REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lieknėjimas, krūties vėžio prevencija, nemigos mažėjimas ir dar daugiau – riešutų sviestas yra tikras lobis, organizme skatinantis daugelį pokyčių į gera!

Lieknėjimas, krūties vėžio prevencija, nemigos mažėjimas ir dar daugiau – riešutų sviestas yra tikras lobis, organizme skatinantis daugelį pokyčių į gera!

REKLAMA

Riešutų svieste gausu vitaminų, mineralų, sveikųjų riebalų ir kitų medžiagų, kurių organizmui labai reikia. Svarbiausia – juo mėgautis saikingai, tuomet rezultatus pastebėsite labai greitai.

1. Padeda mažinti krūties vėžio riziką.

Natūralūs žemės riešutuose esantys baltymai ir riebalai ženkliai sumažina įvairių krūtų ligų, pavyzdžiui, krūties vėžio, riziką. Tai pagrįsta JAV Nacionalinio sveikatos instituto Krūties vėžio tyrimų asociacijos atlikta studija. Riešutų sviesto valgymas kasdien teigiamai veikia organizmą, ir ypač krūtis. Tad jei tik nesate alergiški, įtraukite jį į savo valgiaraštį.

2. Padeda lieknėti.

Pasirodo, riešutų sviestas dėl savo riebumo iš daugelio dietų buvo pašalintas visai be reikalo.  Tai – puikus baltymų, skaidulų ir maistinių medžiagų šaltinis. Riešutų sviestas nepakeičia cukraus kiekio kraujyje ir suteikia sveikatai naudingų medžiagų. Jei valgysite jo po 2 šaukštus 2 kartus per savaitę, svoris gali sumažėti.

REKLAMA
REKLAMA

 3. Mažina streso lygį.

Riešutų svieste yra augalinio sterolio, vadinamo beta–sitosteroliu, kuris gali padėti normalizuoti streso hormono kortizolio kiekį. Sveikieji riešutų sviesto riebalai, antioksidantai, geležis, magnis, kalcis ir vitaminas C padeda papildyti trūkstamas šių medžiagų atsargas, o dėl to pasijusite geriau. Be to, jei riešutų sviestą valgysite su savo mėgstamiausiais užkandžiais, tai dar geriau veiks jūsų nuotaiką.

REKLAMA

4. Skatina smegenų aktyvumą ir padeda atminčiai.

Vitaminas E, cinkas, magnis ir niacinas, esantys žemės riešutuose, skatina smegenų aktyvumą. Vitaminas E taip pat padeda atminčiai, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. Buvo net pastebėta, kad ši medžiaga sušvelnina Alzheimerio ligą. Taigi, stiklainėlis riešutų sviesto gali būti puikus užkandis jūsų seneliams!

5. Padeda raumenims atsipalaiduoti po treniruotės.

Riešutų sviestas puikiai tinka valgyti prieš sportą ir po jo. Jame esantys riebalai ir angliavandeniai suteikia energijos visai treniruotei. Riešutų svieste taip pat yra kalio, kuris yra labai svarbus raumenų sveikatai ir jų sugebėjimui atsistatyti. Be to, riešutų sviestas padeda išvengti raumenų skausmo ir mėšlungio, todėl treniruotė virs tikru malonumu.

REKLAMA
REKLAMA

 6. Kontroliuoja kraujospūdį.

Dar viena puiki kalio savybė – jis gali mažinti kraujospūdį. Šį poveikį sustiprina ir magnis – dar vienas elementas, kurios riešutų svieste gausu. Kad įsitikintumėte, kad tai veikia, reikės ieškoti nesūdytos riešutų sviesto versijos.

7. Mažina tikimybę susirgti diabetu.

Dar viena puiki riešutų sviesto savybė – jis padeda mažinti diabeto riziką. Taip, riešutų svieste daug riebalų, bet šie riebalai yra nesotieji – tie, kurie organizmui naudingi. Jie padeda pagerinti gliukozės ir insulino kiekio kraujyje stabilumą. Harvardo universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad reguliariai riešutų sviestą valgančios moterys 21% mažiau rizikavo susirgti diabetu, lyginant su tomis, kurios jo nevalgė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

8. Padeda geriau miegoti.

Žemės riešutuose esanti amino rūgštis triptofanas pakelia miego hormono melatonino ir laimės hormono serotonino kiekį. Tai nuramina, sulėtina organizme vykstančius procesus ir padeda naktį gerai išsimiegoti. Nors nėra reikalo riešutų sviesto valgyti daug – užtenka ir poros šaukštų.

9. Sveika nėščioms moterims.

Atrodo, kad riešutų sviestas nėštumo laikotarpiu gali teigiamai paveikti vaisių. Gali būti, kad šis maisto produktas skatina vaisiaus ištvermę ir padeda dar gimdoje esantį kūdikį apsaugoti nuo alergijos riešutams. Be to, žemės riešutuose esančios sveikatingosios medžiagos praverčia mamos sveikatai.

Ar jūs mėgstate riešutų sviestą? Kokiems dar saldumynams negalite atsispirti? Savo mintimis pasidalinkite komentaruose!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų