REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Vilniaus ir Kauno eglutė (tv3.lt fotomontažas)

Šeštadienį Vilnius ir Kaunas įžiebė kalėdines eglutes. Abu renginiai konkuruoja dėl miestiečių ir miesto svečių dėmesio. Kaunas, kaip jau įprasta, pasirenka kalėdines egles puošti itin kūrybiškai, Vilnius dažniau renkasi klasikinę eglutės puošybą.

24

Šeštadienį Vilnius ir Kaunas įžiebė kalėdines eglutes. Abu renginiai konkuruoja dėl miestiečių ir miesto svečių dėmesio. Kaunas, kaip jau įprasta, pasirenka kalėdines egles puošti itin kūrybiškai, Vilnius dažniau renkasi klasikinę eglutės puošybą.

REKLAMA

Šeštadienį Kaunas šventinį renginį pradėjo valandą anksčiau nei Vilnius, 18 val., kai sostinėje didžioji gruodžio šventė buvo pradėta 19 val.

Vilnius oficialiai pradeda švęsti Kalėdas

Šeštadienį Vilnius oficialiai pradėjo švęsti Kalėdas ir pagrindinėje miesto aikštėje įžiebė gigantišką miesto žaliaskarę. Vilnius šiemet Europoje pristatomas kaip vieta Nr. 1, kurią turėtų rinktis norintys pamatyti gražiausią Europos Kalėdų eglę.

Sostinės savivaldybė pristatė visą šventinių renginių programą – sužinokite, kuo vilios 5 savaites truksiantis festivalis Vilniuje. 

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio 30-oji sostinėje yra ypatinga – sulig pagrindinės miesto ir Lietuvos eglės Katedros aikštėje įžiebimu 19 val., bus paskelbtas net 5 savaites truksiantis žiemos švenčių festivalis.

REKLAMA

Magiškas sezonas pasiūlys gausybę pramogų ir renginių – atgis įtraukiantys Kalėdų miesteliai, aplinkui suksis žavingas Kalėdų traukinukas, čiuožėjų lauks pamėgta ledo čiuožykla Lukiškių aikštėje, stebins ir vėl nauja Kalėdinė 3D pasaka, nuotaiką kurs šventinis miesto ir jo tiltų papuošimas, vyks Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė ir daugybė kitų smagių veiklų. 

„Kalėdos Vilniuje tokios įsimintinos dėl to, kad šventinę atmosferą čia kuria talentingi, ypatingai svetingi ir draugiški žmonės, tai patraukia kasmet vis didesnį būrį svečių iš kitų miestų ir šalių. Ir šiemet su komanda stengėmės sukurti festivalį, kuriame dera unikalios idėjos, stilius, modernumas ir tradicijos. Kviečiu mėgautis šiuo ypatingu laikotarpiu, kviestis į miestą svečių ir pajusti ypatingą šventinį Vilniaus pulsą, apie kurį šneka pasaulis“, – kviečia sostinės meras Remigijus Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Kalėdiniu laikotarpiu Vilnius tampa traukos centru ne tik užsienio svečiams, bet ir lietuviams iš kitų miestų: pernai kalėdiniu laikotarpiu Vilniaus viešbučiuose buvo apsistoję ir 23 092 Lietuvos gyventojų. 

Eglių madas diktuojanti unikali Vilniaus Kalėdų eglė jau užtarnavo sostinei vieno gražiausių ir magiškiausių kalėdinių miestų reputaciją. Pernai vos įžiebta eglė „Laikas“ šovė į gražiausiųjų topus tokiuose žiniasklaidos kanaluose kaip JAV naujienų portalas „USA Today“ su 135 milijonus per mėnesį siekiančia skaitytojų auditorija, kelionių portalai „Matador Network“ bei „Fodor‘s Travel“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuo nustebins šių metų Kalėdų eglė tradiciškai neatskleidžiama iki paskutinės renginio minutės, tačiau laukti liko neilgai – lapkričio 30-ąją 19 val. Katedros aikštėje išvysime neabejotinai gražiausią Europoje Kalėdų eglę. 

„Kalėdų eglutė bus 27 metrų aukščio aplink kurią įsikurs didelis miestelis. Projektui bus panaudota daugiau kaip 7 km girliandų, ir daugiau kaip 100 tūkst. šviesos diodų. Bus tiktai šviesu, ryšku ir tikiuosi, kad nustebins visus netikėta tema“, – pasakojo vienas Kalėdų eglės kūrėjų Dominykas Koncevičius.  

Susirinkusiems koncertuos atlikėjai Jurijus Veklenko, Ieva Narkutė, Jurgis Bruzga, Dainotas Varnas, Paulė, grupės Biplan, Good Time Boys, Sisters on Wire. O vakarą vainikuos  publikos numylėtinio Sauliaus Prūsaičio linksmas ir energingas pasirodymas.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė į renginius ir iš jų kviečia ateiti pėsčiomis ar vykti viešuoju transportu, kuris šventės proga kursuos dažniau, patogiau ir bus talpesnis. Automobilius šį intensyvaus eismo vakarą rekomenduojama palikti namuose, jog šventinės nuotaikos neblaškytų stovėjimo vietos paieškos ir laikas spūstyse. Kelionę viešuoju transportu lengvai susiplanuoti galima čia: http://stops.lt/vilnius/#plan/.

Kalėdų eglutė Rotušės aikštėje šiais metais buvo įžiebta kiek anksčiau nei didžioji Kalėdų eglė Katedros aikštėje – 17 val. Lapkričio 30-tąją Vilniaus rotušėje rengiama ir tradicinė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. 17-oje mugėje tradiciškai bus galima susitikti su Lietuvoje veikiančių užsienio šalių ambasadų darbuotojais bei visuomeninių organizacijų atstovais, įsigyti jų pagamintų rankdarbių ir skanėstų. Mugės metu surinktos lėšos bus paaukotos dešimčiai lietuviškų organizacijų, besirūpinančių vaikais, neįgaliaisiais ir senoliais.

REKLAMA

Kaunas taip pat įžiebė eglę

Šeštadienį Kaune, kaip ir kituose šalies miestuose ir miesteliuose, iškilmingai įžiebiama pagrindinė Kalėdų eglė Rotušės aikštėje. Tačiau ji gerokai skiriasi nuo daugelio kitų.

Eglutę šiemet kūrusi Jolanta Šmidtienė tikina, kad pačios žaliaskarės ir visos aikštės apipavidalinimas nuo ankstesnių metų skiriasi kaip diena ir naktis.

„Šiemet tiesiog netyčia, eilinį kartą, kilo idėja paskaityti „Mažąjį princą“. Ir pagalvojau, kad būtų labai smagu padaryti tokį įspūdį, kuris nenusakytų kažko labai konkretaus, o leistų žmogui mąstyti giliau. Turėjome sąlygą sukurti dekoracijas iš pernykščių šiaudelių, todėl kilo idėja pasitelkti spalvas ir sukurti eglę, kuri kalbėtų apie tai, ką gali suprasti taip, kaip tu nori, o ne taip, kaip menininkas nori pasakyti“, – pasakojo idėjos autorė J. Šmidtienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sumanymui įgyvendinti J. Šmidtienė į pagalbą pasikvietė kolegę menininkę Aušrą Kleizaitę. Perdirbus šiaudelius, jie virto spalvota plastiko plėvele.

Kosminius papuošimus kalėdiniame miestelyje ir ryškiaspalvę eglę kauniečiai ir miesto svečiai gali išvysti jau nuo lapkričio 30 d. 18 val. Šią dieną Rotušės aikštėje vyks eglutės įžiebimo šventė. 

Daugiau vaizdų TV3 siužete apie didmiesčių pasiruošimą Kalėdoms:

Daugiau apie renginius Vilniuje

Kalėdiniai renginiai šventiniu laikotarpiu vyks ir 22 Vilniaus bendruomenėse. Jos šiais metais sulauks ypatingo svečio – šventiniu laikotarpiu per Vilnių keliaus Kristoforas – 4 m aukščio šviesos instaliacija.

REKLAMA

Per metus gerai pailsėjęs, šventinį šeštadienį į sostinės gatves vėl išriedės Kalėdų traukinukas. Tradicinis traukinukas važiuos ir miestiečius linksmins nuo lapkričio 30 d. Jo trasa drieksis nuo Arkikatedros link Pilies gatvės, kur traukinukas apsisuks Rotušės aikštėje ir Pilies gatve grįš atgal iki Katedros aikštės. Į traukinuką galima įsėsti jo pagrindinėje stotelėje Kalėdų miestelis, kuri įsikurs prieš pat Katedrą, šalia Odminių skvero, adresu Šventaragio g. 1. Įsėsti ar išlipti bus galima ir stotelėje Rotušė, Rotušės aikštėje.

Praėjusiais metais tūkstančių lankytojų sulaukusi ledo čiuožykla Lukiškių aikštėje pramogauti kvies ir šiais metais – nuo gruodžio 6 d. iki pat pavasario – kovo 8 d.

REKLAMA

Gruodžio 7-ąją Katedros aikštėje visai šeimai skirtoje šventėje „Sveikas, Seneli Kalėda!“ laukia ne tik susitikimas su Kalėda, bet ir linksmoji Tele Bim-Bam kompanija. 

Gruodžio 9–19 dienomis vilniečiai ir miesto svečiai bus kviečiami balsuoti ir rinkti labiausiai patikusią kalėdinę vitriną (žr. www.kaledossostineje.lt/konkursas/).

Gruodžio 15 d. sostinėje į gatves smagiai pabirs maži ir dideli nykštukai – vyks tradicinė 44-ojo  „Eurovaistinės“ kalėdinio bėgimo šventė.

Gruodžio 17–22 d. Vinco Kudirkos aikštėje įsikurs stilingasis Kalėdinis Dizaino skveras, kur unikalius ir originalius savo gaminius pristatys daugiau nei 70 dizainerių ir kūrėjų: juvelyrų, keramikų, mados ir interjero dizainerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gruodžio 25–29 d. Katedros aikštėje įsikurs „Sniego karalienė“ – bus demonstruojama nauja Kalėdinė 3D pasaka. Žiūrovai keturis kartus kas vakarą drauge su narsiąja Gerda įveiks kliūtis ir prisimins tikrąsias vertybes. 

Ypatinga praėjusių metų naujiena buvęs Naujųjų metų sutikimas prie Varpinės bokšto tampa nauja tradicija. Gruodžio 31-ąją prieš pat vidurnaktį Varpinės bokštas vėl atgis ir žavės pribloškiančiu reginiu – specialiai 2020 metų sutikimui sukurta, unikalia vaizdo ir šviesų instaliacija. Laikrodžiui skambiai skelbiant Naujųjų metų pradžią, sostinės dangų nušvies spalvingi fejerverkai.

Daugiau apie „Kalėdos sostinėje 2019“ programą ir renginius: https://www.kaledossostineje.lt/

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų