REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalų sąjūdis pirmininke šeštadienį išrinko Seimo narę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.

Liberalų sąjūdis pirmininke šeštadienį išrinko Seimo narę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.

REKLAMA

„Man, kaip politikei, šiandien yra labai svarbi diena. Pažadu, kad darysiu viską, kad ji taptų reikšmingu atskaitos tašku visai mūsų partijai“, – į partiečius kreipėsi naujoji pirmininkė.

Pasak naujosios lyderės, partija privalės sunkiai dirbti, kad pasiektų gerų rezultatų Seimo rinkimuose, tačiau pabrėžė, jog svarbu neaukoti liberaliųjų principų dėl trumpalaikio populiarumo.

„Visi puikiai suvokiame – nebeturime laiko trypčioti, leistis į tuščius ar bevaisius svarstymus. Mums reikia aiškių, ryžtingų ir efektyvių veiksmų, kad kitų metų rudenį išlaikytume bene svarbiausią egzaminą mūsų partijos istorijoje“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Ant kortos yra pastatyta partijos padėtis, tačiau ne tik ji – liberalizmas kaip politinė pasaulėžiūra Lietuvoje, deja, aižėja“, – kalbėjo naujoji liberalų vadovė.

REKLAMA
REKLAMA

Suskaičiavus balsus antrajame pirmininko rinkimų ture, V. Čmilytę-Nielsen palaikė 744, o Trakų rajono merę Editą Rudelienę – 187 balsavusieji.

REKLAMA

Naujoji partijos pirmininkė sakė, kad tiek E. Rudelienę, tiek iki šiol partijai vadovavusį Eugenijų Gentvilą matytų savo komandoje.

„Manau, nepriklausomai nuo to, kokios bus formalios pareigos, net neabejoju, kad ir senasis pirmininkas, ir kiti rinkimų dalyviai, mano buvę konkurentai, prisidės prie mūsų partijos ėjimo į priekį“, – žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, artimiausi laukiantys darbai – sutelkti skyrius, kviesti naujus narius ir sugrąžinti išėjusius.

Liberalų sąjūdžio pirmininko kadencija – dveji metai. 

Iki šiol partijai vadovavo Seimo narys E. Gentvilas. Suvažiavimo pradžioje jis iškėlė mintį, jog liberalai turėtų Seimo rinkimuose ieškoti galimybių vienytis su Laisvės partija ir Tėvynės sąjunga–Lietuvos krikščionimis demokratais.

REKLAMA
REKLAMA

V. Čmilytė-Nielsen sakė šiai idėjai neprieštaraujanti.

„Mes esame pasirengę telkti visus liberalių pažiūrų žmones po viena vėliava. Esame atviri bendradarbiavimui“, – kalbėjo ji.

„Ideologiškai mes esame artimi su Laisvės partija ir tikrai galime bendradarbiauti kalbėdami apie politines gaires. O kiti bendradarbiavimo klausimai turės būti aptarti“, – sakė naujoji pirmininkė.

„Šiandien centro dešinės jėgos turi vienytis, kad atstovėtų sveiko proto politiką, kuriai prieštarauja dabartiniai valdantieji“, – pridūrė ji.

Liberalų sąjūdis šiuo metu Seime turi dešimt atstovų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų