REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiųjų siekius perbalsuoti dėl nepasitikėjimo juo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis vertina kaip pastarųjų desperaciją.

Valdančiųjų siekius perbalsuoti dėl nepasitikėjimo juo Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis vertina kaip pastarųjų desperaciją.

REKLAMA

„Vyksta bet kokia desperacija, vadinkime ją širinskinine desperacija, su R. Karbauskio ir J. Bernatonio pagalba. Vykdo destrukciją Seime ir manau, kad jų veiksmai turi būti vertinami ir visuomenės, ir žiniasklaidos, ir galų gale to paties Seimo, nes peržengiamos visos padoraus proto ribos su tokiomis manipuliacijomis“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovės valstietės Agnės Širinskienės reikalavimu Seimas ketvirtadienį balsavo ir pareiškė nepasitikėjimą balsus dėl V. Pranckiečio antradienį skaičiavusiai grupei.

Tuo pagrindu A. Širinskienė frakcijos vardu pasiūlė kitą antradienį perbalsuoti dėl nepasitikėjimo parlamento vadovu.

V. Pranckiečio vertinimu, paskelbus nepasitikėjimą balsų skaičiavimo grupei ir sudarius naują, ši nebent galėtų perskaičiuoti įvykusio balsavimo biuletenius. Jų buvo vienuolika.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, ką reiškia toks balsavimas, kai nepasitikima komisija, kuri balsus yra suskaičiavusi. Dabar kita komisija galbūt turėtų perskaičiuoti balsus, kurie buvo. Balsai yra saugomi, jei bus reikalaujama juos perskaičiuoti, juos perskaičiuos“, – sakė Seimo pirmininkas.

REKLAMA

Parlamento vadovas taip pat svarstė, jog laikas formuoti naują daugumą, jei dabartinė veikia, jo žodžiais, destruktyviai.

„Nieko naujo, bet gal atsimuš jie kada nors į paprastą sieną, galvojau, kad mes pradėsime dirbti, bet jie nori ir toliau nedirbti. Kokia ta dauguma – jei dauguma destruktyvi, reikia formuoti kitą daugumą, žmonės ir toje frakcijoje nori dirbti normaliai“, – sakė V. Pranckietis, bet daugiau minties apie naują daugumą neplėtojo.

Seime ketvirtadienį A. Širinskienės pakartotiniu prašymu surengtas balsavimas dėl nepasitikėjimo grupe, skaičiavusia balsus dėl V. Pranckiečio.  

REKLAMA
REKLAMA

Už tai, kad balsų skaičiavimo grupei būtų pareikštas nepasitikėjimas, ketvirtadienį balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo aštuoni ir du susilaikė. 

Argumentuodama pareikštu nepasitikėjimu, TTK pirmininkė A. Širinskienė frakcijos vardu paprašė kitos savaitės antradienį perbalsuoti dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininku.

Klausimas tuomet nutrauktas, prasidėjus Vyriausybės valandai.

Antradienį nenumatytame posėdyje surengtas balsavimas dėl nepasitikėjimo V. Pranckiečiu žlugo, jame dalyvavus tik 11 Seimo narių.

Procedūrą iš pradžių inicijavę valdantieji protestuodami balsavime nedalyvavo, nes procedūrą norėjo surengti ketvirtadienį, kuomet tikėjosi užtikrinti reikiamą balsų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad Seimo pirmininkas būtų atstatydintas, reikėjo ne mažiau kaip 71 balso „už“.

Nepasitikėjimą balsų skaičiavimo komisija A. Širinskienė argumentavo tuo, kad ji nebuvo patvirtinta parlamente. Be to, palyginti su tyrinio posėdžio metu paskelbta komisijos sudėtimi, pasikeitė du nariai: tik vienu atveju valstietė Rima Baškienė supainiojo pavardę skaitydama sąrašą, o kitu – posėdyje nebuvusį konservatorių Vytautą Kernagį išties pakeitė Irena Hasse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų