REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl itin žiauraus nusikaltimo 18 metų kalėjimo nuteistas Ruslanas Jankauskas už grotų ne atgailauja, o siekia pasipelnyti. Žudikas ir prievartautojas padavė į teismą Vilniaus pataisos namus.

Dėl itin žiauraus nusikaltimo 18 metų kalėjimo nuteistas Ruslanas Jankauskas už grotų ne atgailauja, o siekia pasipelnyti. Žudikas ir prievartautojas padavė į teismą Vilniaus pataisos namus.

REKLAMA

R. Jankauskas siekė prisiteisti 5 tūkst. eurų dėl, anot jo, netinkamų laikymo sąlygų. Šio žiauraus žudiko prašymas buvo nagrinėjamas Vilniaus apygardos administraciniame teisme.

Nuteistasis teigė, kad beveik metus jam nebuvo užtikrintas minimalus vienam asmeniui turintis tekti gyvenamas plotas. Tai esą neigiamai veikė jo psichiką, o trūkstant asmeninės erdvės kildavo konfliktai.

R. Jankauskas pabrėžė, kad jam teko miegoti perpildytoje kameroje, dėl ko sutriko miegas, kadangi patalpa neatitiko saugios aplinkos reikalavimų, buvo tvanku, negalėjo visavertiškai pailsėti.

Teismui jis teigė, kad visa tai sukėlė jam neigiamus dvasinius išgyvenimus, kančią, sunkumus, pablogėjo sveikatos būklė, jis tapo konfliktiškas, grubus, sumažėjo bendravimo galimybės, nukentėjo orumas. Vis dėlto, teismas nusprendė, kad R. Jankauskas dėl to negaus nė cento, jo skundas buvo atmestas kaip nepagrįstas.

REKLAMA
REKLAMA

Už grotų R. Jankauskas pateko dėl visą Lietuvą sukrėtusio itin ciniško nusikaltimo, kurio auka tapo vos 13 metų mergaitė. Žudikas jau atliko puse jam paskirtos bausmės, tad jei nesulauks malonės, į laisvę turėtų išeiti po mažiau kaip 10 metų (2028 m. lapkričio 29 d.).

REKLAMA

Sukrečianti byla

Nuosprendį 13-metės nužudymo byloje teismas priėmė dar 2012 metų balandžio 5-ąją. Be R. Jankausko bausmių dar sulaukė nusikaltimo organizatore pripažinta Rita Peciukonytė. Ji sukurstė buvusį sugyventinį R. Jankauską kraupiausiu būdu atkeršyti už auka tapusios 13-metės sesers esą padarytas „skriaudas“.

Nuosprendžiai taip pat buvo paskelbti dar trims nepilnamečiams. Du nuteisti už 13-metės nužudymą ir išžaginimą bendrininkų grupėje. Jiems atseikėta po 5 metų pataisos namuose. Dar vienas nepilnametis dėl mažametės tvirkinimo buvo nuteistas vieneriems metams. Visi šie trys asmenys jau mėgaujasi laisve.

REKLAMA
REKLAMA

Bet didžiausia kaltė krito būtent ant R. Jankausko pečių. Bylos duomenimis, apsvaigęs nuo alkoholio vyras nusikaltimą įvykdė 2010 m. lapkričio 28-sios vakarą, savo namuose, bendrininkų grupėje.

R. Peciukonytės įtikintas bei paprašytas sumušti 13-metę ir taip jai atkeršyti, tyčia kelis kartus jai trenkė į veidą. Tada bandžiusiai pasprukti, bet suklupusiai mergaitei R. Jankauskas spyrė į nugarą bei partempė atgal į namo vidų.

Smurtas namo viduje tęsėsi ir toliau. Vėliau R. Jankauskas pradėjo prievarta girdyti mažametę. Alkoholį jam paduodavo R. Peciukonytė. R. Jankauskas prievarta juos pylė mažametei į burną. Tai sukėlė ūmų apsinuodijimą alkoholiu. Ji pradėjo vemti, sutriko kvėpavimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis buvo tol girdoma, kol sutriko kvėpavimas bei kraujotaka. Būtent tai ir lėmė mažametės mirtį. Bet šioje sukrečiančioje kriminalinėje istorijoje tai dar nebuvo pabaiga.

R. Jankauskas su bendrais, tikėtina, net nesuvokė, kad mažametė jau yra mirusi. Bet siekdamas dar labiau pasityčioti bei išniekinti 13-metę, jis ją išžagino. Vėliau mažametė buvo dar kelis kartus išprievartauta.

Nesitikėjo, kad mirs

Teisme R. Jankauskas bandė išsisukinėti. Jis teigė, kad nukentėjusiosios nežagino ir jos nužudyti nenorėjo.

Bet tuo pačiu pripažino, kad ją girdė alkoholiu, tačiau nesitikėjo tokių pasekmių. Teisme dėl savo veiksmų R. Jankauskas labai gailėjosi.

REKLAMA

Jis teigė, kad nusikaltimą įvykdė, nes taip daryti jį kurstė R. Peciukonytė. R. Jankauskas svarstė, kad būdamas išgėręs, gal ir pasakė, kad jis šoko bei gėrė su mirusiąja, bet to negalėjo būti, nes ji jau buvo mirusi.

Prokuroras teigė, kad jis kaip grupės lyderis pirmasis pradėjo prievartavimo aktą. Skiriant R. Jankauskui bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad jis, nors ir būdamas pakankamai jauno amžiaus, tačiau praeityje  teistas, tame tarpe ir už nusikalstamos veikos žmogaus sveikatai padarymą,  taip pat jis padarė labai  sunkų nusikaltimą asmens gyvybei, sukėlusį neatstatomas pasekmes.

R. Jankauskas buvo pripažintas pavojingu recidyvistu. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų