REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis netrukus žada balsavimą dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis netrukus žada balsavimą dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio atstatydinimo.

REKLAMA

Seimo pirmininkas turėtų pasikeisti, nes yra koalicinė sutartis, pagal kurią šitas postas priklauso Socialdemokratų darbo partijai. Šitas klausimas bus svarstomas, gali būti, kad netrukus“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

„Visi supranta, kad koalicinė sutartis turi būti vykdoma, o dabartinė situacija, kai Seimo pirmininkas neatstovauja nei daugumai, nei mažumai, ilgai tęstis negali“, – pridūrė didžiausios Seimo frakcijos vadovas.

Opozicinių konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigė, kad valdantiesiems pasirašius susitarimą su naujai įkurta frakcija „Lietuvos gerovei“, daugumai pakaks iki šiol nesurinktų balsų, kad atstatydintų V. Pranckietį.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų manau, kad yra suskaičiuoti balsai, ir V. Pranckietis, ko gero, paskutines savo dienas skaičiuoja kaip Seimo pirmininkas“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

REKLAMA

Pasak konservatorių vadovo, su naujai suburta frakcija valdantieji parlamente turės 76 balsus, o Seimo renkamam pareigūnui atstatydinti reikia 71 balso.

„Mūsų skaičiai rodo, kad yra 76 balsai, net jei vienas kitas parlamentaras yra komandiruotėj ar nepritaria V. Pranckiečio atleidimui, matyt, 71 jie surinks, ganėtinai saugu, kai yra 76 balsai“, – kalbėjo opozicijos atstovas.

Valdančiųjų atsistatydinti raginamas V. Pranckietis sako manantis, jog turi Seimo narių pasitikėjimą.

„Reikėtų spręsti vieną kartą, pasiryžti, jeigu jau yra tokia iniciatyva, tai reikėtų ją ir pabaigti. (...) Manau, kad turiu Seimo narių pasitikėjimą“, – antradienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat teigė palaikąs valdančiosios koalicijos ketinimą ketvirtadienį pasirašyti susitarimą dėl bendro darbo su nauja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“. Tačiau parlamento vadovas abejojo, kad tai turės įtakos jo atleidimui.

„Dauguma visuomet yra reikalinga. Dauguma tų žmonių, kurie pasirašo, jie pasirašo pozityviems sprendimams, o tas klausimas dėl manęs yra negatyvus ir visuomenės požiūris yra negatyvus į tai, todėl tas veiksmas ir nevyksta“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

Valdantieji ir nauja Seimo frakcija „Lietuvos gerovei“ ketvirtadienį planuoja pasirašyti susitarimą dėl bendro darbo.

Susitarimą turėtų pasirašyti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos bei frakcija „Lietuvos gerovei“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Frakcijai „Lietuvos gerovei“ priklauso septyni nariai, daugiausiai – „Tvarkos ir teisingumo“ frakciją palikę parlamentarai. Tvarkiečių frakcija dėl to griuvo ir partijos lyderis, Seimo vicepirmininkas Remigijus Žemaitaitis šiuo metu priskirtas Seimo narių Mišriai grupei. 

Partijos frakciją palikę tvarkiečiai kaltino lyderį R. Žemaitaitį vienasmeniškai priimant sprendimus.

Su „Lietuvos gerovei“ bendradarbiavimu valdančiosios frakcijos turės 75 balsus, neskaičiuojant galimų kelių paramos balsų iš Seimo narių Mišrios grupės ir Seimo pirmininko balso.

Šiuo metu valdančiąją koaliciją pagal liepą pasirašytą sutartį sudaro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Šioje sutartyje numatyta, kad Seimo pirmininko postas tenka Socialdemokratų darbo partijai, tačiau kadencijos pradžioje valstiečių į šias pareigas deleguotas V. Pranckietis atsisako pats palikti postą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų