REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno medikai šiuo metu gydo į ligoninę vėlyvą ketvirtadienio vakarą pristatytą vos dviejų mėnesių kūdikį. Jis į Kauno ligoninę buvo pristatytas dėl kraujavimo į smegenis. Ketvirtadienį skelbta, kad prieš tai iš Šiaulių į Kauno klinikas atvežta kita mažylė, jos smegenyse medikai taip pat pastebėjo pakraujavimų.

Kauno medikai šiuo metu gydo į ligoninę vėlyvą ketvirtadienio vakarą pristatytą vos dviejų mėnesių kūdikį. Jis į Kauno ligoninę buvo pristatytas dėl kraujavimo į smegenis. Ketvirtadienį skelbta, kad prieš tai iš Šiaulių į Kauno klinikas atvežta kita mažylė, jos smegenyse medikai taip pat pastebėjo pakraujavimų.

REKLAMA

Kaip pranešė vietos policija, antrasis kūdikis į ligoninę Kaune atvežtas iš Žemaičių plente esančio buto. Kauno apygardos prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė patvirtino, kad šiuo metu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo.

Yra smurto požymių

Baudžiamajame kodekse numatyta, kad tas, kas sunkiai sužalojo (ar susargdino) mažametį bejėgiškos būklės žmogų yra baudžiamas nuo dviejų iki 12 metų įkalinimo bausme. Nors šiuo metu įtarimai nei kūdikio mamai, nei šios sugyventiniui nėra pareikšti.

REKLAMA
REKLAMA

„Tyrimas pradėtas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Galiu patvirtinti, kad abudu asmenys – tiek moteris, tiek jos sugyventinis – teisėsaugai yra žinoma. Tik kol kas negalime detalizuoti dėl kokių nusikaltimų, kad nepakenktume ikiteisminiam tyrimui. Vaiko motina yra gimusi 1998 m., o jos sugyventinis – 1993 m. Sugyventinis nėra kūdikio tėvas.

REKLAMA

Jie yra žinomi policijai, bet tie ankstesni nusikaltimai, kaip teigė tyrimą kontroliuojantis prokuroras, nesisieja su šiuo įvykiu. Taip pat galiu patvirtinti, kad šiuo metu dar niekam nėra pareikšti įtarimai, šis klausimas bus sprendžiamas atlikus tam tikrus veiksmus“, – pabrėžė I. Bočkienė.

Pirminiais duomenimis, skaudaus įvykio dieną kūdikis buvo tiek su mama, tiek su jos sugyventiniu. Šiuo metu yra renkama ir tikslinama pirminė informacija – apklausiama mama, jos sugyventinis, kaimynai.

„Požymių, kad kūdikis buvo sukratytas yra. Bet tai dar turės patvirtinti medicinos ekspertai. Mūsų turimomis žiniomis kūdikis buvo pristatytas į ligoninę po to, kai greitosios pagalbos medikus iškvietė moters sugyventinis.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Darius Jakutis patvirtino, kad vaikas yra sunkios būklės, todėl pavojus gyvybei išlikęs.

Vaiko teisėms – nežinomi

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Daukšienė tv3.lt patvirtino, kad ši šeima, kurioje galimai buvo sunkiai sužalotas kūdikis, nebuvo iki šiol žinoma:

„Naktį mūsų specialistai gavo pirminį pranešimą apie patį įvykį. Ėmėmės visų būtinų veiksmų, bendraujame su medikais, policija.

Vėliau domėsimės ar nereikalinga psichologinė pagalba kūdikio tėvams. Šiuo metu yra svarbiausia vaiko būklė.“

Specialistė patvirtino, kad daugiau vaikų šioje šeimoje nėra: „Tai yra vienintelis kūdikis. Tad grėsmės lygį vaikui aiškinsimės artimiausiomis dienomis. Nenorime dabar staigiai įsiveržti ir kamantinėti tėvus. Galiu tik patvirtinti, kad šiuo metu vaikas yra saugioje aplinkoje, medikų priežiūroje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antras įvykis iš eilės

Naujienų portalas tv3.lt vakar rašė apie dar vieną atvejį, kai medikų rankose atsidūrė dviejų su puse mėnesio naujagimė. Jai nustatytas kraujo išsiliejimas į smegenis. Vaiko teisių tarnybai šeima nėra žinoma. Policijos pirminiais duomenimis mergytė galėjo būti supurtyta. Medikai aiškinasi kraujavimo priežastis. Iš Šiaulių mergytė nugabenta į Kauno klinikas.

Dviejų su puse mėnesio naujagimė mergytė į Šiaulių Moters ir vaiko klinikas pristatyta antradienį, apie aštuntą valandą vakaro. Jai buvo prasidėję traukuliai, nustatytas kraujavimas į smegenis. Išorinių smurto žymių medikai teigia nepastebėję. Aiškinasi visas galimas priežastis: nuo vidinių iki išorinių. Mergytė skubiai iš Šiaulių buvo išvežta į Kauno klinikas.

REKLAMA

„Mergaitė paguldyta į intensyvios terapijos skyrių dėl sunkios būklės, dėl besikartojančių traukulių ir trinkančios sąmonės. Atlikus papildomus tyrimus, galvos kompiuterinę tomogramą, buvo rasti daugybiniai pakraujavimai į smegenis“, – pasakojo Moters ir vaiko klinikos vadovo pavaduotoja Dr. Margarita Valūnienė.

Vaiko teisių tarnyba pradėjo tyrimą. Šiaulių skyriaus atstovė sako, kad šeima iki šiol tarnybai nebuvo žinoma ir nuo detalesnių komentarų susilaiko. Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo arba nežymaus sveikatos sutrikdymo. Mergytės šeima teisėsaugai nebuvo žinoma, apklausti tėvų pareigūnai kol kas dar negalėjo, nes šie yra Kaune, prie savo vaikelio. Pirminiais duomenimis, mergytė galėjo būti supurtyta.

REKLAMA

„Pirminiais duomenimis, tai namuose buvo vienas tėvas ir jis pastebėjo, kad mergytė pasidarė nerami, paėmė ją ant rankų ir prasidėjo traukuliai. Tai yra tokia pirminė informacija. Su Vaikų teisių tarnyba mūsų pareigūnai irgi bendravo ir mes gavome tokią informaciją, kad jiems ši šeima iki šiol buvo nežinoma“, – teigia Šiaulių AVPK atstovė Gaila Smagriūnienė.

Kokia vaiko būklė, medikai nedetalizuoja. Gydytojų teigimu, tokio amžiaus kūdikiui, priežasčių dėl kraujavimo gali būti daug ir įvairių. Kraujavimą galėjo lemti ir liga, auglys ar kitos medicininės priežastys, kurias šiuo metu stengiamasi nustatyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų