėje. Dauno sindromo rizika didėja su motinos amžiumi.

20 metų moters tikimybės susilaukti vaiko su Dauno sindromu yra maždaug viena iš 1 500, o vyresnės nei 40 metų moters – viena iš 100. Nėra jokių įrodymų apie tai, kaip šią tikimybę moterims galima mažinti.

Dauno sindromas neišgydomas, vienintelis gydymas yra paciento vystymosi skatinimas. Dauno sindromu sergantys žmonės labiau rizikuoja susirgti tam tikromis ligomis, pavyzdžiui, dažniau turi širdies ydų, klausos problemų, skydliaukės ligų ir dažnai serga infekcijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šaltinis: NHS Choices

Pasakodamas apie tai, kaip įsivaikinimas pakeitė jo gyvenimą, Luca atskleidė, kad visas jo gyvenimas dabar sukasi aplink dukrytę.

Jis sakė: „Ji man atnešė džiaugsmą ir pilnatvės jausmą. didžiuojuosi būdamas jos tėčiu. Labai norėjau, kad ji būtų mano dukra.“  Luca dabar instagrame turi 130 000 sekėjų ir susilaukia labai daug pagyrimų iš tų žmonių, kuriuos jo nesavanaudiška meilė įkvepia.

Neseniai vienas žmogus jam rašė: „Esi įkvėpimas visai žmonijai!! Tikrai, turėtų būti daugiau tokių vyrų, kaip tu.“ Kitas rašė: „Mane užburia tavo sugebėjimas besąlygiškai mylėti, esi pavyzdys visiems pasaulio žmonėms.“

Trečias pridėjo:  „Esi NUOSTABUS vyras!! Telaimina tave Dievas už tai, kad suteikei šansą šiai nuostabiai mergaitei! #MetųTėtis“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų