REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelyje Lietuvos vietų žemę paklojo sniegas. Visgi, sinoptikai žada, kad šalti orai šalyje bent jau artimiausiomis dienomis neužsibus ir jau netrukus sniego nebematysime.

Daugelyje Lietuvos vietų žemę paklojo sniegas. Visgi, sinoptikai žada, kad šalti orai šalyje bent jau artimiausiomis dienomis neužsibus ir jau netrukus sniego nebematysime.

REKLAMA

Pirmadienį Lietuvoje daug kur smagiai drėbtelėjo balto sniego. Šį vakarą dar žada pasnigti šalies pietuose ir rytuose, kitur irgi gali būti šiek tiek kritulių, kurie labai greitai pasibaigs. Debesys plonės, gali būti pragiedrulių. Ten, kur snigo ar buvo mišrių kritulių, gali būti slidu.

Antradienį dieną dangų dengs ploni debesys, saulės spinduliai per juos lengvai prasiskverbs, be to, gali būti ir pragiedrėjimų, dėl to pati diena bus šviesi, graži. Kritulių tikimybė menka, vakarų vėjas nestiprus.

„Kitaip tariant, artimiausią parą orai gerės ir gražės. Šį vakarą sniego galima tikėtis šalies pietuose ir rytuose, kitur gali pasitaikyti ir mišrių kritulių, bet visi jie greitai pasibaigs. Dėl šaltuko daug kur bus slidu. Antradienį kritulių tikimybė menka, diena šviesi. Žemiausia temperatūra naktį bus apie 2-4 šalčio, prie jūros menka šiluma, dieną bus iki 0-2, prie jūros 5 laipsnių šilumos“, – kalba sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Per kitas dvi paras orai šils. Trečiadienio nakties pradžioje bus nuo 3-4 laipsnių šalčio šalies rytuose iki 5-6 laipsnių šilumos vakaruose. Vėliau naktį oro temperatūra tik kils. Dieną bus iki 3-5, prie jūros 8 laipsnių šilumos. Bus kritulių – ir sniego, ir lietaus. Ketvirtadienio naktį vyraus 2-4, dieną 3-5 laipsniai šilumos, anksčiau iškritusį sniegą stengsis nuplauti negausus lietus. Atrodo, drungni, drėgni orai išliks ir vėliau iki pat savaitės pabaigos.

REKLAMA

Pirmadienio pavakarę eismo sąlygas dalyje šalies sunkina šlapdriba, kelininkai įspėja dėl naktį galinčio susidaryti plikledžio.

Automobilių kelių direkcijos duomenimis, sudėtingos eismo sąlygos yra susidariusios rytų ir šiaurės rytų Lietuvoje bei Tauragės rajone, ypač Rokiškio, Utenos rajonuose – čia visi valstybinės reikšmės kelių dangos padengtos šlapio sniego sluoksniu, provėžotos, slidžios. Keliai valomi.

Marijampolės apskrityje stebimas snygis, Panevėžio, Utenos, Vilniaus ir Alytaus apskrityse vyrauja šlapdriba. Oro temperatūra siekia nuo 0 iki 1 laipsnio šilumos.

Įspėjama, kad vakarinėje šalies dalyje rajoniniuose keliuose taip pat vis dar gali būti sniego provėžų.

Ką gi, žiema paišdykaus ir pasitrauks, vėl taškysim balas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų