REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš Didžiosios Britanijos teismas pripažino kalta lietuvę dėl to, kad ši surengė savo buvusio vyro ir meilužio mirtiną „Viduramžių dvikovą“, kad šie išsiaiškintų santykius. Meilužis prisipažintas kaltu dėl buvusio lietuvės vyro mirtino subadymo.

Prieš Didžiosios Britanijos teismas pripažino kalta lietuvę dėl to, kad ši surengė savo buvusio vyro ir meilužio mirtiną „Viduramžių dvikovą“, kad šie išsiaiškintų santykius. Meilužis prisipažintas kaltu dėl buvusio lietuvės vyro mirtino subadymo.

REKLAMA

Į tokį tragišką meilės trikampį įsivėlė Dartforde, Kento grafystėje, gyvenanti 35 metų išsiskyrusi Asta Juškauskienė, kuri buvo ištekėjusi už 42 metų Giedriaus Juškausko, o vėliau ėmė susitikinėti su 25 metų Mantu Kvedaru.

Abu vyrai norėjo susitikinėti su ta pačia moterimi, todėl ji esą sugalvojo radikalų būdą vyrams išspręsti savo tarpusavio santykius per dvikovą iki mirties vienoje alėjoje Stratforde, Rytų Londone.

Kaip teismui sakė prokuroras Hugh Daviesas, „tikslas buvo išsiaiškinti tarpusavio santykius smurtu, kas iš esmės priminė Viduramžių dvikovą“.

REKLAMA
REKLAMA

G. Juškauskas buvo aptiktas merdintis su daugybinėmis durtinėmis žaizdomis kakle, krūtinėje ir petyje. M. Kvedaras prisipažino kaltu dėl jo nužudymo šių metų birželio 17 d.

REKLAMA

Teismui buvo pranešta, kad M. Kvedaras užmezgė santykius su trijų vaikų mama po to, kai buvo paleistas iš kalėjimo Lietuvoje.

„Giedrius niekur nedingo. Jis reguliariai lankė savo dukrą. Jis nenorėjo skyrybų, – sakė prokuroras. – Jis teikė finansinę paramą dukrai ir su kaltinamąja palaikė seksualinius santykius. Abu vyrai norėjo, kad Asta Juškauskienė būtų su jais. Situacija neišvengiamai artėjo prie susidūrimo. Ir tai įvyko pirmadienio rytą „Whalebone Lane“ gatvėje. Akivaizdu, kad Giedriaus Juškausko ir Manto Kvedaro susitikimas nebuvo atsitiktinis, jis buvo suplanuotas. Nė vienas iš jų negyveno netoliese, o telefono įrašai rodo, kad jie aktyviai tarpusavyje bendravo dieną prieš tai sekmadienį, birželio 16 d., kai keliavo iš skirtingų vietų į susitikimo vietą.“

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, ką Giedriui pasakė Mantas Kvedaras ir Asta Juškauskienė, išliks mįsle. Įrodymai rodo, kad kaltinamoji suvaidino esminį vaidmenį šiame susitarime. Kaltinamoji pusė mano, kad ji yra manipuliuojanti ir kontroliuojanti centrinė figūra suorganizuojant šiuos įvykius“, – sakė H. Daviesas.

Anot prokuroro, A. Juškauskienė žinojo, kad M. Kvedaras ketina smurtauti ir mažiausiai rimtai sužaloti Giedrių Juškauską, o ji jį skatino, padėjo ir norėjo, kad taip įvyktų.

„A. Juškauskienė tuomet aktyviai padėjo M. Kvedarui iš jos namų pašalinti svarbius dokumentus. Ji slėpė jį po nužudymo, selektyviai ištrynė žinutes iš savo mobiliojo telefono prieš policijai jį paimant ir ji ne kartą melavo apklausų metu“, – teismui sakė prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Merdintis G. Juškauskas buvo rastas gatvėje birželio 17 d. apie pusę pirmos nakties. Jam buvo padarytos mažiausiai 35 durtinės žaizdos įvairiose kūno vietose. Vien į kaklą buvo durta 11 kartų.

„Tai nebuvo muštynės kumščiais, kurios vėliau peraugo į rimtesnį nusikaltimą. Tai buvo mirtinas užpuolimas vieninteliu peiliu, kuomet siekta žmogaus mirties“, – teismui sakė prokuroras.

Lietuvei gresia laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmė. Teismas bausmę skelbs vasario 7 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų