REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) gali nagrinėti situaciją dėl kelio prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, bet jos sprendimas nieko nereikštų.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) gali nagrinėti situaciją dėl kelio prie premjero Sauliaus Skvernelio namų, bet jos sprendimas nieko nereikštų.

REKLAMA

Taip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovas Ramūnas Karbauskis komentuoja prezidento Gitano Nausėdos raginimą premjerui S. Skverneliui pačiam kreiptis į VTEK dėl kelio prie jo namų asfaltavimo.

„Taip, VTEK gali nagrinėti, be abejonės, bet ar VTEK sprendimas laikytinas kažkuo tokiu, kas turi reikšmę, vertinant galimybę žmogui dirbti? (...) Aš asmeniškai, jei būtų VTEK koks nors sprendimas neigiamas, sakyčiau, kad tai nieko nereiškia“, – BNS sakė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas tvirtino, jog frakcija nepasitiki VTEK, „po visos virtinės sprendimų kyla tam tikros abejonės VTEK nešališkumu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienus Seimo narius svarstydavo, kitų nesvarstydavo, po to ministrus pripažino kaltais, kad jie nedeklaravo, kad ministrai, daug keistų dalykų“, – teigė R. Karbauskis.

REKLAMA

„Aš galiu drąsiai už mūsų frakciją pasakyti, kad pasitikėjimo VTEK, kad pasmerkiantis sprendimas būtų lemiantis valstybės pareigūno atsistatydinimą, drąsiai galiu pasakyti, kad frakcijoje ir koalicijoje (taip manančių – BNS) nėra“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas.

Į klausimą, kokių veiksmų tuomet imsis valdantieji, jei nepasitiki Seimui atskaitinga institucija, R. Karbauskis kalbėjo apie pačios komisijos paskirties keitimą.

„Mes turėtumėm grįžti prie šio klausimo per įstatymą, neseniai tvirtinom vieną ponią į šitą komisiją Seime ir praktiškai mes šnekėjomės, kad galbūt VTEK ne ta funkcija turėtų būti, teismas turėtų spręsti klausimą, ar yra pažeidimas, kokio lygio pažeidimas, o VTEK turėtų patarti, konsultuoti, padėti, tarkim, nusiųsti informaciją teismui, bet čia yra įstatymo (pataisų – BNS) klausimas“, – sakė R. Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK yra atskaitinga Seimui, ji prižiūri valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų ir lobistų veiklą, vykdo korupcijos prevenciją. Penkis komisijos narius siūlo prezidentas, premjeras, Seimo pirmininkas, Lietuvos teisininkų draugija ir Nacionalinė nevyriausybinių organizacijų taryba, skiria Seimas.

Prezidentas G. Nausėda antradienį paragino ministrą pirmininką S. Skvernelį kreiptis į VTEK dėl Vyriausybės sprendimų skiriant papildomas lėšas kelių asfaltavimui Vilniaus rajone, kurios vėliau savivaldybės sprendimu buvo skirtos premjero gyvenamai gatvei tvarkyti. 

„Premjeras galėtų lengvai išspręsti šitą klausimą kreipdamasis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją ir paprašydamas įvertinti visas aplinkybes ir tų aplinkybių vertinimo pasekoje mes pamatytume, kaip ten viskas yra“, – žurnalistams Londone sakė šalies vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VTEK jau yra paprašiusi Vyriausybės ir kitų institucijų informacijos apie sprendimus, S. Skvernelio gyvenamosios gatvės asfaltavimu.

Gavusi šią informaciją komisija spręs, ar pradėti tyrimą dėl galimo tarnybinės etikos pažeidimo.

Prieš kelias savaites Vyriausybė Susisiekimo ministerijos siūlymu pritarė papildomam lėšų skyrimui Vilniaus rajono gatvėms asfaltuoti.

Vilniaus rajono savivaldybė visą 300 tūkst. sumą skyrė vienai gatvei, kurioje gyvena premjeras, asfaltuoti.

S. Skvernelis sako nesikišęs į klausimus, susijusius su kelio asfaltavimu. Jis teigia nežinojęs, kad Vyriausybės nutarimu skirtos lėšos bus skirtos asfaltuoti būtent kelią prie jo namų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų