REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) antradienį nusprendė Santaros klinikose sustabdyti ligonių maitinimo paslaugas teikiančios bendrovės „Pontem“ veiklą.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) antradienį nusprendė Santaros klinikose sustabdyti ligonių maitinimo paslaugas teikiančios bendrovės „Pontem“ veiklą.

REKLAMA

„Šiandien priimtas sprendimas sustabdyti maisto tvarkymo skyriaus veiklą iki kol bus pašalinti besikartojantys pažeidimai“, – BNS antradienį sakė Vilniaus VMVT patarėja Daiva Ruželienė.

Pasak jos, sprendimas priimtas apibendrinus praėjusį ketvirtadienį ir anksčiau atliktų patikrinimų rezultatus. Veiklos bendrovė negalės vykdyti tol, kol nustatyti pažeidimai nebus pašalinti.

„Yra netinkamos indų plovyklos patalpos, kurioms reikalingas generalinis remontas: vientisa lengvai valoma ir prižiūrima grindų danga. Kiti pažeidimai – reikalinga peržiūrėti įrangą ir inventorių, atsinaujinti. Labai svarbu yra užtikrinti kenkėjų kontrolę“, – sakė VMVT atstovė.

D. Ruželienės teigimu, veikla stabdoma, kadangi nustatyti pažeidimai nėra tokie, kurie galėtų būti pašalinti greitai.

Santaros klinikų atstovė Gitana Letukienė BNS patvirtino, kad ligoninė antradienį gavo apie tai informuojantį Maisto ir veterinarijos tarnybos raštą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Letukienės, kol kas nėra nuspręsta, ar bus nutraukta sutartis su bendrove ir laukiama „Pontem“ pozicijos apie tai, kaip jie planuoja vykdyti sutartį dėl ligoninių maitinimo.

REKLAMA

Santaros klinikų atstovai anksčiau yra pranešę, jog svarsto nutraukti sutartį su „Pontem“.

Gydymo įstaigos teisininkai teigia, kad jeigu sutartis su „Pontem“ būtų nutraukta dėl paslaugų tiekėjo kaltės, klinikos nuostolių nepatirtų.

Santaros klinikų duomenimis, per mėnesį žmonių maitinimas atsieina apie 2,2 mln. eurų.

„Pontem“ atstovai teigia, kad padažnėję tikrinimai gali būti susiję su klinikų siekiu anksčiau laiko nutraukti sutartį.

„Buvo akivaizdu, kad Santaros klinikos stengėsi nutraukti sutartį. Stengėmės kalbėtis, kvietėme susirinkti į darbo grupę. Prieš kelias dienas gavome atsakymą iš klinikų, kuriame paminėta, jeigu Sveikatos apsaugos ministerijos ir Viešųjų pirkimų tarnybos nuomone yra būtina aptarti susidariusią situaciją, jie dalyvaus. Tačiau akivaizdu, kad dalyvavimui jie jau nesiruošė“, – pranešime teigia „Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas.

Bendrovė pranešime teigia, jog veikla stabdoma dėl „smulkių pažeidimų“.

Pagal įmonės „Pontem“ ir Santaros klinikų 2015 metais septyneriems metams sudarytą sutartį maistas suaugusiems tiekiamas už 2,59 euro, o vaikams – už 3,8 euro per dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų