REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jauni tėvai savo naujagimiams duoda „išgalvotus“ vardus – Renlovas, Meiverė, Elizobelė ir Džaspinas – kad vaikai socialiniuose tinkluose būtų tokie vieninteliai.

Jauni tėvai savo naujagimiams duoda „išgalvotus“ vardus – Renlovas, Meiverė, Elizobelė ir Džaspinas – kad vaikai socialiniuose tinkluose būtų tokie vieninteliai.

REKLAMA

1 772 tėvų apklausa parodė, kad 7% savo laukiamam vaikučiui jau išrinko unikalų vardą, o du trečdaliai tokį dar svarsto.

Didžioji dauguma jų pritaria, kad išgalvoti vardai įgauna vis daugiau populiarumo – Felina, Evabeta, Brajamas ir Tovinas jau patenka į populiariausių vardų sąrašus.

JK Nacionalinio statistikos departamento oficialiais duomenimis kiekvienais metais registruojama maždaug 60 000 naujų vardų.

Pasirinkimų skaičius kasmet vis didėja, nes vis daugiau tėvų pasirenka unikalius vardus savo vaikams.

Ši apklausa taip pat parodė, kad 72% tėvų mano, kad unikalus vardas vaikui padės gyvenime išsiskirti iš minios, o vienas iš 50 net renkasi išgalvotą vardą, kad vaiką būtų galima lengvai rasti socialiniuose tinkluose.

REKLAMA
REKLAMA

Trečdalis žmonių mano, kad unikalus vardas padės vaikui jaustis vieninteliu ir nepakartojamu, o 16% sako, kad išgalvoti vardai liudija apie pasirodyti norinčius tėvus.

REKLAMA

„ChannelMum.com“ vaikų vardų ekspertė SJ Strum sako: „Šekspyras sugalvojo daugybę vardų, kurie išlaikė laiko testą, pavyzdžiui, Džesika ar Imogenas.

Socialinių tinklų bumas visus mus paverčia rašytojais ir leidėjais, todėl tėvai vardus ima kurti patys, kad jų vaikais gyvenimą pradėtų būdamas unikalus.“

Tyrimas parodė, kad vienas ryškiausių fenomenų – lyties atžvilgiu neutralių vardų paieškos – net trečdalis tėvų stengiasi sugalvoti tokį vardą, kuris nebūtų tradiciškai vyriškas arba moteriškas.

Dar vienas populiarus pasirinkimas – kiekvienas iš tėvų sugalvoja po vardą ir tuomet šie du vardai sujungiami. Tokią išeitį bando 10% tėvų, norėdami užkirsti kelią ginčams dėl galutinio vardo varianto.

REKLAMA
REKLAMA

Dar 9% vardą sukuria sujungdami kitų šeimos narių vardus, tėvų ir senelių garbei.

Šią madą pradėjo Katie Price ir Peteris Andre, kurie savo dukrą pavadino Tijami, sujungdami abiejų mergaitės močiučių vardus.

Taip pat populiarūs vardai iš fantastikos srities, įkvėpti, pavyzdžiui, „Sostų karų“ – trys tėvai iš 10 įkvėpimo savo vaiko vardui semiasi iš knygų ir serialų.

Nors neįprasti vardai darosi vis populiaresni, tik 8% žmonių mano, kad tai – neigiamų aspektų neturintis fenomenas.

Du trečdaliai tėvų nerimauja, kad vardą bus sunku užrašyti ar ištarti.

Dar 62% teigia, kad tokie vardai gali pasirodyti „neskoningi ar kvaili“, o trečdalis bijo, kad vaiką mokykloje dėl vardo mokytojai vertins neigiamai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu 13% tėvų nerimauja dėl to, kad jų sugalvotas vardas toks nuostabus, kad jį greitai perims ir kiti tėvai.

SJ pridūrė: „Interneto pasaulyje galimybė būti surastam pagal vardą daro vis svarbesnė, ir matome, kad registruojama vis daugiau naujų vardų.

Vardas Meiverė, išsiskiriantis ryškiais „ei“ ir „v“ garsais, dabar labai populiarus, konkuruoja su pačiais populiariausiais vardais Amelija ir Olivija, todėl manau, kad jis bus labai dažnas.

Reindžeris yra puikus aktyvus ir energingas vardas, o Hanteris yra praėjusiais metais per daugiausiai pozicijų populiarumo skalėje pakilęs vardas. Hipsteriai vardą Reindžeris mato kaip naują šaunumo įsikūnijimą, pasižymintį ir su ekologija susijusia etika.“

REKLAMA

Populiariausi išgalvoti vardai mergaitėms

1. Meiverė; 2. Felina; 3. Idalija; 4. Evabeta; 5. Tesadora; 6. Anavėja; 7. Džesali; 8. Silvalija; 9. Sofijelė; 10. Elizobelė.

Populiariausi išgalvoti vardai berniukams

1. Džaspinas; 2. Čarlstonas; 3. Brajamas; 4. Reindžeris; 5. Renlovas; 6. Ystlis; 7. Greilenas; 8. Albijonas; 9. Tovinas; 10. Cedaris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų