REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus komunikacija socialiniuose tinkluose nustebino dalį internautų – meras benamius viešai pavadino bomžais, bet net ir suskubęs pasitaisyti neišvengė sugėdinimo.

Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus komunikacija socialiniuose tinkluose nustebino dalį internautų – meras benamius viešai pavadino bomžais, bet net ir suskubęs pasitaisyti neišvengė sugėdinimo.

REKLAMA

Ketvirtadienio vakarą savo „Facebook“ paskyroje pasidalinęs nuotrauka iš Vilniaus miesto klinikinės ligoninės, meras prie jos parašė: „Požemiai tarp Antakalnio klinikinės ligoninės korpusų. (Gaila bomžų, kurie ką tik neteko nakvynės vietos)“. Tiesa, netrukus meras žodį „bomžų“ ištaisė į „benamių“, tačiau „Facebook“ leidžia matyti, kaip įrašo autorius taisė nuotraukos prierašą.

Toks R. Šimašiaus įrašas sulaukė gyventojų kritikos jo nuotraukos komentaruose, įrašas netruko paplisti įvairiose „Facebook“ grupėse, pašiepiančiose politikus.

REKLAMA
REKLAMA

„Rašyti apie žmones, kuriems gyvenimas švelniai tariant nesusiklostė, ir džiaugtis į gatvę išvarytais, bet vis tik žmonėmis, o čia tai požiūris... Meanwhile (liet. tuo metu) kitose sostinėse merai prieš šventes karštą sriubą pilsto...“, – stebėjosi vienas vyras.

REKLAMA

„Ištaisote „bomžus“ į „benamius“, ir toliau manote, kad normalu yra viešai džiūgauti, kad jie išvaryti, nepasiūlius jiems alternatyvos? Pažeidžiamoms grupėms reikia ne gailesčio, juos išvijus, o pagalbos, tinkamų integracijos programų. Švelniai pasakius, PR klaida...“, – po mero įrašu stebėjosi viena moteris.

Tiesa, pats meras netruko sureaguoti į jam išsakytą kritiką, tačiau taip ir nepaaiškino, kodėl benamius pirmiausiai pavadino bomžais.

„Matau kad daug kas, deja, priėmė mano tekstą kaip nerūpestingumo benamiais ženklą. Apgailestauju dėl to. Informuoju, kad nei vienas benamis Vilniuje nėra ir nebus paliktas likimo valiai ir turi kur patogiai ir teisėtai išsimiegoti, net jei prieš tai buvo pasirinkęs tam netinkamą vietą“, – rašė R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė patikslino, kad Vilniaus miesto klinikinė ligoninė ketvirtadienį atidarė naujai įrengtą sterilizacinę atskirame pastate, kurį su kitais ligoninės korpusais jungia suremontuoti koridoriai. 

„Buvo įsigyta nauja įranga: medicinos prietaisų plovimo ir dezinfekavimo mašina, užlydymo aparatas, trys garo sterilizatoriai bei žemos temperatūros garo ir formaldehido sterilizatorius, skirtas aukštai temperatūrai jautriems medicinos prietaisams sterilizuoti. Naujoji Vilniaus miesto klinikinės ligoninės sterilizacinė buvo statoma ir įranga perkama iš Vilniaus miesto savivaldybės lėšų. Naujas pastatas ir įranga kainavo beveik 1,5 mln. eurų“, – atsakyme tv3.lt rašė savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų