REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturis, šešis ar net septyniolika tūkstančių eurų – tiek jūsų piniginė per metus suplonėtų, jei nuspręstumėte savo atžalą išsiųsti į privačią mokyklą. Tačiau čia išlaidos nesibaigia – mokyklos reikalauja susimokėti kelis šimtus eurų už patį stojimą ir ugdymo priemones.

Keturis, šešis ar net septyniolika tūkstančių eurų – tiek jūsų piniginė per metus suplonėtų, jei nuspręstumėte savo atžalą išsiųsti į privačią mokyklą. Tačiau čia išlaidos nesibaigia – mokyklos reikalauja susimokėti kelis šimtus eurų už patį stojimą ir ugdymo priemones.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pasidomėjo, kokios yra brangiausios privačios mokymo įstaigos Lietuvoje ir kokie yra vidutiniai atlyginimai jose.

Už vaiko mokslą – 17 tūkst. eurų

Brangiausia privačia mokykla jau ne pirmus metus išlieka Tarptautinė Amerikos mokykla Vilniuje. Metinis mokestis už parengiamąją klasę lankančią vaikų, pradinukų ir penktokų mokslą yra 14,4 tūkst. eurų. Augant vaikui, auga ir tėvų išlaidos už jo mokslą. Už savo vaikų mokslą 6–8 klasėse tėvams teks sumokėti 15,7 tūkst., už 9–10 klasėse – 16,9 tūkst. eurų, o 11–12 klasėse – 17,4 tūkst. eurų.

Tačiau čia išlaidos nesibaigia. Norint patekti į Tarptautinę Amerikos mokyklą reikia sumokėti 350 eurų registracijos mokestį. Mokyklos teigimu, jis skiriamas padengti išlaidas, susijusias su stojančių mokinių testavimu ir priėmimo dokumentų tvarkymu. Jei jūsų vaikas bus priimtas į mokyklą, jums reikės sumokėti ir priėmimo mokestį – 2150 eurų. Abu šie mokesčiai mokami vieną kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienais metais mokykla iš tėvų reikalauja ir kapitalo mokesčio, kuris siekia 2000 eurų. Šis mokestis, mokyklos teigimu, skiriamas ir naudojamas vykdomai švietimo veiklai, kaip visuomenei naudingai veiklai, finansuoti.

REKLAMA

2019 m. liepos duomenimis, atlyginimų mediana Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje yra 2219 eurų.

Landsbergienės mokykla – tarp brangiausių

Šiek tiek pigiau jums kainuos, jei nuspręsite savo vaiką leisti į kitą privačią mokymo įstaigą sostinėje labai panašiu pavadinimu – Vilniaus tarptautinę mokyklą. Metinis mokestis už mokslą 1–5 klasėse kainuoja 7,47 tūkst eurų, tiek pat už mokslą 6–10 klasėse, už vienuoliktokų ir dvyliktokų mokslą tėvams reikia sumokėti 9 tūkst. eurų.

Vienkartinis stojamasis mokestis Vilniaus tarptautinėje mokykloje yra 400 eurų, o registracijos mokestis – 50 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Atlyginimų mediana Vilniaus tarptautinėje mokykloje yra 1 978 eurai.

Vilniuje ir Kaune įsikūrusi Austėjos Landsbergienės vadovaujama Karalienės Mortos mokyklos kaina ir stojamojo mokesčio dydis priklauso nuo klasės. Pradinukų tėvams reikės sumokėti 420 eurų stojamąjį mokestį ir 5,97 tūkst. eurų už mokslą per metus.

Pagrindinę mokyklą lankančių vaikų tėvams teks sumokėti 480 eurų stojamąjį mokestį ir per metus už mokslą dar 6,59 tūkst. eurų. Į devintą klasę Karalienės Mortos mokykloje einančių mokinių tėvams stojamasis mokestis siekia 480 eurų, o metinė mokslo kaina – 6,99 tūkst. eurų.

Atlyginimų mediana Karalienės Mortos mokykloje – 1 556.

Darbuotojų atlyginimai nesiekia tūkstančio

Legendinės vaikų laidos „Tele Bim-Bam“ kūrėjos Neringos Čereškevičienės vadovaujama Upės pradinė mokykla per metus ten vaikus leidžiantiems tėvams atsieina 6–6,7 tūkst. eurų per metus, priklauso, ar vaikas mokyklą lanko nepilną ar pilną dieną. Vienkartinis stojamasis mokestis – 500 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Upės pradinės mokyklos darbuotojų atlyginimų mediana neteikiama, nes įstaigoje dirba mažiau nei 20 darbuotojų. N. Čereškevičienės vadovaujama mokykla turi 8 darbuotojus, o jų atlyginimų vidurkis „ant popieriaus“ – 738 eurai.

Kaune įsikūręs „Erudito licėjus“ iš pagrindinę mokyklą lankančių vaikų tėvų per metus prašo 4,9 tūkst. per metus, už tarptautines klases lankančių vaikų tėvų – 6,6 tūkst. eurų per metus. Vienkartinis stojamasis mokestis – 300 eurų.

Atlyginimų mediana – 1 436 eurai.

Vilniuje ir Kaune įsikūręs Šiaurės licėjaus vienkartinis stojamasis mokestis – 350 eurų. Pradinukams Vilniuje mokslas kainuoja 5,5 tūkst. eurų, Kaune šiek tiek pigiau  – 5 tūkst.

REKLAMA

Tėvams, leidžiantiems vaikus į Šiaurės licėjaus pagrindinę mokyklą, reikia sumokėti startinio paketo mokestį, kuris siekia 350 eurų. Į šį paketą įskaičiuotas asmeninis kompiuteris visam mokymosi laikotarpiui, mokinio pažymėjimas ir ugdymo medžiaga. Per metus mokslas Šiaurės licėjuje kainuoja 6 tūkst. eurų.

Atlyginimų mediana Šiaurės licėjuje – 1 455 eurai.

Pradinukus ugdančios „Taškiaus“ mokyklos startinis mokestis yra 350 eurai, mokslas per metus kainuoja 6 tūkst. Atlyginimų mediana neteikiama, o vidutinis atlyginimas „ant popieriaus“ mokykloje „Taškius“ – 1 061 euras.

Privačioje mokykloje „Saulės gojus“ vaikai gali eiti į pradines ir į 5–6 klases. Stojamasis mokestis siekia 300 eurų, kasmet tėvams reikia mokėti ir ugdymo priemonių mokestį – 200 pradinėje mokykloje ir 250 pagrindinėje mokykloje.

REKLAMA

Už mokslą pradinukų tėvai moka 5,25 tūkst. eurų per metus, o į 5–6 klases einančių vaikų tėvai – 5,6 tūkst. eurų.

Atlyginimų mediana mokykloje „Saulės gojus“ – 1 305 eurai.

Ateities mokykla save pristatantis „Forvardas“ taiko skirtingą kainodarą pradinės ir pagrindinės mokyklos mokiniams. Pradinukų tėvams per metus už mokslą reikia sumokėti 5 tūkst. eurų. Stojant reikia sumokėti registracijos mokestį – 300 eurų, o per metus dar sumokėti ugdymo priemonių mokestį – 200 eurų.

Į pagrindinę mokyklą vaikus leidžiantiems tėvai per metus už mokslą reikia sumokėti 5,6 tūkst. eurų. Registracijos mokestis – 350 eurų, o per metus už ugdymo priemones reikia susimokėti 210 eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidutinis atlyginimas „Forvardo“ mokykloje – 1 117 eurų.

Kita sostinėje įsikūrusi privati mokykla „Vilnius International Meridian School“ visiems mokiniams nuo pirmos iki dvyliktos klasės taiko vienodą kainodarą – 5,55 tūkst. eurų metinis mokestis už mokslą ir 300 eurų registracijos mokestis.

Atlyginimų mediana „Vilnius International Meridian School“ – 1 369 eurų.

Vilniaus tarptautinio prancūzų licėjaus metinis mokestis už mokslą yra kiek mažesnis nei kitų privačių mokyklų: pradinukų tėvams – 3,7 tūkst. eurų, vaikų, einančių į vidurinę mokyklą – 4,56 tūkst. eurų.

Tačiau ši mokymosi įstaiga pasižymi gana įspūdingu stojamuoju mokesčiu – 800 eurų. Taip pat būtina sumokėti registracijos mokestį, kuris siekia 180 eurų ir 170 eurų garantinio fondo mokestį, kuris grąžinamas vaikui paliekant mokyklą.

Atlyginimų mediana Vilniaus tarptautiniame prancūzų licėjuje – 1 452 eurai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų