REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didelio pasisekimo sulaukęs JAV rašytojas Clive'as Cussleris, taip pat pagarsėjęs kaip nuskendusių laivų ieškotojas, mirė būdamas 88 metų, trečiadienį pranešė jo šeima.

Didelio pasisekimo sulaukęs JAV rašytojas Clive'as Cussleris, taip pat pagarsėjęs kaip nuskendusių laivų ieškotojas, mirė būdamas 88 metų, trečiadienį pranešė jo šeima.

REKLAMA

C. Cussleris yra išleidęs daugiau kaip 80 knygų, daugiausiai – staigiai besivystančio siužeto veiksmo trilerių, tokių kaip „Sachara“ (Sahara) ir „Iškelti „Titaniką“ (Raise the Titanic!). Pasaulyje jų yra parduota dešimtys milijonai egzempliorių.

„Su sunkia širdimi noriu pasidalyti liūdna žinia, kad mano vyras Clive'as pirmadienį mirė“, – per „Facebook“ parašė jo žmona Janet Horvath.

„Noriu padėkoti jums, jo gerbėjams ir draugams, už visą palaikymą, už visus gerus laikus ir visus nuotykius, kuriais su juo dalijotės“, – pridūrė ji.

Mirties priežastis nebuvo atskleista. Kaip pranešama, C. Cussleris mirė savo namuose Arizonoje.

Rašytojo tinklalapyje nurodoma, kad jo knygos yra išverstos į daugiau kaip 40 kalbų ir išleistos daugiau kaip 100 šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelį jų sieja tas pats veikėjas – Derkas Pitas, gavęs paties C. Cusslerio sūnaus vardą.

Kaip ir jo kūrėjas, Pitas vaizduojamas kaip klasikinių automobilių kolekcionierius, vykstantis ieškoti nuotykių giliai po vandeniu.

REKLAMA

Pasak C. Cusslerio, jo vadovaujama ne pelno organizacija „National Underwater and Marine Agency“ yra suradusi daugiau kaip 60 nuskendusių laivų.

Tarp jų yra „Carpathia“ – garlaivis, išgelbėjęs keleivius, likusius gyvus 1912 metais nuskendus transatlantiniam laineriui „Titanic“, ir Vokietijos povandeninis laivas, kuriam nuskandinus lainerį „Lusitania“ Amerika buvo paskatinta įsitraukti į Pirmąjį pasaulinį karą.

Ilinojuje 1931 metais gimęs C. Cussleris užaugo Kalifornijoje. Per 1950–1953 metų Korėjos karą jis buvo JAV karinių oro pajėgų mechanikas.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau jis dirbo degalinėje ir sėkmingai įsitraukė į reklamos verslą.

Pirmasis jo romanas buvo išleistas 1973 metais.

Didelę sėkmę rašytojui atnešė 1976 metais išleistas romanas „Iškelti „Titaniką“. Kaip rašė literatūros kritikos žurnalas „Kirkus Reviews“, šios knygos „siužetas perdėm intriguojantis“, o skaitytojai negalės net „stabtelėti įkvėpti oro“.

C. Cussleris buvo sukaupęs nemenką kapitalą, vertinamą 80 mln. dolerių (73,6 mln. eurų), rašo dienraštis „The New York Times“.

Mirdamas jis paliko savo antrąją žmoną J. Horvath, tris vaikus, keturis vaikaičius ir keturis provaikaičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų