REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad lietuvių tauta tampa pažeidžiama dėl susiskaldymo politikoje ir visuomeniniame gyvenime.

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad lietuvių tauta tampa pažeidžiama dėl susiskaldymo politikoje ir visuomeniniame gyvenime.

REKLAMA

Taip jis kalbėjo penktadienį Prezidentūroje po dešimtmečio pertraukos surengęs Maldos pusryčius.

„Didmiesčių ir regionų gyventojai, emigravę ir likę Lietuvoje, tradicinių ir liberalių pažiūrų lietuviai šiandien neretai jaučiasi tarsi gyventų skirtinguose, nieko bendra neturinčiuose pasauliuose, atskirtuose nematomomis, bet tvirtomis sienomis“, – pranešime cituojamas šalies vadovas.

„Politiniame gyvenime bendrus tikslus vis dažniau užgožia beprasmė konkurencija, pyktis ir nepagarba vienas kitam. Tampame pažeidžiami kaip tauta, kaip valstybė, kaip bendruomenė. Ir kaip individai“, – kalbėjo jis.

G. Nausėda teigė, kad bendra malda šiandien yra itin svarbi ir kaip dvasinė praktika, ir kaip tautą vienijantis veiksnys.

REKLAMA
REKLAMA

Į pusryčius tema „Malda tautos gyvenime“ buvo pakviesti daugiau nei šimtas svečių iš Lietuvos ir užsienio.

Kartu pasimelsti ir pasiklausyti tikėjimo liudijimų susirinko dvasininkai, politikai, visuomenininkai, žurnalistai, žmonės, kurių gyvenimuose dėl tikėjimo įvyko didelių pokyčių, pranešė Prezidentūra.

REKLAMA

Maldą pradėjo Kauno arkivyskupas emeritas, kardinolas Sigitas Tamkevičius.

Savo tikėjimo liudijimais pasidalijo socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis ir priklausomybes įveikęs bei kitiems padedantis Žanas Talandis.

Baigiantis Maldos pusryčiams arkivyskupas Gintaras Grušas kalbėjo apie bendros maldos svarbą tautos ir kiekvieno gyvenime.

Pastaraisiais metais renginį organizuodavo Užsienio reikalų ministerija.

Maldos pusryčių tradicijos ištakos siekia 1942 metus, kai keletas JAV Senato narių pradėjo neformalius susitikimus, siekdami dalintis Kristaus mokymu ir juo pagrįstu tarpusavio bendravimu.

1953 metais JAV įvyko pirmieji Nacionaliniai maldos pusryčiai, kuriuose dalyvavo JAV prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų