REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija siekia užkirsti kelią galimam Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio grįžimui į frakciją.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija siekia užkirsti kelią galimam Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio grįžimui į frakciją.

REKLAMA

„Šiandien frakcija balsavo dėl to, kad Seimo pirmininkas būtų pašalintas iš frakcijos. Mes to daryti nenorėjom, iki įvyks balsavimas dėl atleidimo iš Seimo pirmininkų, bet po šios dienos argumentų to nedaryti nebeliko“, – po LVŽS frakcijos posėdžio trečiadienį žurnalistams sakė partijos vadovas Ramūnas Karbauskis.

Už tai balsavo 38 iš 40 posėdyje dalyvavusių frakcijos narių.

Seimo narys, išrinktas Seimo pirmininku arba laikinai einantis jo pareigas, turi sustabdyti savo veiklą Seimo narių frakcijoje. 

Pasak R. Karbauskio, pašalintas iš parlamento vadovo pareigų V. Pranckietis būtų automatiškai grįžęs į valstiečių frakcijos gretas, tačiau ir tokiai formaliai galimybei kelias užkirstas.

REKLAMA
REKLAMA

„Seimo pirmininkas, jei nebebus Seimo pirmininkas, automatiškai pateks į Mišrią grupę. Jei jis nebūtų Seimo pirmininkas, jis automatiškai taptų mūsų frakcijos nariu, tada būtume balsavę dėl to (šalinimo – BNS) klausimo. Kadangi vakar buvo, kaip buvo, mes nutarėm, kad nebėra, ko laukti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

REKLAMA

Seime antradienį žlugo valdančiųjų pradėta iniciatyva dėl nepasitikėjimo atstatydinti V. Pranckietį, balsavime dalyvavus tik vienuolikai parlamentarų.

Valdantieji iš viso boikotavo V. Pranckiečio klausimu jo paties iniciatyva sušauktą nenumatytą Seimo posėdį, ginčydami jo teisėtumą. Dėl to kreiptasi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją.

Balsavimą dėl V. Pranckiečio valdantieji planavo surengti ketvirtadienį, tikėdamiesi surinkti atstatydinimui reikiamą 71 balsą.

Valstiečiai kadencijos pradžioje į Seimo pirmininkus savo deleguotą V. Pranckietį kelis mėnesius ragino trauktis iš pareigų, postą pagal koalicijos partnerių susitarimą perleidę socialdarbiečiams.

V. Pranckietis rugsėjį išėjo iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos ir atsisako atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų