REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo globėjų Jonavos rajone pabėgusi šešiolikmetė atsidūrė vaikų globos įstaigoje. Paauglė tvirtina, kad globėjai smurtauja prieš ją ir kitus globotinius, namuose nuolat girtaujama. Pabėgusios merginos sesuo baiminasi, kad apie tragiškas sąlygas namuose prakalbusi mergina gali būti grąžinta atgal. Globėjas kaltinimus neigia, o globos įstaiga situacijos nekomentuoja.

Nuo globėjų Jonavos rajone pabėgusi šešiolikmetė atsidūrė vaikų globos įstaigoje. Paauglė tvirtina, kad globėjai smurtauja prieš ją ir kitus globotinius, namuose nuolat girtaujama. Pabėgusios merginos sesuo baiminasi, kad apie tragiškas sąlygas namuose prakalbusi mergina gali būti grąžinta atgal. Globėjas kaltinimus neigia, o globos įstaiga situacijos nekomentuoja.

REKLAMA

Į portalą tv3.lt kreipėsi Ramunė (vardas pakeistas). Mergina pasakoja, kad jos šešiolikmetė sesuo Lina (vardas pakeistas) pabėgo iš girtaujančios ir smurtaujančios globėjų šeimos, gyvenančios Bukonių kaime, Jonavos rajone. Paauglė šiuo metu yra vaikų globos įstaigoje, bet netrukus gali būti grąžinta į globėjų rankas.

Pabėgo nuo smurtaujančio globėjo

Ramunė pasakoja, kad trečiadienį vakare su seserimi kalbėjo telefonu. Paauglė Ramunei pasakojo apie gyvenimą ir sąlygas globėjų šeimoje. Kol Lina kalbėjo telefonu, prie jos prisėlino jos globėjas, čiupo merginą už plaukų ir bandė atimti telefoną. Lina numetė telefono ragelį ir pradėjo bėgti nuo įsiutusio globėjo.

REKLAMA
REKLAMA

Ramunė pasakoja, kad jos sesuo paskambino jai pabėgusi nuo globėjo ir pasislėpusi laukuose. Lina slapstėsi, nes globėjas jos ieškojo, grasino ją sumušti. Pašnekovė paragino seserį išsikvieti policiją. Atvykusiems pareigūnams Lina papasakojo apie pavojingas sąlygas globėjų šeimoje. Policija nuvežė merginą į Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centrą, kur ji šiuo metu ir yra.

REKLAMA

Tragiškos sąlygos globėjų šeimoje

Lina sesei apie prastas sąlygas globėjų šeimoje išdrįso pasipasakoti prieš kelias savaites. Kartu su Lina toje pačioje globėjų šeimoje taip pat auga jos dešimtmetė sesuo, aštuonmetis brolis ir dar keturi vaikai, kurių vienas – dviejų metų vaikas.

„Pasakojo, kaip globėjas su biliardo lazda tranko per spintą ir gąsdina. Jis muša juos, nustumia ant žemės, prispaudžia su koja krūtinę ir laiko. Mano aštuonių metų brolį buvo paėmęs stipriai už kaklo ir suspaudęs“, – sesės matytą smurtą globėjų šeimoje portalui tv3.lt nupasakojo Ramunė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak pašnekovės, Lina jai skundėsi, kad jiems trūksta būtiniausių daiktų, pavyzdžiui batų, taip pat visus namų ruošos darbus už globėjus turi nudirbti vaikai. Globėjai ilgą laiką nedirbo, dabar, anot Ramunės, globėja įsidarbino. Mergina teigia, kad smurtaujantys globėjai gyvena iš pašalpų, kurias gauna už septynis savo globotinius.

„Globėjai kiekvieną dieną išgeria. Po tris bambalius mažiausiai“, – tvirtino Ramunė.

Reikalauja grąžinti

Ramunė teigia, kad Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centro direktorė reikalauja Linos grįžti į globėjų šeimą. Merginos globėjas pats buvo nuvykęs į centrą, reikalavo grąžinti jam globotinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sesuo prieštarauja, ji nesutinka grįžti, nes ji bijo“, – pasakojo Ramunė.

Mergina tvirtina, kad į globėjų šeimą šiandien turėjo vykti vaikų teisių specialistai.

Viską neigia

Portalas tv3.lt susisiekė su smurtu įtariamu globėju.

„Paauglystė, maištas ir ką?“ – taip žurnalistui padėtį komentavo pats globėjas.

Vyras neigė, kad jų šeimoje yra smurtaujama prieš vaikus ar piktnaudžiaujama alkoholiu.

„Jėzau Marija, baikit. Išsiaiškins tarnybos ir viskas“, – pasakė vyras ir atsisakė daugiau komentuoti apie šią situaciją.

Merginos likimas spręsis rytoj

Portalas tv3.lt susisiekė su Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centru, kur, pasak Ramunės, šiuo metu yra jos sesuo. Centro direktorė Emilija Markucevičienė portalui tv3.lt negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti šios informacijos.

REKLAMA

Vaikų teisių apsaugos atstovai Jonavoje portalui tv3.lt taip pat negalėjo plačiai pakomentuoti situacijos, tačiau pasakė, kad globėjų šeimoje šiuo metu atliekamas patikrinimas.

Ramunė sužinojo, kad jos sesės likimas spręsis penktadienį vyksiančiame posėdyje.

Pasak merginos, bus svarstomos dvi alternatyvos: arba Lina grįš į senąją globėjų šeimą, arba bus atiduota naujai. Pašnekovė mano, kad realiausia, kad jos sesę grąžins dabartiniams globėjams, nes jie palaiko šiltus santykius su Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centro direktore.

Žinote daugiau apie susiklosčiusią situaciją? Susisiekite ir papasakokite.

TURI NUOTRAUKŲ AR VIDEO MEDŽIAGOS ŠIA TEMA?
Atsiųsk mums!
SIŲSTI

Dėkojame! Medžiaga sėkmingai išsiųsta redaktoriui.

REKLAMA

Peržiūrėjus, ji bus patalpinta į straipsnį.

SIŲSTI
arba
PRIDĖTI
Klaida: nuotrauka, kurią bandote įkelti, užima per daug vietos ... (kažkas panašaus)
Įkelkite savo turimas nuotraukas ar video medžiagą ir nurodykite savo kontaktinius duomenis, kad prireikus galėtume su jumis susisiekti.
PUBLIKUOTI
PUBLIKUOTI

Portalas tv3.lt primena, kad šiomis dienomis į viešumą iškilo kitas globėjų prieš vaikus smurto atvejis. Kupiškio rajone esančioje Šimonių seniūnijoje, kaip įtariama, prieš mažą berniuką smurtavo jo laikinoji globėja. Nufilmuotas smurto scenas žiniasklaidai ir tėvams nusiuntė vyresnis berniuko brolis, kuris laikinai buvo įkurdintas pas tuos pačius globėjus. Vaikai atimti iš girtaujančių tėvų ir laikinai įkurdinti pas, kaip paaiškėjo, į smurtą linkusią globėją. Tiesa, dabar vaikai jau saugioje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų