REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime iširimas nepakenks koalicijos darbui.

 

Pasak jo, frakcija suskilo dėl nesutarimų „tvarkiečių“ partijos viduje. R. Karbauskis sakė tikįs, kad frakciją palikę parlamentarai rems valdančiuosius.

„Koalicijos ateitis normali, aš nemanau, kad tie žmonės, kurie išėjo iš tos frakcijos, išeina į opoziciją“, – BNS antradienį sakė R. Karbauskis.

„Mes į tai žiūrime labai ramiai, nes mes nemanome, kad pasikeitimas įvyks opozicijos naudai“, – pridūrė jis.

Anot jo, realus balsų balansas Seime nepasikeitė, Vyriausybė turi daugiau kaip pusės parlamentarų palaikymą, nors formaliai daugumos nebėra.

„Remiantis statutu, kad šios frakcijos žmonės nebesiskaičiuos daugumoje, bet tai nekeičia balanso Seime“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Valstiečių“ lyderis tvirtino esąs tikras, kad gruodį balsuojant dėl kitų metų biudžeto, pavyks surinkti 84-85 balsus.

„Partinės diskusijos ir frakcijų pasikeitimai yra partijos vidaus reikalai, bet ne pokyčiai koalicijoje“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA

Apie pasitraukimą iš „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos antradienį paskelbė jos seniūnas Vytautas Kamblevičius, parlamentarai Ona Valiukevičiūtė, Juozas Imbrasas bei Algimantas Dumbrava.

Politikams pasitraukus, frakcijoje liko trys Seimo nariai, tačiau jai sudaryti reikia septynių. Frakcijoje dar dirbo partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis, Kęstutis Bartkevičius bei „valstiečių“ atstovė Audronė Jankuvienė. Ši parlamentarė koalicijos partnerių frakcijos gretas anksčiau papildė, kad būtų užtikrintas jai sudaryti reikiamas skaičius.

Antradienį A. Jankuvienė žurnalistams sakė grįžtanti dirbti į „valstiečių“ frakciją.

R. Karbauskis sakė, kad „valstiečiai“ „nebeskolins“ savo atstovų „tvarkiečiams“, kad frakcija vėl būtų atkurta.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš nežinau, ar čia nauja frakcija formuosis, ar Mišri Seimo narių grupė bus labai didelė. Kažkokie pokyčiai vyks“, – kalbėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas.

„Mes lygiai tiek pat žinome, kiek ir jūs“, – tvirtino jis.

„Tvarkiečių“ frakciją palikę Seimo nariai sako, kad dar nėra priėmę sprendimo jungtis prie kurios nors kitos politinės grupės ar burti savo atskirą.

Valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų