REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prabėgo beveik penki mėnesiai po to, kai Jurbarko mieste esančiame apleistame pastate rastas kaip dingusio be žinios kone dvi savaites ieškoto 18-mečio Nojaus kūnas.

Prabėgo beveik penki mėnesiai po to, kai Jurbarko mieste esančiame apleistame pastate rastas kaip dingusio be žinios kone dvi savaites ieškoto 18-mečio Nojaus kūnas.

REKLAMA

Bet iki šiol apie šį tyrimą prokurorai nekalba. Viskas skendi tyloje ne tik dėl nusikaltimo žiaurumo, bet ir dėl to, jog įtariamieji veikos padarymo metu buvo nepilnamečiai.

Prieš surasdami 18-mečio Nojaus kūną pareigūnai jau buvo sulaikę 17-metį įtariamąjį. Paauglys su nužudytuoju buvo draugai nuo vaikystės laikų. Vėliau įtariamųjų šiuo itin sunkiu nusikaltimu sąraše atsidūrė ir 14-metės pavardė.

Tiesa, jos vaidmuo įvykdant šį nusikaltimą, tikėtina, nebuvo lemiamas, nes, priešingai nei minėtas 17-metis (šiuo metu jam jau yra suėję 18-metų – aut. past.), merginai nebuvo taikytas suėmimas. Jai paskirta intensyvi priežiūra (uždėta apykojė – aut. past.).  Tuo metu įtariamasis nužudymu 18-ojo gimtadienio sulaukė būdamas suimtas.

Viešoje erdvėje net pasirodė informacija, kad įtariamasis prisipažino nužudęs vaikystės draugą, tačiau Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausiojo specialistė Izabelė Bočkienė pabrėžė, kad prokurorai laikosi pozicijos, jog siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimai absoliučiai jokie komentarai apie tyrimą nebus teikiami.

REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau iš kur atsirado tokia informacija, kad kažkas dėl kažko prisipažino. Galiu pasakyti, kad iš oficialių asmenų niekas apie tai nekalbėjo. Prokuroro pozicija yra tokia, kad apie šį ikiteisminį tyrimą nebus jokių komentarų“, – naujienų portalui tv3.lt teigė I. Bočkienė.

REKLAMA

Bene esmine tokios tylos priežastimi įvardijamas įtariamųjų amžius veikos padarymo metu. „Abu įtariamieji tuo metu buvo nepilnamečiai. Pats tyrimas vyksta intensyviai, yra tikrinamos visos versijos. Laukiama įvairių ekspertizių išvadų. Negalime pasakyti, kiek tai užtruks. Ne viskas priklauso tik nuo prokurorų veiksmų“, – nuo išsamesnių komentarų susilaikė I. Bočkienė.

Siaubingas nusikaltimas

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad 2019 metų gegužės 23-ąją buvo rastas nuo gegužės 10-sios ieškotas 18-mečio kūnas.

Pasitvirtino patys baisiausi įtarimai – tik pilnamečiu tapęs jaunas Jurbarko gyventojas buvo nužudytas. Pirminiais duomenimis, vieninteliu peilio dūriu į kaklo sritį.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad įtariamasis nusikaltimo metu neturėjo 18 metų, pasitvirtinus itin sunkiems įtarimams nužudymu, iš dalies gali „išgelbėti“ nepilnamečio kailį.

Mat Lietuvoje laisvės atėmimo bausmė nepilnamečiui asmeniui negali viršyti 10 metų. Jei nusikaltimą įvykdytų 18 metų sulaukęs asmuo, jam grėstų įkalinimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Nusikaltimas sukrėtė Jurbarką

Sukrėsti Jurbarko gyventojai apie šį nusikaltimą daug nekalbėjo. Jie reiškė užuojautą nužudytojo artimiesiems ir užsiminė apie tai, kad viešoje vietoje darosi nesaugu.

Jurbarko miesto seniūnas Romualdas Kuras tv3.lt anksčiau pasakojo, kad apleistame pastate anksčiau yra veikęs vaikų darželis:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet jau daug metų jis yra neveikiantis. Gal 20, o gal ir dar daugiau. Pastatas priklauso savivaldybei, jį prižiūri Naujamiesčio progimnazija. Kiek įmanoma, žinoma.

Yra lentomis užkalami langai, bet benamiai nuplešia tas lentas. Jų tokiomis priemonėmis nesulaikysi. Neturiu informacijos, kad tame apleistame pastate rinkdavosi narkomanai.“

Anot seniūno, šis nusikaltimas sukrėtė Jurbarko miesto gyventojus:

„Tai yra rezonansinis įvykis. Tokio žiauraus nusikaltimo Jurbarke nepamenu. Pasitaiko vagysčių, smurto artimoje aplinkoje, bet kad būtų nužudytas žmogus ir dar toks jaunas, tikrai nepamenu tokio atvejo.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų