REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie žmogaus sveikatą galima nemažai pasakyti vien pasižiūrėjus į jo nagus. Rankų nagai apie žmogaus sveikatą atskleidžia daug ką – pradedant alergijomis ir baigiant trūkstamais vitaminais, rašoma dailystar.co.uk.

Apie žmogaus sveikatą galima nemažai pasakyti vien pasižiūrėjus į jo nagus. Rankų nagai apie žmogaus sveikatą atskleidžia daug ką – pradedant alergijomis ir baigiant trūkstamais vitaminais, rašoma dailystar.co.uk.

REKLAMA

Žmonės neretai ant nagų turi baltų dėmelių, o taip pat vagelių ir įlinkimų. Dėl jų pačių jaudintis neverta, bet kai kuriais atvejais tai gali reikšti, kad reikėtų apsilankyti pas šeimos gydytoją. Sveikatos ekspertai pasakoja apie dažniausiai ant nagų pasirodančius požymius.

Baltos dėmelės ant rankų nagų

Techninis šių baltų dėmelių pavadinimas yra leukonichija. Anot „Healthline“, leukonichija gali pasireikšti dėl keleto priežasčių. Dėmeles gali sukelti alerginė reakcija, pavyzdžiui, kai organizmas blogai sureaguoja į nagų laką ar kitas manikiūro priemones.

Jei manote, kad tokia reakcija galėjo pasireikšti, kuriam laikui nustokite naudoti šias priemones ir pasižiūrėkite, ar dėmelės išnyko. Leukonichija taip pat gali reikšti, kad organizmas kovoja su grybeline infekcija. Šią problemą taip pat gali išduoti lūžinėjantys nagai ir tam tikrų mineralų trūkumas.

REKLAMA
REKLAMA

Vagelės ant rankų nagų

Nelygumai ant nagų gali reikšti, kad jūsų mityboje trūksta tam tikrų maistingųjų medžiagų. Tai taip pat gali reikšti odos ligas bei kitus negalavimus. Gyd. Samantha Eisman, „Sinclair Dermatology“ konsultantė ir dermatologė, bei Tracey Winder, grožio terapeutė, papasakojo apie šią problemą.

REKLAMA

„Daily Mail“ ji sakė: „Vagelės ant nagų dažnai reiškia, kad mityboje trūksta sieros mineralo. Šio mineralo yra daug baltymų turinčiame maiste – raudonoje mėsoje, paukštienoje, kiaušiniuose ir piene.“ Tokiais atvejais dėl vagelių ant nagų nevertėtų labai jaudintis. Problemai išspręsti pakaks stengtis vartoti daugiau šių produktų.

Į vidų sulinkę rankų nagai

Dr. Samantha Eisman, „Sinclair Dermatology“ dermatologijos konsultantė, neseniai pasakojo apie nagų problemas. Nors vaikams įlinkę nagai yra visiškai normalūs, jei taip atrodo suaugusiojo nagai, verta susirūpinti. Ekspertė sako: „Tokie pokyčiai gali atsirasti dėl sveikatos sutrikimų, ypatingai dėl geležies trūkumo – anemijos. Tai reikia nedelsiant tirti.“

Šaukšto formos nagai taip pat gali būti kitų problemų, pavyzdžiui, hemochromatozės, ženklas. Ši kepenų liga pasireiškia tuomet, kai organizmas iš maisto įsisavina per daug geležies. Liga siejama su širdies veiklos sutrikimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų