REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Skandalingasis Druskininkų Vijūnėlės dvaras nesulauks ir metų pabaigos, kaip buvo žadėta, o pradėtas sparčiai griauti jau dabar. Trečiadienį atvaryta sunkioji technika pradėjo ardyti prašmatnų pastatą.

Skandalingasis Druskininkų Vijūnėlės dvaras nesulauks ir metų pabaigos, kaip buvo žadėta, o pradėtas sparčiai griauti jau dabar. Trečiadienį atvaryta sunkioji technika pradėjo ardyti prašmatnų pastatą.

REKLAMA

Vos prieš pora savaičių pradėtas griauti vadinamasis Vijūnėlės dvaras Druskininkuose sparčiai nyksta nuo žemės paviršiaus. Trečiadienį sunkioji technika jau ardo pastato sienas.

Nors ir lietinga, prie griaunamo, skandalais apaugusio pastato vis užsuka smalsuoliai. Sako, norisi pažiūrėti, kaip nuo žemės paviršiaus šluojamas daug metų žiniasklaidoje linksniuojamas prabangus pastatas.

Būrelis kurorto svečių iš Gargždų neslepia džiaugsmo, kad pagaliau esą vykdomas teisingumas. Pastatas pripažintas nelegaliu. Liepos viduryje Lietuvos Aukščiausiasis teismas neskundžiama nutartimi jau antrą kartą šį prašmatnų, su kurorto meru Ričardu Malinausku siejamą namą miesto centre įpareigojo nugriauti.

REKLAMA
REKLAMA

„Negalima teismo sprendimo nevykdyti. Juos būtina vykdyti, tam ir yra teismai. Negalima rodyti blogo pavyzdžio, jei atidarysime butelį džinui, tai galės būti toliau. Reikia griauti ir viskas. Teisingas sprendimas. Visiems įstatymas turi būti vienodas ir džiugu, kad tai įvyko. Ir Lietuvos žmonės gali būti saugesni“, – sako moteris.

REKLAMA

Nuo pastato iš pradžių buvo nuimtas stogas, išimti langai, iš vidaus taip pat išvežta, ką buvo įmanoma išmontuoti ir išsaugoti.

Nors namas priklauso privatiems asmenims, už jo išlikimą aršiai kovojo Druskininkų savivaldybės administracija, kuri Vyriausybės prašė leisti pastatą paimti visuomenės poreikiams. Čia esą galėjo būti menų mokykla. Tačiau planas neišdegė.

Šiuo metu Druskininkų savivaldybė turi prižiūrėti, kad griuvėsiai būtų tinkamai sutvarkyti. Kaip vertina tokią Vijūnėlės dvaro baigtį Druskininkų mero paklausti nepavyko. Pranešta, kad jis komandiruotėje Italijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Turės spręsti savininkas. Tai privatus sklypas. Tai jo teisė bus nuspręsti, ką daryti. Aišku, kad ten nebegalės būti gyvenamosios paskirties pastatai“, – teigia Druskininkų savivaldybės atstovas Laimutis Genys.

Vijūnėlės dvaras turėjo ir daugiau užtarėjų – buvo surinkta maždaug 3000 druskininkiečių parašų, kad pastatas liktų stovėti. Štai, ką jie mano.

„Mano nuomone, nereikėjo griauti, verčiau palikti vaikams, kaip buvo žadėta per televiziją. Mes atvažiavę iš Panevėžio, atėjome apžiūrėti ir manome, kad nereikėjo griauti.“

„Argi čia protingai žmonės daro. Na, neprotingai. Pastato, o paskui griauna.“

„Labai gerai. Teisybė turi būti įykdyta.“

Vijūnėlės dvaro istorija minima ir skandalingoje teisėjų byloje. Įtariama, kad už palankius teisėjų sprendimus buvo žadėti ar mokami kyšiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Formalus pastato savininkas Žilvinas Povilonis teismui yra pateikęs 1 mln. 800 tūkst. eurų ieškinį. Tiek kaunietis prašo už prarastą turtą, moralinę žalą ir griovimo darbus.

Jei teismas ieškinį patenkins, žala turės būti atlyginama iš valstybės ir Druskininkų savivaldybės biudžeto.

Kurorto atstovų teigimu, jie atsakomybės prisiimti neketina.

„Savivaldybės pozicija yra tokia, kad jei žala atsiras, tai ji pirmiausia bus dėl valstybės netinkamų veiksmų. Savivaldybė visus leidimus ir visa, kas buvo susiję su tuo pastatu, davė teisėtai, pagal tuo metu galiojančią tvarką“, – kalbėjo L. Genys.

Teismas sprendimą dėl milijoninės žalos atlyginimo turėtų skelbti spalio pabaigoje.

Planuojama, kad Vijūnėlės dvaras bus nugriautas per pora savaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų