REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragiška kelias paras trukusių vaiko paieškų atomazga Šilutės rajone: 10-metis berniukas šiandien rastas negyvas. Kūnas aptiktas vandenyje.

Tragiška kelias paras trukusių vaiko paieškų atomazga Šilutės rajone: 10-metis berniukas šiandien rastas negyvas. Kūnas aptiktas vandenyje.

REKLAMA

Po vidurdienio 10-mečio Gaidelių gyventojo kūnas buvo aptiktas tame pačiame karjere, kur jo jau dvi dienas ieškojo narai. Prie štai šio karjero buvo aptiktas berniuko paspirtukas, su kuriuo jis antradienį vakare išėjo pasivaikščioti ir negrįžo. Iš pat pradžių buvo keliama pagrindinė versija, kad vaikas galėjo įkristi į vandenį ir nuskęsti.

„Tiesiog sunku nusakyti yra, visi išgyvenam sunkus jausmus, kas buvo susirinkę, visiems yra sunku. Stiprybės visiems, užuojauta“, – kalbėjo savanorių koordinatorė Eglė Paulauskienė.

Kūno buvo ieškoma jau trečia diena. Vaikas jau anksčiau kelis kartus buvo pasprukęs iš namų – tačiau vaiką pavykdavo greitai surasti. Šį kartą pradingus vaikui policija patikrino tas vietas, kur jis buvo anksčiau surastas, bergždžiai vaiko ieškota ir laukymėse, pamiškėse bei miškuose. Visgi pasitvirtino pagrindinė ir pati baisiausia versija – vaikas nuskendo.

REKLAMA
REKLAMA

Kur karjere ieškoti kūno, rodė ir specialiai apmokytas šuo, užuodžiantis užkastus, po griuvėsiais ir net po vandeniu esančius kūnus. Kūną ištraukė gelbėtojų narai iš Klaipėdos.

REKLAMA

Atvykę darė tris panirimus, trečiu panirimu vaikas rastas nuskendęs penkių metrų gylyje apie aštuoni metrai nuo kranto. Nuo paspirtuko, kur rado policija, tai apie 80 metrų į šiaurinę pusę“, – sako ugniagesių vadas Mindaugas Jovaiša.

„Norim labai padėkoti žmonėms, kurie prisijungė prie paieškos, padėjo ieškoti: ir organizacijos, ir savanoriai. Pajėgos buvo dėtos labai didelės, visi tikėjomės, kad ras. Šiandien rastas vaikas negyvas. Ačiū visiems, ir ateičiai: mes visada eisime į pagalbą ieškoti, ir nebijokite kreiptis. Į visuomenę“, – teigia E. Paulauskienė.

REKLAMA
REKLAMA

Išorinių smurto žymių nepastebėta. Manoma, kad įvyko nelaimingas atsitikimas. Su paspirtuku prie karjero važinėjęs vaikas greičiausiai nuslydo nuo stataus kranto į vandenį ir nebesugebėjo išsikapstyti.

Kelias dienas vaiko ieškojo didžiulės savanorių pajėgos: medžiotojai, pilotai ir paprasti gyventojai. Dirbo ir gausios policijos pajėgos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų