REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio rytą greitosios pagalbos medikai ir policijos ekipažas lėkė į Ozo parką, K. Ulvydo gatvę. Kaip tv3.lt sužinojo, namuose gimdė jauna moteris.

Ketvirtadienio rytą greitosios pagalbos medikai ir policijos ekipažas lėkė į Ozo parką, K. Ulvydo gatvę. Kaip tv3.lt sužinojo, namuose gimdė jauna moteris.

REKLAMA

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vadovė Julija Samorokovskaja tv3.lt patvirtino, kad pirminė informacija apie įvykį gauta 10 val. 27 minutės. Pirminė informacija buvo tokia, kad moteris pagimdė namuose, reikalinga skubi medikų pagalba. Atvykus policijai, medikų brigada jau buvo vietoje.

Bendrosios pagalbos centro atstovė spaudai Vilma Juozevičiūtė tv3.lt sakė, kad gauti du skambučiai bendruoju pagalbos telefonu.

„Pirmąjį kartą skambino vyras, kuris iškvietė medikų pagalbą, o netrukus paskambino greitosios pagalbos dispečerė, kuri pranešė, kad moteris pagimdė namuose, o naujagimiui reikalinga pagalba. Skambučio metu teigiama, kad gimdyvė medikus išvarė.“

REKLAMA
REKLAMA

Kaip aiškėja, moteris medikus išvarė tada, kai šie pasakė ketinantys gimdyvę ir naujagimį vežti į ligoninę. Namuose buvo ir pribuvėja. 

Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Zdislavas Skvarciany BNS sakė, kad kūdikio būklė buvo patenkinama. 

REKLAMA

Jis teigė, jog medikai buvo įleisti į butą, tačiau moteris atsisakė su jais bendrauti. 

„Man atrodo, kad jos vyras iškvietė, bet vėliau atšaukė. Mes vis tiek atvažiavome“, – teigė Z. Skvarcianys. 

Greitosios pagalbos darbuotojai įvykio vietoje buvo apie 30 minučių, tačiau atvykus policijai, brigada išvažiavo. 

Dėl Vilniuje ketvirtadienį namuose gimdžiusios moters policija nusprendė tyrimo nepradėti.

Sostinės policijos atstovas Tomas Bražėnas BNS sakė, kad medikai iškvietė policininkus, nes nerimavo dėl naujagimio sveikatos. 

REKLAMA
REKLAMA

„Į įvykio vietą atvykę pareigūnai apsižiūrėjo, tiek kūdikis, tiek gimdyvė buvo sveiki, jie ir išvyko“, – teigė policijos atstovas.

„Policija neturi pagrindo pradėti jokio tyrimo“, – pridūrė jis. 

Primename, kad rugpjūčio 26-ąją Lietuvą itin sukrėtė vilnietės gimdymas namuose. Tada moteris kūdikį ryžosi gimdyti namuose, tačiau naujagimis mirė. Policijos duomenimis, 1979 metais gimusi moteris gimdė vandenyje su pribuvėja. Gimęs berniukas nerodė gyvybės ženklų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų