REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apskrities policijos ir šio miesto apygardos prokuratūros atstovai penktadienį paskelbė apie sėkmingai įvykdytas operacijas, kurių metu suduotas smūgis net kelioms nusikalstamai veikusioms grupėms asmenų.

Kauno apskrities policijos ir šio miesto apygardos prokuratūros atstovai penktadienį paskelbė apie sėkmingai įvykdytas operacijas, kurių metu suduotas smūgis net kelioms nusikalstamai veikusioms grupėms asmenų.

REKLAMA

Policijos operacijos buvo susijusios su stambaus mąsto vagystėmis bei pogrindyje veikusiu tarptautiniu asmens dokumentų klastojimo tinklu.

Per šias policijos operacijas iš viso buvo sulaikyti keturi asmenys. Kol kas yra sprendžiama dėl kardomųjų priemonių paskyrimo. Anksčiau policijai šie asmenys jau buvo žinomi.

Veikė organizuotai

Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui vadovaujantis Elanas Jablonskas pasakojo, kad operacija buvo vykdoma trečiadienį ir ketvirtadienį:

„Buvo nustatytas tinklas asmenų, kurie klastojo įvairius dokumentus – tapatybes korteles, pasus, vairuotojų pažymėjimus. Jie taip pat klastojo ir užsienio šalių dokumentus. Dėl šio nusikaltimo suimti du asmenys, bet labai tikėtina, kad įtariamųjų ratas plėsis.

REKLAMA
REKLAMA

Kita policijos operacija susijusi su vagystėmis Kauno mieste. Po atliktų veiksmų, galime nuraminti, kad visuomenė gali jaustis saugiai.“

Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius pridūrė, kad šios Kalėdos kažkam bus be suklastotų dokumentų:

REKLAMA

„Buvo paimti tam tikri objektai, kurie reikalauja ilgesnio laiko juos ištirti – kompiuteriai. Po to turėtų būti plečiamas įtarimų ratas. Manome, kad kompiuteriuose yra reikšmingos tyrimui informacijos.

Šioje byloje buvo prokuroro prašymai atlikti kratas. Ta informacija pasitvirtino, todėl teismas suteikė leidimą atlikti kratas. Vienoje iš bylų buvo atlikti ir neviešo pobūdžio veiksmai.

Dėl vagysčių bylos, tai yra pakankamai duomenų kalbėti apie asmenys, kurie užsiiminėjo tokia veikla. Yra paimti daiktai, bus nustatoma jų priklausomybė. Ar jie įgyti nusikalstamu būdu.“

REKLAMA
REKLAMA

Kainuodavo 1 tūkst. eurų

Pridurta, kad rinkoje padirbtas dokumentas kainuodavo apie 1 tūkst. eurų. Sulaikyti asmenys teisėsaugai buvo žinomi. Anksčiau vykdė panašias nusikalstamas veikas.

„Ieškant įkalčių net teko ardyti grindis. Ne visada tenka imtis tokių veiksmų. Padirbtų dokumentų kokybė buvo itin gera. Šiuo metu sunku pasakyti, kiek padirbtų dokumentų pateko į rinką", – sakė E. Jablonskas.

Daugiausia buvo padirbinėjami lietuviški pasai. Taip pat Švedijos, Danijos šalių asmens tapatybės dokumentai. 

Kalbėdami apie vagystes, pareigūnai teigė, jog nusikaltimus vykdydavo užsienyje teisti ir į Lietuvą sugrįžę tautiečiai. Į namus  jie braudavosi per langus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiame tyrime taip pat sulaikyti du asmenys. Vogdavo viską, kas vertingiausia. Pas juos buvo rasta įspūdinga pinigų suma – daugiau kaip 30 tūkst. eurų.

Taip pat pas juos buvo rasta ginklo dalis. O per vieną vagystę padaryti nuostoliai siekia net 80 tūkst. eurų.

Kauno policijos atstovai patvirtino, kad pareigūnai kratų metu rado ir paėmė daugiau nei pusę šimto įvairių asmens dokumentų (vairuotojų pažymėjimų, asmens tapatybės kortelių bei pasų), bet ir daugelį ruošinių, įvairią gamybos įrangą bei specialias klijavimui skirtas medžiagas. Taip pat rastas ir paimtas didelis kiekis grynųjų pinigų, įvairių šaunamųjų ginklų ir šovinių. Visi daiktai buvo itin kruopščiai paslėpti specialiai įrengtose ir užmaskuotose angose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų