REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinomo Lietuvos politiko Vygaudo Ušacko šeimoje – gedulo nuotaikos. Per tragišką avariją Ukmergėje žuvo 1932 m. gimusi V. Ušacko mama Laima. Maža to, ligoninėje atsidūrė automobilį vairavęs bei sunkių sužalojimų patyręs V. Ušacko brolis Eugenijus (gim. 1956 m.).

Žinomo Lietuvos politiko Vygaudo Ušacko šeimoje – gedulo nuotaikos. Per tragišką avariją Ukmergėje žuvo 1932 m. gimusi V. Ušacko mama Laima. Maža to, ligoninėje atsidūrė automobilį vairavęs bei sunkių sužalojimų patyręs V. Ušacko brolis Eugenijus (gim. 1956 m.).

REKLAMA

Suskubta pranešti, kad E. Ušackas prie vairo sėdo išgėręs. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,28 prom. alkoholio – aut. past.). Pats V. Ušackas suabejojo dėl to, kad brolis galėjo vairuoti būdamas neblaivus. Tiesa, tikslesni duomenys bus gauti tik atlikus kraujo tyrimą.

Mat E. Ušackas į ligoninę buvo pristatytas sunkios būklės. Jis sugebėjo atgauti sąmonę ir kartą atliko testą alkotesteriu, bet antrą kartą, kaip reikalauja įstatymai, papūsti į alkotesterį nebesugebėjo, todėl tiksliau į klausimą dėl girtumo atsakys paimto kraujo tyrimas.

V. Ušackas portalui tv3.lt taip pat patvirtino, kad iš ligoninės sulaukė informacijos, jog avarijos priežastis buvo tai, kad jo broliui trūko kraujagyslė ir į smegenis išsiliejo kraujas, jis prarado sąmonę, o tada automobilis rėžėsi į medį. Tai iš dalies patvirtina ir viena šios tragiškos avarijos aplinkybė, kurią atskleidė tv3.lt kalbinti vietos policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Avarijos aplinkybės

Policijos departamento pranešime buvo rašoma, kad spalio 9 d. apie 13 val. 50 min. Ukmergėje, S. Daukanto g., automobilis „Honda CRV“, vairuojamas neblaivaus (1,28 prom.) vyro (gimusio 1956 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį.

REKLAMA

Eismo įvykio metu žuvo keleivė (gimusi 1932 m.), vairuotojas dėl daugybinių sužalojimų pristatytas į Vilniaus ligoninę.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Vladas Butkus portalui tv3.lt papasakojo apie šios tragiškos avarijos aplinkybes. Kaip jau minėta, nelaimė nutiko mieste, kur leidžiamas greitis – 50 km/val.

Policijos duomenimis, greitis šiuo atveju viršytas nebuvo.

„Pirminiais duomenimis, greitis nebuvo didelis. Pamatuoti, žinoma, nebegalime, bet tas nustatyta pagal liudytojų duotus parodymus, eismo įvykio vietos apžiūrą.

Kelias taip pat buvo tuščias. Incidento metu ten nebuvo kitų transporto priemonių, jokių pašalinių kliūčių, kurios galėjo sukelti šį eismo įvykį. Tiriamos visos versijos. Eismo įvykis galėjo nutikti tiek dėl girtumo, tiek sutrikus sveikatai“, – pasakojo V. Butkus.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas prabilo apie vieną avarijos aplinkybę, kuri, girtumo faktą stumia į antrąjį planą.

„Pirminiais duomenimis, automobilis staiga užvažiavo ant kelkraščio, tada šiek tiek juo pavažiavo, o vėliau nestabdydamas trenkėsi į medį. Šioje trajektorijoje nebuvo matyti jokių stabdymo žymių.

Juolab, kad ir ligoninėje nustatytas girtumas nebuvo toks didelis, jog žmogus užmigtų ir tiek ilgai prarastų budrumą. Pagal įvykio aplinkybes galima daryti prielaidą, kad vairuotojui sutriko sveikata“, – medikus išvadas tam tikra prasme patvirtino V. Butkus.

Pridurta, kad atvykus į nelaimės vietą medikai iškart konstatavo moters mirtį. Tiek jos kūną, tiek sužalotą E. Ušacką pavyko ištraukti iš automobilio be ugniagesių pagalbos. Patvirtinta, kad per nelaimę suveikė oro saugos pagalvės, tačiau jos vyresnio amžiaus moters gyvybės neišgelbėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paprašytas papildomai pakomentuoti, kaip buvo patikrintas E. Ušacko girtumas, policijos atstovas teigė:

„Iš pradžių jis (E. Ušackas – aut. past.) buvo nelabai sąmoningas, tačiau ligoninėje kiek atsigavo ir jis papūtė į alkotesterį. Bet pagal naują tvarką reikia dviejų patikrinimų alkotesteriu, o to padaryti nebepavyko, todėl buvo paimtas kraujas tyrimui.“

V. Ušackas – žinomas politikas

Portalas tv3.lt primena, V. Ušackas diplomatu dirbo nuo 1991 metų, 2008–2010 metais buvo Lietuvos užsienio reikalų ministru.

Jis yra vadovavęs Lietuvos ambasadoms JAV ir Britanijoje, ES diplomatinėms misijoms Afganistane ir Rusijoje.

V. Ušackas bandė sėkmę pastaruosiuose Lietuvos prezidento rinkimuose. Jis dalyvavo opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirminiuose kandidato į prezidentus rinkimuose, tačiau juose pralaimėjo buvusiai finansų ministrei Ingridai Šimonytei.

REKLAMA

Šį rugsėjį V. Ušackas paskelbė pasitraukiantis iš politikos.

V. Ušacko motina Laima Ušackienė ilgus metus dirbo mokytoja. L. Ušackienė, be tiesioginio mokytojos darbo, turėjo ir daugybę visuomeninių pareigų, buvo profesinės sąjungos pirmininkė. Moteris kilo iš Obelių, su V. Ušacko tėvu susipažino Ukmergėje.

Ukmergiškė Laimutė Ušackienė ir anykštėnas Raimundas Ušackai, didžiąją gyvenimo dalį gyvenę ir dirbę Skuode, 1985 metais atsikėlė gyventi į Ukmergę. L. Ušackienė dar dešimtmetį dirbo pradinių klasių mokytoja dabartinėje Jono Basanavičiaus gimnazijoje, o R. Ušackas – metalo konstrukcijų gamyklos vadovu.

Poros vaikai jau buvo palikę tėvų namus, dirbo ir siekė karjeros, patys augino vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų