REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl savo minkštų, lygių žiedlapių, elegantiškų stiebų ir turtingų atspalvių muselinės orchidėjos yra gėlininkų mėgstamiausios, rašoma besgrow.com.

Dėl savo minkštų, lygių žiedlapių, elegantiškų stiebų ir turtingų atspalvių muselinės orchidėjos yra gėlininkų mėgstamiausios, rašoma besgrow.com.

REKLAMA

Jas auginti visai nesudėtinga, net jei ypatingais gėlininkystės sugebėjimais nepasižymite, o jų žiedai džiugina ne vieną mėnesį. Bet ką daryti, kad nužydėjusi orchidėja ir vėl išskleistų žiedus?

Jei mėgstate orchidėjas, greičiausiai žinote, kad įmigio laikotarpis joms labai svarbus. Tai laikas, kai augalas pailsi ir atstato maistinių medžiagų, kurias išeikvojo kraudamas elegantiškus ir akį traukiančius žiedus, atsargas. Bet yra keletas gudrybių, kurias galite išbandyti, kad orchidėjos ir vėl žydėtų.

Pamaitinkite jas. Kai orchidėja nustoja žydėti, reguliariai ją patręškite specialiai orchidėjoms skirtomis trąšomis.

Palaistykite jas. Jei tarp laistymų orchidėjos šaknys išdžiūva, tai reiškia, kad ją laistote nepakankamai. Įsitikinkite, kad vazone vanduo gali nubėgti. Kad šaknys būtų ypač drėgnos, vazoną galite pastatyti ant padėklo su akmenėliais, tik žiūrėkite, kad vazonas būtų virš stovinčio vandens, o ne jame.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirūpinkite šviesa. Kad orchidėjos gražiai žydėtų, joms reikia daug šviesos. Netinkamas apšvietimas yra viena iš priežasčių, dėl kurių orchidėjos nežydi. Tačiau taip pat joms kenkia tiesioginiai saulės spinduliai. Orchidėjas laikykite tokioje vietoje, kurioje jos gautų pakankamai šviesos, bet nebūtų veikiamos tiesioginių saulės spindulių.

REKLAMA

Pasirūpinkite tinkama temperatūra. Muselinės orchidėjos žydi žiemą ir pavasario pradžioje. Jos reaguoja į temperatūros pokyčius ir žiedus skleidžia, kai tarp nakties ir dienos temperatūros skirtumas yra 3–4 laipsniai Celsijaus. Kad orchidėja ir vėl imtų žydėti, nakčiai ją perkelkite į vėsesnę vietą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų