REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka trečiadienį teisme liudijo apie vykusius svarstymus sudaryti taikos sutartį tarp šios valstybės bendrovės ir koncerno „MG Baltic“ įmonės „Mitnija“ bei bendrovės „Kauno tiltai“ konsorciumo.

Buvęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas Stasys Dailydka trečiadienį teisme liudijo apie vykusius svarstymus sudaryti taikos sutartį tarp šios valstybės bendrovės ir koncerno „MG Baltic“ įmonės „Mitnija“ bei bendrovės „Kauno tiltai“ konsorciumo.

REKLAMA

Teisėsaugos atliktame politinės korupcijos tyrime figūruoja epizodas, kai 2016 metų sausį viename Vilniaus restoranų susitiko S. Dailydka, buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis ir bendrovės „Kauno tiltai“ valdybos pirmininkas Nerijus Eidukevičius.

„Kauno tiltai“ buvo „Mitnijos“ partnerė viešuosiuose pirkimuose.

Tyrimo duomenimis, per pietus buvo aptarinėjama, kaip pasiekti taikos sutartį byloje, kurioje „Kauno tiltai“ ir „Mitnija“ siekė prisiteisti papildomų pinigų iš „Lietuvos geležinkelių“ dėl patirtų nuostolių atliekant darbus Vilniaus aplinkkelyje „Kyviškės-Vaičiūnai“.

„Pagal ir pirkimo sąlygas, ir pirkimo įstatymą, ir pasirašytą sutartį jokių papildomų apmokėjimų nebuvo numatyta“, – Vilniaus apygardos teisme sakė S. Dailydka.

REKLAMA
REKLAMA

„Taigi, jie mus kaip „Lietuvos geležinkelius“ padavė į teismą, bandydami prisiteisti savo tas išlaidas“, – pridūrė jis.

Liudytojas sakė, kad apie taikos sutartį „mes nieko labai konkretaus nekalbėjome“.

„(Pasakiau), kad jeigu generalinis direktorius pateiks savo siūlymus, mes juos svarstysime“, – nurodė buvęs „Lietuvos geležinkelių“ vadovas.

REKLAMA

S. Dailydka sakė, kad jį pietų pakvietė „Kauno tiltų“ valdybos pirmininkas.

Kyšis už dar vieną kadenciją

Su šiuo liudytoju yra susiję dar keli bylos epizodai.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikui Vytautui Gapšiui, kad jis be kitų dalykų siektų, jog S. Dailydka būtų paliktas pareigose dar vienai kadencijai po 2016 metų Seimo rinkimų.

S. Dailydka iš šių pareigų atsistatydino 2016 metų gruodį, prieš pat Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Vyriausybės darbo pradžią.

Liudytojas pripažino, kad pasitraukė nesitikėdamas politinės paramos.

„Nesitikėjau, (...) kad mane palaikys kita politinė jėga, kuri laimėjo rinkimus“, – kalbėjo S. Dailydka.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak buvusio valstybės įmonės direktoriaus, jo kadencija turėjo baigtis 2018 metais ir jis teoriškai galėjo siekti dar vieno paskyrimo, tačiau abejojo dėl savo sveikatos.

„Kadangi jaunystėje pradėjau dirbti įmonės vadovu nuo 23 metų, (...) tai visą gyvenimą pradirbau panašiose pareigose, galbūt tik didesnėse įmonėse. Tai ne taip paprasta su ta sveikata“, – sakė D. Dailydka.

„Labai nesiskundžiau, bet per tą laiką vis tiek jausdavosi tas amžius ir įtampa“, – pridūrė jis.

Byloje taip pat nagrinėtos aplinkybės, kai R. Kurlianskis prašė Europos Parlamento nario Antano Guogos nekritikuoti ilgamečio „Lietuvos geležinkelių“ direktoriaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Kurlianskis byloje kaltinamas davęs kyšių keliems politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs darbietis V. Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų