REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį įvykusioje vadų pasikeitimo ceremonijos metu Renatas Požėla pakeitė penkerius metus policijai vadovavusį Liną Pernavą.

Pirmadienį įvykusioje vadų pasikeitimo ceremonijos metu Renatas Požėla pakeitė penkerius metus policijai vadovavusį Liną Pernavą.

REKLAMA

Kas artimiausiu metu pasikeis Lietuvos policijoje, kalbame su naujuoju generaliniu komisaru Renatu Požėla.

Nuo rytojaus pradėsite vadovauti Lietuvos policijai, tačiau vis dar vilkite seną uniformą. Kada apsirengsite naują? 

Kai tik gausiu, bet kai kuriuos elementus jau turiu, galiu pademonstruoti – šiandien iš ministro pirmininko rankų gavau antpečius, kuriuos nešiosiu artimiausiu metu.

Kaip jūs galvojate, kokie bus jūsų pirmieji žingsniai? 

Turbūt vienintelis žingsnis yra – įsivertinimas, kur šiuo metu policija yra, su kokiais iššūkiais susiduria, kaip efektyviai veikia įvykdytos reformos, koks yra mikroklimatas kolektyvuose. Turbūt pirmiausiai tie darbai bus atliekami per greičiausią laiką, paskui bus galvojama apie kitus darbus, kitų iššūkių priėmimus. 

Šiandien galiu tikrai pasakyti, kad bus tęsiami tie geri darbai modernizuojant Lietuvos policiją. 

Ką ketinate daryti su korupcija Lietuvos policijoje? 

Aš girdžiu tam tikrus politikų priekaištus ir policijos bendruomenės pasisakymus, nuomones. Šioje vietoje tai dar kartą patvirtina mano ryžtą, kad reikia pačiam asmeniškai susipažinti, įsigilinti į situaciją. 

REKLAMA
REKLAMA

Dėl Kauno policijos istorijos – tai tikrai bus vienas iš pirmųjų darbų, kiek galėsiu, kiek leis prokuroras įsigilinti į šitą istoriją ir priiminėti ateities sprendimus. O dėl korupcijos – tai tikrai turime, kaip ir Valstybinėje sienos apsaugoje, policijoje turime pakankamai efektyviai veikiančią imuniteto sistemą, todėl bus pokalbiai, planų, situacijos pristatymai. Tai tikrai, kaip vadovui, bus labai svarbu įsigilinti, pamatyti, kokia yra šios dienos situacija. 

REKLAMA

Pasigirdo kalbos, kad jūs esate premjero Sauliaus Skvernelio žmogus. Kaip jūs į tai reaguojate? 

Taip jau gavosi, kad man su dabartiniu ministru pirmininku teko dirbti įvairiose pozicijose. Aš tai labai vertinu ir man buvo didžiulė garbė.

Pirmiausiai ne ministras pirmininkas pasodino, o teikė ministrė (kandidatūrą – aut. past.). Tai buvo kolegalus Vyriausybės sprendimas ir aš suprantu puikiai. Ir šiandien kalbėjome apie tai. Natūralu, kad santykis kažkoks bus. Yra Vyriausybės programa, vidaus reikalų ministro politinė atsakomybė, kas yra numatyta policijos veiklos įstatyme. Bet galiu pažadėti, kad ieškosime pačių geriausių sprendimų mūsų organizacijai.

Visą pokalbį su naujai išrinktu Lietuvos policijos generaliniu komisaru kviečiame žiūrėti vaizdo siužete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų