REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šalti orai kurį laiką pasitrauks iš Lietuvos. Visgi, sinoptikai perspėja apie sudėtingas eismo sąlygas, todėl ragina vairuotojus įvertinti eismo sąlygas bei pasirinkti saugų greitį.

Šalti orai kurį laiką pasitrauks iš Lietuvos. Visgi, sinoptikai perspėja apie sudėtingas eismo sąlygas, todėl ragina vairuotojus įvertinti eismo sąlygas bei pasirinkti saugų greitį.

REKLAMA

Trečiadienį Lietuvoje buvo pilki, drėgni, daug kur migloti orai. Artimiausią naktį bendras vaizdas nedaug tepasikeis – visą laiką dangų dengs vientisas žemų debesų apklotas, kartkartėm tai šen, tai ten lynos arba kris negausi dulksna, nepaisant stiproko pietvakarių vėjo, vietomis boluos rūkas.

Dieną debesys ims plonėti virš pietinės šalies dalies, jeigu pasiseks, čia ir visai išsigiedrys. Tačiau kitur orai taip ir liks apsiniaukę, kartkartėmis su lietumi, menka dulksna, nepaisant stiproko vėjo, rūkas irgi galimas.

„Kitaip tariant, bus pilka ir drėgna. Ir naktį, ir dieną vyraus pilkas dangus, pragiedrėjimų gali būti tiktai dieną šalies pietuose. Ir naktį, ir dieną vietomis vis palis menkas lietus arba kris negausi dulksna, gali boluoti rūkas. Pūs stiprokas pietvakarių vėjas. Žemiausia temperatūra naktį bus 2-4, prie jūros 6 šilumos, dieną taip ir liks apie 3-4, vakaruose 5-7 laipsniai šilumos“, – priduria sinoptikas Naglis Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį orai irgi bus pilki, naktį kritulių beveik nebus, bet gali būti plikledžio, dieną vietomis, daugiausia šalies šiaurėje, gali būti įvairių negausių kritulių. Naktį bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 šilumos, prie jūros apie 6 šilumos, dieną bus iki 2-4, prie jūros 7 laipsnių šilumos.

REKLAMA

Šeštadienis bus irgi pilkas, lietingas, kai kur su mišriais krituliais. Naktį vyraus 1-3, dieną 3-5 laipsniai šilumos, pajūryje, žinoma, šilčiau. Abi paras pūs stiprokas, gūsingas pietvakarių, pietų vėjas.

Perspėja apie slidžias kelio atkarpas

Eismo informacijos centras praneša, kad Lietuvoje pagrindiniai valstybinės reikšmės keliai daugiausia šlapi. 

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai vietomis, daugiausia šalies rytinėje pusėje, išlieka padengti šlapio sniego sluoksniu, slidūs. 

Vairuotojų, vykstančių šiais keliais, prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir pasirinkti saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų