REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Statutinių pareigūnų profesinių sąjungų atstovai sako, kad jų netenkina Vyriausybės žadamas papildomas milijonas eurų ugniagesiams, todėl neatsisako planų kitą savaitę rengti protesto mitingo prie Seimo. 

Statutinių pareigūnų profesinių sąjungų atstovai sako, kad jų netenkina Vyriausybės žadamas papildomas milijonas eurų ugniagesiams, todėl neatsisako planų kitą savaitę rengti protesto mitingo prie Seimo. 

REKLAMA

Vyriausybės atstovai apie šią sumą, skirtą ugniagesių techniniam aprūpinimui, prakalbo po susitikimo su statutinių pareigūnų profsąjungomis penktadienį.

„Dabar yra sutarta tik, kad papildomai Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui bus skirta apie milijoną eurų. Dar papildomai prie to, kas yra numatyta biudžete“, – penktadienį Vyriausybėje sakė jos kancleris Algirdas Stončaitis.

Jis penktadienį kartu su premjeru Sauliumi Skverneliu, vidaus reikalų ministre Rita Tamašuniene, finansų ministru Viliumi Šapoka Vyriausybėje susitiko su statutinių pareigūnų profsąjungų atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės, susitikimas buvo produktyvus, o papildomas milijonas bus skirtas techniniam aprūpinimui.

„Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui bus skirtas milijonas būtiniausiam aprūpinimui: kasdieninės aprangos ir apsaugos priemonės, kurios reikalingos vykstant į gaisrus ir įvykius“, – žurnalistams po susitikimo sakė R. Tamašunienė.

REKLAMA

Reikalavimų netenkina

Pasak Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo vadovo Vladimiro Banelio, papildomas milijonas ugniagesiams jų iškeltų reikalavimų netenkina. 

„Mes akcentavome maksimaliai išgryninę savo pasiūlymus ir reikalavimus, kokioms tarnybom, kiek ir kam to reikia. Mes nekalbam apie viską iš eilės: mašinai – ratai, batai, sandėliukai – ne apie tai šiandien kalba. Yra tiksliniai pinigai, kurie turi būti skirti darbo užmokesčiui“, – sakė V. Banelis. 

Pareigūnai reikalauja papildomų daugiau nei 20 mln. eurų statutinių pareigūnų algoms didinti.

REKLAMA
REKLAMA

Profsąjungų atstovai teigia, kad ugniagesių algoms kelti papildomai reikia 9,8 mln. eurų, pasieniečių – 6 mln., policininkų – 3,5 mln., Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams – 1 mln., aplinkosaugininkams – 2,8 mln. eurų.

„Mes šiandien dar kartą paaiškinom savo skaičius detaliai (...) Šiandien vyko susitikimas, kuriame mes vieni kitiems pažiūrėjome į akis ir prisiminėme įsipareigojimus“, – susitikimą su premjeru ir ministrais apibūdino susivienijimo vadovas.

Jis teigė, kad antradienį, gruodžio 17 dieną, statutiniai pareigūnai ketina protestuoti prie Seimo dėl netenkinamų reikalavimų.

Nusivylė premjeru

Ugniagesių profsąjungos vadovas Saulius Džiautas teigė, kad nusivylė premjeru, už kurį šiemet agitavo per prezidento rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nusivyliau. Matote, koks dialogas“, – sakė S. Džiautas.

Jis piktinosi tuo, kad statutinių pareigūnų, tarp kurių ir ugniagesiai, bendruomenė nebuvo kviečiama prisidėti prie biudžeto formavimo.

„Pareigūnų bendruomenė nebuvo kviesta į biudžeto formavimą (...) Pareigūnų bendruomenė buvusio pareigūno buvo užmiršta“, – tvirtino ugniagesių profsąjungos vadovas.

Jis taip pat teigė, kad penktadienį susitikime iš Vyriausybės vadovo ir ministrų pažadų dėl papildomų pinigų ugniagesių algoms neišgirdo.

„Neišgirdom iš jų jokių pažadų, tik tai, kad pirštines nupirks“, – teigė S. Džiautas.

S. Džiautas per prezidento rinkimų kampaniją nusifilmavo S. Skvernelio agitaciniame klipe. 

Naujienų portalui 15min.lt jis tuo metu teigė, kad klipe filmavosi ne kaip profsąjungos vadovas, o kaip eilinis pilietis, kuris šalies vadovo rinkimuose ketina palaikyti S. Skvernelį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų